החרדים (חלקם),

קשוח31

New member
החרדים (חלקם),

גם לא משרתים בצבא וגם לא עובדים. כאילו מה ? הרצחת וגם ירשת ? הוספת חטא על פשא ? זה הדבר הראשון שחושבים עליו (אני בכל אופן). אז זהו, שלא בדיוק. מי שאומר: "דתי אמונתי" (או משהו כזה), משוחרר מיד מהצבא (ערבים משוחררים אוטומטית). אממה, מאותו רגע ועד קץ הדורות, אסור לו לעבוד. למה ? כי זה החוק. מן חוק שכזה, שיש בו איזשהו הגיון. החוק אומר שאם הוא יכול לעבוד אז דתו לא אמונתו (כלומר הוא עושה עוד דברים מלבד ללמוד תורה). רוצה לעבוד ? (שואלים אותו) - אז בוא תעשה צבא קודם. כי אם לעבוד אתה יכול, אז גם צבא אתה יכול. אחד בן 30, דתי, עם 5 ילדים, שלא עבד עד היום, חי מקצבת המדינה ולא עשה צבא, מחליט לצאת לעבוד. מיד יאמרו לו: רוצה לעבוד ? אין בעיה ! רק בוא תמלא חוב קטן למדינה - 3 שנים צבא. מצטער (ההוא משיב), יש לי אשה, 5 ילדים, חייל משתכר כך וכך (בקושי מספיק לילד אחד). אני לא יכול להרשות לעצמי. החילוניים אומרים, מה הבעיה, מי שרוצה לעבוד שיעשה צבא כמו כולם. הדתיים (המפלגות הדתיות) אומרים, צבא אני לא עושה ! יש לשים לב שמצב זה נוח מאד למפלגות הדתיות: מצד אחד משחררים את יקירי ליבם מהצבא (לא עולה להם שקל). מצד שני, אותם דתיים יהיו סמוכים על שולחנם, מעתה ועד עולם (לא יוכלו לעבוד) - תקציבים גדולים למפלגות וגם הצבעה עבורם בבחירות. סיכום ביניים: ------------- מי שדתו אמונתו, התחתן והביא ילדים (הרוב), אין סיכוי שיחזור למעגל העבודה. בא חוק טל ואומר: נסדיר את העניין בחוק, כלומר דתיים (חלק מהם) לא הולכים לצבא. במילים אחרות: מצד אחד מנציח את אי שרותם של הדתיים בצבא. מצד שני מחזיר חלק מהם למעגל העבודה (כי כרגע חלקם חיים בעוני מחריד). מסקנה (לדעתי): -------------- חוק טל הוא הרע במיעוטו (הריי את הדתיים אף אחד לא יחזיר לצבא, אז לפחות שיעבדו וישלמו מיסים). אריאל שרון, נוהג כביכול נגד ההיגיון הפוליטי. הריי חוק טל מוריד אותו בסקרים (כל החילוניים נגד החוק). לכן לדעתי הבחור אמיץ ואני מחזק את ידיו.

nightroll

New member
דבר אחד מפריע לי

"המפלגות הדתיות" המפד"ל, האיחוד הלאומי, מימד (הם עוד קיימים בעצם?) - אלו מפלגות דתיות, או במקרה של האיחוד הלאומי - חצי דתיות - שמורכבות מדוסים שעשו צבא. תלמד בבקשה להפריד בין חרדי לדתי-לאומי. כאישה דתיה לאומית, חורה לי להיות נרדפת גם ע"י החרדים, שעבורם כמוני כחילוניה גמורה, ואז להיות נרדפת גם ע"י חילונים, שעבורם כמוני כחרדיה פאנאטית.

חניבעל.

New member
חחחחחח ../images/Emo45.gif

צודקת, ובכלל - תחשבי עלי,עם הכיפה השחורה על הראש, אצל החרדים אני יותר גרוע מגוי.... ומצד שני חילוני שלא מכיר אותי באופן אישי,יקלל אותי שאני משתמט וכו..

nightroll

New member
שיקו

אני בשירות לקוחות. תמיכה טכנית ומחלקת הסברה זה פופטיץ...

מו שיקו

New member
נכון

החברה תמיד צריכה ללמוד להתמודד,ולהיות סובלנית בכל התחומים אבל אני שאלתי איך מתמודדים ברמה האישית , זה מה שמעניין אותי, האם זה ניכר במערכות יחסים? בעבודה? בקבלת עבודה? נו, אתה בטוח מבין למה אני מתכוון

חניבעל.

