החלתתי להפסיק!!!

החלתתי להפסיק!!!

קוראים לי תמרה אני עוד חודשיים בת 15 אני סובלת מהיפר אלסטיות כללית ברמה -כמעט קשה- שמתבאטת במיוחד בברכים ויש מאחורי שנתיים של פיזיוטרפיה שכרגע מטעם קופת חולים או ביטוח-אין לי מושג ואני שונאת את זה זה 3 פעמים בשבוע על מכשיר מוזר או על כדורים ענקיים... עושים לי הרבה אולטרה סאונד וזה עוזר יומיים אבל סוף שבוע שוב כואב לי אני לא מסוגלת לרדת מדרגות,אני חייבת להעזר במעקה אני לא יכולה לרוץ יש לי קשיים קלים בכתיבה אבל זה רק כאבים ביד... האם ההחלטה שלי טובה או גרועה??? לפי מה ששמעתי אני כנראה אעבור ניתוך לאחר סיום הגדילה שלי בעצם זה כמעט בטוח אני לא סובלת יותר את הכאבים אבל גם הפיזיוטרפיה לא משהו... מישהו פה סובל מאותה בעייה???

AMI-101

New member
החלטה

אם יש לך היפר - אלסטיות, סביר להניח שהפיזיוטרפיסת/ית שלך מנסה לחזק את הרקמות שבינהם ע"מ ליצר יציבות, ובכך להפחית את הכאבים שלך אם החלטת להפסיק, אני לא יודע מספיק עליך כדי להסכים או להתנגד (שם של מחלה יש לך?) אבל שווה לנסות פיזיוטרפיסת שונה לפני שמפסיקים משנה מקום משנה מזל בהצלחה עמי

להפסיק ולהמשיך.

האם את סובלת מתסמונת מסויימת או שיש לך היפר-אלסטיות (בד"כ קוראים לזה היפר מוביליות) כללית ?זה תכונה מולדת כמו שמישהו גבוה, או נמוך. מבלי להיכנס לסוג הטיפול ולמה שנעשה איתך בדיוק, אני חושבת שאין הצדקה לטיפול אינטנסיבי שנמשך שנתיים. אני מבינה למה נמאס לך. אין "ריפוי" מהיפר אלסטיות. כאמור זה מבנה גוף ורקמות. הטיפול אמור לתת לך כלים להתמודד עם הבעיות שנוצרות כתוצאה ממבנה גוף זה ושאת תוכלי לבצע לבד. הטיפול הוא תרגילים שמשפרים את היציבות סביב המפרקים.לצורך העניין כדורים הם מצויינים. יש עוד דברים. גם לי יש היפרמוביליות (עם הגיל מאבדים חלק מגמישות היתר). טיפלתי בלא מעט בנות בגיל שלך עם בעיה דומה. גיל ההתבגרות, בגלל השינויים שחלים בו,הוא תקופה בעייתית .אפשר לשפר אבל לא תמיד לפתור במאה אחוז.תאמיני לי שזה משתפר בהמשך. אבל בנתיים, תמשיכי לבצע, בבית, תרגילים מס פעמים בשבוע.

משתפר?מגיל 9 זה רק מחמיר!

גילינו את זה כשהייתי קטנה אבל אמרו לנו שזה מבנה גוף ושזה יעבור לי

זה מבנה גוף

וזה לא עובר. בדיוק כמו שגובה לא עובר.את בת 15.אני הייתי בגיל הזה אי שם בשנות השיבעים אז יש לי פרספקטיבה קצת אחרת. תאמיני לי שהבעיות בגלל מבנה הגוף הזה חולפות/משתפרות.

אני כנראה כן ממשיכה

כי אני מתחילה עם קשיים בהליכה ועמידה במקום כבר שבוע...
!!!!!!!!!!!!

למעלה