החמרה

החמרה

יש לי 30% נכות נפשית קבועה וחלה החמרה משמעותית, אך אני חושש לערער כדי שלא יפחיתו לי את האחוזים. האם דבר כזה אפשרי? אני חושש מאוד כי מצב נפשי נראה לי מאוד סובייקטיבי...

סופה שקטה

מה המצב
תראה אם יש לך 30 אחוז ואתה חש או יודע מהרפואים שלך שחלה החמרה במצבך , ואם חלה החמרה שניתן , לתאר אותה בצורה אובייקטיבית , לאמור חוסר תפקוד , אז הסיכוי שיורדו לך אחוזי נכות הוא נמוך. גש להחמרה כי חבל שלא תקבל את הזכויות שלך. הייתי מציע לך להתייעץ עם עורך דין בנושא וגם לדאוג שעורך דין כזה ייצג אותך , אבל בשום פנים ואופן אל תיגש לוועדה רפואית עם חוות דעת רפואית כי אין לזה משמעות. עורך הדין שייצג אותך צריך לדעת איך להעלות לך אחוזי נכות בלי חוות דעת רפואית ועל סמך חומר רפואי אובייקטיבי.
זה לא נכון לומר שהמצב שלך הוא רק סובייקטיבי , יש בו אלמנטים אובייקטיבים אשר מבטאים את המצוקה והקשיים שלך רק פשוט צריך לדעת איך לתאר אותם. חוות דעת רפואית לא יכולה לבדה או יחד עם עורך דין בצורה משמעותית לעזור לך.
בהצלחה
גיא

smile2life

New member
גיא יש מקרים אובייקטיבים שבהם לא "חייבים" עורכי דין להחמרה

נאמר אם נכה היה באשפוזים תכופים זה מראה על החמרה ואם ועדה ראשונה לא מאשרת החמרה פונים לועדה עליונה. מאר והועדה הראשונה מטרתה הראשונית היא להחמיר ולסנן.

המלצה שלי: עורכי דין כדאי לשמור לעירעורים על החלטת ועדת עליונה.

סמייל מה המצב

תראה סמייל אני עורך דין כברה הרבה מאוד שנים ואני מתמחה בעיקר ביצוג במחלות נפש.
קשה לי להסכים איתך במה שאתה אומר לא כי אני עורך דין אלה כי אתה קצת טועה.
ביצוג של פגועי נפש , אין דבר כזה מקרים אובייקטיבים.
גם אם אדם היה מאושפז אשפוזים תכופים ויש לי הרבה מקרים כאלה , הוועדה לא נותנת משקל בכלל לנושא האישפוזים .
למה כי הוועדה נותנת משקל לבעיות התפקוד של מי שעומד לפניה.
אשפוז , לא מלמד על בעיית תפקוד.
אשפוז גם לא מראה על החמרה , הוא יכול להראות אולי על החמרה זמנית אשר עברה בתקופת האישפוז.
במחלות נפש ישנם כללים אחרים ושונים מכל נכות וצריך שיהיה גורם מקצועי שידע איך ללמד את הוועדה על אותם כללים כמו גם על הירידה התפקודית של אותו מטופל.
וועדה מדרג ראשון מטרתה היא לא להחמיר ולסנן. מטרתה היא לבדוק את הנכה , ולהחליט לגביו , אם המיידע הרלוונטי לא עובר לוועדה , אזה החלטת הוועדה תהיה שגויה.
רצוי לדעתי לקחת עורך דין דווקא לוועדה מחוזית וזאת מאחר ויש ביכולתו של הייצוג כשהוא טוב לעשות את הדברים כך שהנכה יקבל את אחוזי הנכות כבר בוועדה ראשונה.
לכן ומהנסיון שלי קשה לי קצת להסכים איתך.
בכל מצב אחי
שיהיה לך יום טוב.
גיא

smile2life

New member
גיא שים לב שכתבתי

שאם כלו כל הקיצין וגם בועדה עליונה נפסלה הבקשה - אז רצוי להיוועץ בעורך דין.
חיוץ מעירעור על תוצאות ועדה עליונה איני רואה טעם להעזר או לשלם לעורך דין. רצוי להעזר בעורך דין כאשר אין לנו סבלנות. אחרת פשוט חבל על הכסף.
מי שהצדק לצידו ויש לו סבלנות יכול להשיג כל מה שהוא צריך לנכות שלו מול אגף השקום.

למעלה