New member
תראה

אני אדבר רק לגבי (ולא לגבי אף אחד אחר) זה כמעט ולא ניכר, הרי אחרי שאתה מדבר עם בן אדם כמה דקות,אתה מגלה שהוא "בסדר" למרות שיש לו כיפה על הראש,או למרות שהוא רוסי,או למרות שהוא כושי. אבל לפעמים בהכרות הראשונית עם אדם חדש,אתה רואה את המבט החולף בעיניים...,(ואז מגיע המשפט - "אתה בסדר אתה").

חניבעל.

New member
תשמע, אני הגרסא החדשה

6.2 אני מתכנן להוציא service pack בקרוב לבאגים הקטנים שמצאו לי. (תשתוק אני יודע מה אתה הולך להגיד,הוא לא קטן!)

קשוח31

New member
אני מפריד

וניסיתי לרמוז בכותרת. גם ככה יצא ארוך, אז לא היה לי כוח להדגיש את זה בכל מקום. בקיצור, ההערה מתקבלת.

חניבעל.

New member
רק תיקון קל

החוק אכן מנציח את אי שרותם בצבא רק עד גיל 24, לאחר מכן אם ברצונם לצאת מהישיבה עליהם לשרת כחצי שנה ("שלב ב´") אני מאמין כי חלקם כן יעשה שרות זה.

שחר 33

New member
בשבוע במאמר "מדינת בטלה"

נתנתי דוגמאות לחוקים שכמעט אונסים אנשים לא לעבוד. מרוב קיצבאות והטבות שנצברו במשך השנים למגזרים סקטוראלים, יצא מיזה שכל עוד אתה מצהיר שאתה נזקק תקבל כספים, ברגע שתצא לעבוד הכספים האלה יפסקו. והשיקול "הנכון" לאזרחי המדינה במדינת הבטלה הוא להשאר בבית ולקבל קצבאות שונות ומשונות. ולהפוך למובטל כרוני בעל כורך. זה נכון לחילוניים שמסוגלים לעבוד, ובמיוחד לחרדים. אני חייב להודות שמקריאת זוית הראיה שלך על חוק טל למדתי המון ואולי אכן זה הרע במיעוטו. אבל חרדים-אנטי ציוניים שחרטו על דיגלם את אי הגיוס לצבא, מטעמים שונים, לעולם אבל לעולם, גם אם ילכו לעבוד, יחשבו ע"י הרוב החילוני כמשטמתים ! הצבא לצערי הינו בסיס קיומנו, ומשפחות שולחות את מיטב בניהם ולא תמיד הם שבים משם חיים. מי שלא חלק מהנטל, שלא יצפה להיות חלק שווה זכויות במדינה. גם למגזר הערבי היה צריך למצוא סידור, משהו כמו שירות לאומי, ואין להשליך מזה כלום לגבי היהודים. אני מודה שעדיף שאנשים יעבדו ולא ישרתו מאשר לא ישרתו ולא יעבדו, אבל עדיין מדובר באולוסיה שהיא בעייתית בעיני ונשארת כך גם אחרי חוק טל. יש לי תסריט בלהות, שכאשר יסתיימו המלחמות עם הגויים, תחל מלחמת אחים כאן בארץ, ואולי שוב תתפצל הארץ לישראל ויהודה כמו בימי הנביאים. המכנה המשותף שלנו כאזרחים הולך ונשחק. אתמול אחרי הצהרים עברתי ברחוב בר אילן בירושלים, קשה לי לומר שהרגשתי במדינה שלי עם אזרחים שאני מעריך ואוהב. אני יודע שיש אנשים מקסימים בתוכם, לצערי המנהיגות החרדית הפוליטית מובילה אתכם לניכור קשה ולקרע אמיתי מול מי שבנה את המדינה ונושא בכל הנטל שלה. סדר היום הלאומי עלול להשתנות והלוואי שתהיה לכם מנהיגות אמיצה להתשלב בעשיה ולעבוד, כפי שעשו ועושים הדתיים הציוניים. שלך, שחר 33

נגה...

New member
את דעתי בנדון כבר הבעתי

ואינני רוצה להיכנס איתך לויכוח עקר (במיוחד לגבי ראש הממשלה). מי שמעוניין להצטרף לעתירה כנגד החוק שיחתום בלינק המצורף. http://www.mqg.org.il ערב טוב נגה.

קשוח31

New member
את בטח צוחקת.

או שלא קראת את מה שכתבתי. בכל מקרה המצב שקיים כיום גרוע מהמצב אליו שואף החוק. אם אתם עדיין מתעקשים להילחם בטחנות רוח, סיבופלה (צרפתית).

למעלה