החמה והכלה

סיוןו

New member
החמה והכלה

יש לי חמה מאוד דומיננטית, בעלי מאוד מתייחס למה שיש לה להגיד, לדעות שלה, להשקפות שלה. אני לא בדיוק הטיפוס שהיא אוהבת, היא מאוד ביקורתית, וגם אם היא לא אומרת מה שהיא חושבת עלי במילים מפורשות, המסר נמצא באויר. מצד שני היא מאוד אוהבת את אישתו של גיסי (ככה כלה ואישה צריכה להיות) הם חברות טובות, באותו ראש. גיסתי היא טיפוס מאוד "מלקק", (אני לא כזאת)ומה שיוצא זה אני לעומתה. מאז שהגיסה הזאת נכנסה למשפחה, אני מרגישה חוסר הערכה מצד בעלי - הרי יש לו דגם איך אישה צריכה להיות (וגם כלה) הוא מאוד מעריך ומעריץ אותה, וזאת לא סתם הרגשה והרגשה מאוד לא נעימה. אני לא אנסה להיות כמוה כדי שבעלי יעריך אותי (התנהגותה אפילו יוצרת אצלי אנטי - לא להיות כמוה), מה כן אפשר לעשות, איך לשפר את ההרגשה הרעה?

גרא.

New member
הבעייה כנראה,במערכת היחסים שלך

עם בעלך,לאו דווקא עם חמותך.ולמרות הרגשתך שגיסתך מאד מקובלת,כי היא טיפוס "מלקק",כלל לא בטוח שהתנהגות זו כלפי החמה,תחזיק מעמד זמן רב.אכן בהרבה מקרים,לאם החתן,קשה לקבל רגשית את הכלה,ש"גנבה" לה את בנה..ויש בזוגות רבים,הרבה מתחים על רקע זה,בשנות הנישואין הראשונות.ובעלך,"המסכן" נקרע בין אהבתו אליך לצפיות אימו ממנו.נראה כאילו קשה לו להכיל את מע´ היחסים בינו לבין אימו,בינך לבין אימו,וביניכם.לכן כדאי מאד ללכת לייעוץ לנישואין,להעמיד שם את הבעיות על השולחן,לבטא את הרגשות הרעים שלך,את רגשותיו של בעלך כלפייך.לדבר על הכל,ולנסות למצוא דרך להתמודד עם הקשיים.מה שלא הייתי עושה,זה,"ללקק" לחמה,כדי לרכוש חזר את הערכתו של בנה,בעלך.

למעלה