החרבות בקלפים

החרבות בקלפים

ה ח ר ב ו ת מרכז אנרגיה (צ'קרה) החמישי, הוא בגרון בין מיתרי הקול שלנו. היא מסמלת את האוויר. צבעה כחול. היא מסמלת את האונה השמאלית ושולטת על כל הפעולות הרציונליות. כגון: שפה ותקשורת, מספרים וכמויות, אומדן מרחקים, דברים טכניים, חשיבה אנליטית. היא פועלת בתדר גלי בטא. המדרגה הגבוהה מסמלת את האוויר ביחס לקוסמוס וכיסוד שלישי ביחס לארבע יסודות העולם. האוויר הינו סמל לחמצן הזורם בעורקינו, לאוויר שאנו נושמים ולחרבות ביחס לקלפים. החרב מסמלת את השכל, התבונה, הידע הנצבר והזיכרון. החרב מסמלת את עולם המחשבה, את השפה, המילים ואת כוחם. החרב מסמלת את הראש החושב, המתכנן, את איסוף הנתונים וחקירתם. החרב מסמלת את ההיגיון, את החוק היבש. חמשת החושים המוכרים פועלים למען הראש, בעזרת החושים האדם מקבץ נתונים מהעולם ומזרימם למעלה אל הראש. שם נעשית העבודה הגדולה, איחוד הנתונים והגעה למסקנה הנכונה. החרב מסמלת את האונה השמאלית, את יכולת התקשורת עם אחרים. האונה השמאלית בדרך כלל שולטת בחשיבה תמידית ומונעת אפשרות ביטוי מהאונה הימנית. כשהאונה השמאלית שולטת על האדם הוא הופך להיות אנליטי, קר, שכלי ומחושב. המחשבה, השכל (החרב) מושפעת מעולם הרגשות והיצרים של האדם, מגיבה להם ומסדרת את ההיגיון שיתאים לרגשות והיצרים. במידה ועוצמת המחשבה והשכל שולטים על האדם הוא יכול להדביר ולכבוש את יצריו ורגשותיו עד כי אחרים יחשבו שאין לו רגשות ויצרים כלל. האדם השכלי הינו אדם דברן, חקרן, אוהב שיחה וחברה, תורם לסביבה, אכפתניק, בעל דעות מוצקות, שואף לשררה, שלטון ומנהיגות. מאדמה, חומר, גוף, מזון, שמיקומה בחלק הנמוך של האדם באגן הירכיים. עלינו למדרגה גבוהה יותר למים, נוזל הרגשות שהוא חומר עדין יותר ומיקומה במרכז גופנו באזור הלב. עלינו יותר גבוהה לגרון ולראש, לאוויר שהוא חומר עוד יותר עדין. אדם יכול לחיות בלי מזון (חומר) כשבעה ימים, בלי מים כשלושה ימים ובלי אוויר לא יותר משלוש דקות. בקלפים אי אפשר לצייר אוויר לכן העננים הנישאים "ברוח" (באוויר) מתלווים לקלפי החרבות. חרבות ישרות עם השפיץ כלפי מעלה מסמלות החלטיות, בטחון, הגיון רב, שכל ישר, יושר, כושר דיבור, יכולת שכנוע, הקלפים – צדק, אס החרבות, מלכת החרבות. חרבות הפוכות שפיץ כלפי מטה מסמלות בעיה בריאותית נפשית, רגשית או פיזית. הקלפים – 3 חרבות, 4 חרבות, 6 חרבות, 8 חרבות, 10 חרבות. חרבות נוטות הצידה דאגה לעצמי, אינטרסנטיות, תועלתיות, ערמומיות, תחכום, יכולת שכנוע, הקלפים – 2 חרבות, 5 חרבות, 7 חרבות, נער החרבות, מלך החרבות, אביר החרבות, חרבות שוכבות מסמלות חרדה, פחד רציונלי. 4 חרבות, 9 חרבות. כמובן שזו רק דיעה ואפשר לראות זאת אחרת. מיקי

T s o

New member
מקסים ../images/Emo24.gif

הלוואי ויהיה לך זמן לכתוב גם על יתר היסודות איזה כיף לקרוא!!!

ורד 34

New member
הבתי קראתי כמה פעמים ותודה../images/Emo140.gif

זה מאוד מלמד ולדעתי נכון. שאלה לי אליך, 4 חרבות אני רואה כדבר של שקט, שלווה, הישארות במצב הנוכחי שלך. ולא חרדה כפי שציינת. איך אני יכולה לקשר על ההבדלים?

escorpion13

New member
כיוון החרבות

מעניין אותי לדעת ב10 חרבות הפוך האם החרבות נחשבים עם השפיץ כלפי מעלה? או הכוונה הבסיסית קובעת? תודה

escorpion13 וורד

4 חרבות את רואה את החדר האפור, זה מסמל עצב, תוגה, הירהורים, ידיו נשואות בתפילה, תחינה, בקשה, זה כמובן מצב זמני כי חרבו האישית צמודה אליו, כאילו הוא ממש דרוך ונכון לקרב. לפי החלון ברור שבחוץ הכל מתנהל רגיל וצבעוני. לescorpion13 10 חרבות הפוך רק מדגיש את הצער והעוגמת נפש, מה אומר לך קלף הפוך? אם הוא מדגיש את הקלף? או שהוא הופך אותו לשלילי יותר? מיקי

אני מאוד מתחברת לפרשנות הנוספת

של חרדה בארבע חרבות. מאוד בהיר ומתחבר בעיניי. תודה מיקי !

ורד 34

New member
תודה על ההסבר מיקי../images/Emo140.gif

מיתחבר לי נכון עכשיו תודה

תזכורת ממצה ומעניינת !

כמה שאני קוראת בספרי הטארוט... אתה מביא את זה בצורה כל כך מעניינת ואפשר לזכור יופי אחרי ההסבר שלך... כל החיי ! בברכה, דפנה רזיאל

כשאני מסביר את הקלף

אני מתמקד בכל דבר זה כולל כל פרט ופרט בציור. חשוב ביותר זה תנועות הגוף וצבעי הלבוש. אני יודע שיש עוד דרכים לא פחות טובות משלי. תודה לך. מיקי

למעלה