החסרת ימים בכתה א ?

yaetl

New member
החסרת ימים בכתה א ?

הי, רציתי להתייעץ אתכם לגבי משהו. ביתי עולה לכתה א (אוי ההתרגשות ההתרגשות) ותהיה רק ביום הראשון ואח"כ 3 ימים תחסיר. האם זה קריטי ? מישהו יודע ויכול לייעץ ? תודה

לאה_מ

New member
לא קריטי, אבל גם לא להיט -

הימים הראשונים הם תקופה של הסתגלות, התחברות, התארגנות - נראה לי לא מוצלח במיוחד להחסיר בימים הראשונים - לא מבחינת הלימודים, אלא מבחינת התגבשות המסגרת החברתית, ההיכרות עם המורה והילדים וכו'. מובן, שהכל בפרופורציה - לא נראה לי שילד יהיה מנודה חברתית, כי נעדר בשבוע הראשון של השנה, אבל אני חושבת שההעדרות הזו לא תקל עליה את ההשתלבות הראשונית.

פלגיה

New member
קודם כל טוב שתהיה ביום הראשון

כי לדעתי הוא היום הכי חשוב. הימים הבאים - לא לומדים בהם משהו פורמלי רציני שאי אפשר להשלים אחר כך, אבל כמו שלאה אמרה - הם ימים שבהם הילדים מתארגנים, מתרגלים למסגרת, לומדים את הכללים. כשתחזור, הילדה עלולה להרגיש שכולם ותיקים ומכירים את הכללים יותר טוב ממנה. אחרי עוד יומיים שלושה העובדה הזאת תישכח, בייחוד אם המורה תהיה בעניינים ותדאג להכניס אותה נכון כשתגיע ביום החמישי לכיתה.

ליאת +

New member
מנצל"שת לשאלה

היום הראשון בכיתה אלף- מגיעים שני ההורים? הורה אחד? שולחים לבד?
ומה עושים עם אחות קטנה שמתחילה גן חדש באותו היום?

לאה_מ

New member
נראה לי שאפשר להתפצל.

בכל מקרה זה לא הרבה זמן. המורה אומרת שלום לכולם, נותנת כמה דקות להפרד, וההורים הולכים. אצלנו יש ביום א' בבוקר טקס פתיחת שנה"ל וקבלת כתות א', כך שאני משערת שזה יקח כחצי שעה. בדרך כלל עושים את זה בערב לפני פתיחת שנה"ל, ואז הבוקר הוא מאד מאד קצר.

פלגיה

New member
אין חובה לבוא יחד

אתם לא היחידים שיש להם גם אח/ות קטנ/ה בגן חדש.

ליאת +

New member
לא חייבות, רוצות ../images/Emo13.gif

בכל אופן הילד הראשון שאני שולחת לכיתה אלף... יש אסיפת הורים לפני פתיחת שנת הלימודים- נראה מה הם מתכננים ליום שישי ונתארגן בהתאם .

פלגיה

New member
אצלינו המפגש החשוב הוא לפני

היום הראשון. שעה אחר הצהרים שבה יש פעילות כיתתית, שיחה עם המנהלת,ומפגש עם המורה. לפעילות הזאת באים שני ההורים. (למשל עכשיו אחותי הלכה עם הבת שלה למפגש כזה ואני שומרת על שאר הילדים). ביום הראשון רק נותנים יד לילד ודואגים שהוא נכנס לכיתה והשתלב בסדר.

ליאת +

New member
טוב אז אכן

מסתבר שביום שישי יהיו כל מיני טקסים בהשתתפות ההורים. נבוא יחד עם הקטנה (שהגן שלה מתחיל רק ביום ראשון). או שאולי נגריל אותה בן הסבים והסבתות שלה
ביום ראשון זה באמת יהיה - בשאיפה- מה שתיארת, ואז נתפצל. מזל שהחגים מתחילים השנה מאוחר, ככה שיש להם זמן להסתגלות לפני כן.

yaetl

New member
היא מכירה את הילדים

היא עולה מחט"צ אז מבחינת ילדים - זו בערךאותה קבוצה. אבל המורה חדשה וגם כמו שאמרתם הכללים ויותר הסתגלות למורה ...

ליאת +

New member
אז זו חצי צרה ../images/Emo13.gif

תנסו לעזור לה בכל מה שאתם יכולים. למשל לברר מראש עם המורה מה התכנים של אותם ימים ולהשלים אותם. לדאוג שאם מסרו הודעות על קנית ספרים עטיפת מחברות וכדומה אז שהיא תהיה מיושרת עם הכיתה. ליצור קשר עם ילד או ילדה מייד לאחר שחוזרים כדי לחבר אותה לכיתה. מאמינה ששלושה ימים לא צריכה להיות בעיתי יותר מידי. בהצלחה!

Kalla

New member
לדעתי לא אסון בכלל.

ברור שכפי שכבר אמרו האופטימלי הוא שמירה על הרצף בהתחלה, אך אני לא רואה לכך חשיבות גדולה אם מסתכלים קדימה על פני השנה. המצב החברתי בכיתה מושפע יותר מאופיו והתנהגותו של הילד כשהוא נמצא בכיתה מאשר מכמה ימי היעדרות, אפילו בהתחלה.

למעלה