החמסין

אשה 1

New member
החמסין

וריח הפריחה של הפרדסים. אח!!
נ ו ס ט ל ג י ה. נעים מאוד. אשה

שקדי

New member
אם הפרדסים..............

עוד משגעים אותך בריח סימן שאתה צעיר אחחחחחח......איזו להקה.....גשר הירקון יורם גאון.....לפני שהפך ליהורם אריק אינשטין.....לפני שתפס פחד במה ובני אמדורסקי......לפני שהסרטן התעלק לו על הכבד היה היו אי פעם זמרים....................

טרה10

New member
התאנה מעלעלת..ואני יש לי ספר לעלעל

עץ תאנה בגני שבמדבר.! מאתמול..היום העלים כבר גדולים יותר..המשך ביום ראשון..אם ליברמן לא ירסס. אותו.!

magy

New member
הי אישה1

תעשי לי משלוח של ריח פרדסים.......... אתן לך כתובת.
P נעים גם לי.........ולנו.

magy

New member
זה מה שנקרא אצלי....רבע שנתי

להקת.........הנחל.......יאיר רוזנבלום ויוסי גמזו...... ...לדעת שיש לך גיזרה צרפתית זה מה שנקרא אצלי.....רבע שנתית אז זה גמרנו, עוד רבע שנתית.......... לה לה לה לה לה וגם....... ....בצידי הדרכים לוהטים הפרחים בצידי מדרכות לוהטות נערות. מה עושה החייל אם אינו מטושטש ....הוא קוטף את שניהם ותוקע בדש פרחים ונערות........... ובשובם אל המדבר .....זוכרים הם.....בלילות פרחים ונערות נערות ופרחים.....נועדו לחייל.......... רשת גימללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל

שקדי

New member
מענין מה.................

היו אומרות הפמיניסטיות היום על שורות כגון דא......נערות ופרחים נועדו לחיל או על שורה כמו:ואם גם נמזמז אחרת זה לא נורא זה לא נורא נחשוב עלייך יקירה.......

magy

New member
זמנים חדשים

זמירות חדשות. מה שהיה התאים למה שהיה היום...............................??????????????????????????? העולם השתנה חבר שקדי.........אולי לא שמת לב....... עולם אחר..............

שקדי

New member
אפרופו שינויים חבירה מנהלת.........

עוד מעט קט צריך להתחיל להתאמן על מה נשתנה ואצלנו מתחילים שטפי נוסטלגיה מפסחים של פעם פעם וקציר העומר שחוגגים במקומותינו בערב החג............ וצריך לבער את החמץ מהבית ומהלב............ לא קלה היא לא קלה דרכנו ישירו מחר בנות הבורגנים

magy

New member
לא מבערת

ולא מבעירה לא חמץ ולא בטיח....... אבל צדקת......צריך לבער את החמץ...מחדרי הלב.... אפשר גם בפרוזדורים....... לאפשר מקום למצות.......ולחג......... אפשר כבר להגיד חג שמח?????????????? איפה אתם בחג???????????? השאלה הכי מגעילה........ אישית, אני חושבת...........שזהו........ לא רוצה ללכת לשום מקום...... לא רוצה הצגות........ לא רוצה שום העמדות פנים....... אני נשארת בבית................

שקדי

New member
אצלנו.................

ההתלבטות הזאת לפחות אינה קיימת הולכים לחדר האוכל עם כל העדר ומקימים סדר פסח כהלכתו......פחות או יותר עם הנחות רבות ושיפוצים לטובת דגש על אביב ופריחות וריקודי ילדים......חד גדיא למשל וחדר האוכל מפוצץ מאורחים......וגם הבטן בסוף הערב

magy

New member
כעירוניים כרוניים

היה לי תמיד חלום..........להיות בפסח בחדר אוכל של קיבוץ חלומות של ילדות......... שאבד עליהם הקלח...... היום, הייתי רוצה פסח אחר........... במקומות אחרים...............

magy

New member
הכלח

ותודה לבן אהרון שמשגיח עליי. ואני חשבתי שאני משוררת.........פויה לי..... האם זה הסימן לאלצהיימר???????????????????? טעויות בשפת אם??????

שקדי

New member
מה זה בכלל הכלח הזה????????

קלח של תירס אני מכיר כלח זה צמח שדומה בצורתו ובפריחתו לשומר ויש גם פטריית הכלח פטריה טעימה שגדלה ליד צמחי הכלח אבל מה משמעות האימרה?????

גם על הכלח האמיתי כבר אבד הכלח

כמו בהרבה מקרים רבים אחרים - כך גם הביטוי הזה שגור בפי האנשים בצורה שגוייה ומעוותת, כרגיל, משום שהם לרוב חוזרים על ביטויים שונים בלי שטרחו בכלל לברר מאיפה באו לעולם, או משום שכך לימדה אותם המורה העילגת שלהם. אז קודם כל - זה לא כלח כמו קלח או כמו קרח - אלא כָּלַח עם קמץ, הנשמע כמו כלה; דבר שני: במקור - לא נאמר "אבד ה-כלח" - אלא "אבד כלח", בלי ה´ הידיעה; ושלישית - אחרי כל הנ"ל - במקור גם לא נאמר "אבד עליו כלח" - אלא "עלימו אבד כלח". ואת הביטוי הזה אמר לראשונה איוב הנושא את אחד ממשליו (פרק ל´). ומהי כ ל ח ?! היתה עיר כזו, באיזור נינווה. זו בדיוק העיר עליה נאמר בספר בראשית שהיא "העיר הגדולה". עכשיו צאו וחישבו מה התכוון לטעון איוב כשהביא את הדימוי הזה של העיר הגדולה שאבדה. אולי משהו כמו התאומים שקרסו. אןלי רק כמו בניין המימשל הריק שהופצץ בחאן יונס. מי יודע.

magy

New member
תוך כדי קריאה

נזכרתי בביטוי האידי............"פאקאלעכט" "פארקאלעכט" שכנראה גם בא משם.. אולי מסוייד.....אולי......דפוק............ משהו שאינו מחמאה........ (כמו בהרבה מקרים רבים אחרים - כך גם הביטוי הזה שגור בפי האנשים בצורה שגוייה ומעוותת, כרגיל, משום שהם לרוב חוזרים על ביטויים שונים בלי שטרחו בכלל לברר מאיפה באו לעולם, או משום שכך לימדה אותם המורה העילגת שלהם )

גם להיות פארקאלעכט זה לפעמים טוב

לא תמיד להיות מסוייד נחשב למשהו רע, להיפך: להיות כמו בור סיד שלם נחשב פעם ל-מעלה גדולה, עובדה שכך אמר רבן יוחנן בן זכאי על התלמיד הטוב ביותר מתוך החמישה שהיו לו - שהוא בור סיד שאינו מאבד טיפה, עד כדי כך שאם ישימו על כף המאזניים את כל חכמי ישראל - ואותו, את התלמיד הנחשב לבור סיד, בכף השנייה - יכריע הפארקאלעכט הזה את כולם בחוכמתו. אבל בכך לא הסתיים הסיפור. בא אדם אחר, וטען אחרת: שגם אם ישימו את כל חכמי ישראל - כולל אותו פארקעלכעט על כף אחת של המאזניים - ומנגד ישימו תלמיד אחר על הכף השנייה - יכריע דווקא התלמיד ההוא את הכף. ומה היתה התכונה של אותו תלמיד אחר? לא יאומן - אבל זהו בדיוק המקור לביטוי נוסף השגור עד היום, וספק אם האנשים יודעים מאיפה הגיע אלינו. המעיין המתגבר!

magy

New member
בדוק שוב

גם אני חשבתי שמדובר על בור סיד..... אבל כתוב : "בור סוד" עם קובוץ

ברור, ברור

ברור שכתוב בור-סוּד ולא סיד - אבל הסוּד הזה הוא לא סוּד של אלפא-סוּד - אלא סוּד במובן סיד. אגב, לא בקובוץ זה רשום - אלא בשוּרוּק.

magy

New member
אוקיייייייייייייייי

לא אלפא....... שיהיה ביתא ושורוק.....לא קובוץ.....
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP העיקר שהכל בא על מקומו בשלום..... (לא שלום כמו האניה , ולא כמו המצב, .......)
PP
PPPPPP
PPPPPP
PPPPPP
PPPPPP
PPPPPP

למעלה