החלקה עם הקטנוע

dantay

New member
החלקה עם הקטנוע

אתמול בעודי נוסע באחד הרחובות בעירי, אני רואה במרחק של 30 מטרים מלפניי מכונית שנוטה שמאלה במטרה לעשות פרסה..
התקרבתי עם הקטנוע ראיתי שהבחורה באוטו לא זזה, צפצפתי לה כדי שתשים לב שאני עובר(היא לא שמעה כנראה את הצפירה) ולא תמשיך את הפרסה והמשכתי לנסוע ישר..
כשהתקרבתי מרחק של 5 מטרים ממנה , היא פתאום התחילה לנסוע כשקלטה אותי לחצה חזק על הברקס, אני כדי לא להיכנס בה נטיתי שמאלה עם הקטנוע ולחצתי על הבלמים ונפלתי עם הקטנוע.

התוצאה: רגל כואבת ושפשופים בצד השמאלי של הקטנוע.

רציתי לדעת, מי לדעתכם אשם? האם היא צריכה לשלם לי על הנזק שנגרם לי בקטנוע?
יש לציין שהיא באה אליי ועזרה לי והביאה את הפרטים שלה ואמרה שאתקשר אליה על כל נזק שנגרם לי...

Rיקושט

New member
לגבי האשמה, אשאיר את זה לאחרים.

לגבי מה שקרה, תוודא שבסיטואציות כאלו שנוצר קשר עין או לפחות שהיא תעיף מבט לעברך ותעזור לה לראות אותך ע"י התמקמות בשדה הראיה שלה (עד כמה שאפשרי).

hofnoan

New member
אם קלטת שהיא רוצה לעשות פרסה למה לא

עקפת מימין??
אם הרכב פונה שמאלה ומאותת מותר לך גם לעקוף מימין.
אז למה להכנס למקום שאתה יודע שמסוכן??

dantay

New member
זה היה בלתי אפשרי לעקוף אותה מימין

היא חסמה את הצד הימני של הנתיב. האוטו היה מוטה לצד שמאל וחסם את הצד הימני, נשאר מקום למעבר רק מהצד השמאלי..
בהתחלה חשבתי לעצור ולתת להמשיך את הפרסה אבל כשראיתי שהיא לא זזה ומסתכלת לצד השני צפרתי לה והמשכתי ישר במטרה לעבור אותה משמאל..

Dd89

New member
לדעתי אתה אשם

אתה צריך להיות יותר זהיר, אם אתה רואה רכב נוסע ספק פונה תמתין או סע לאט - כנראה שלא נסעת מספיק לאט/זהיר.

היא לא צריכה לשלם לך שום דבר (לדעתי האישית והלא מקצועית) אבל אם היא הציעה אז הרווחת, תהנה ממה שאתה מצליח לקבל.

dash56

New member
לדעתי זה די ברור שיש לך חלק נכבד באירוע

קרא לזה אשמה , קרא לזה אחריות. בכל מקרה זה תרחיש יום יומי שהיית אמור להמנע ממנו.
א. כבר ממרחק של 30 מטר, ע"פ התיאור שלך ,הערכת שהרכב עומד לבצע סיבוב פרסה.
ב. החלטת להמשיך ברכיבה ולצפור כדי להתריע . כפי שריקושט כתב לך, עלייך לוודא שהנהג קלט אותך. בנוסף עלייך להתאים את המהירות כך שתוכל לבלום בעת הצורך, תוך כדי פתיחת רווח יותר גדול לצד שמאל בינך ובין המכונית.
ג. שקלת בכלל את האופציה לעצור ולתת לרכב/נהג, לבצע את המהלך שלו ?
ד. נסה לדמיין מה היית אמור לעשות אם לא היה לך צופר . היו כבר כמה שרשורים , כאן ובפורום אופנועים , על היתרונות והחסרונות בשימוש בצופר. אני באופן אישי, כן משתמש בצופר ככלי עזר ברכיבה, אבל התקנתי צופר של רכב , כך שאין סיכוי שלא שומעים אותו.

dantay

New member
אז ככה-

כשראיתי במרחק 30 מטר את האוטו עומד לבצע פניית פרסה אני התחלתי להאט במטרה לעצור.
כשהתקרבתי בנסיעה איטית לכיוון האוטו שמתי לב כי היא עומדת ולא זזה(יכול להיות שדיברה בטלפון ולכן לא המשיכה בפרסה).. רק בגלל שראיתי שעצרה ולא זזה למשך כמה שניות החלטתי לעקוף אותה.
לגבי הצפירה אתה צודק, הייתי צריך באמת לחכות קצת ולראות שהיא מסתכלת עליי.. בכל אופן גם כשהמשכתי לנסוע אחרי הצפירה זה היה בנסיעה איטית והנפילה נבעה בכתוצאה מהבהלה והבלימה החזקה שבאה בעקבותיה.

dash56

New member
לפחות אין נזק משמעותי לרגל ,לקטנוע ולאגו

תציץ קצת יותר למטה בדף הזה, דיון קצר על תאונה ( קלה) נוספת עם קטנוע , שקשורה לנושא הבלימה.

gilkor

New member
אם המצב היה הפוך ואתה היית ברכב

האם היית חושב שאתה אשם או שרוכב הקטנוע אשם?

על פי מה שתיארת אני חושב שהאשמה היא שלך

Rיקושט

New member
למרות שהוא יכל היה למנוע ע"י התנהלות שונה

לדעתי זאת האחריות של הנהגת כי היא זאת שנכנסה לנתיב, האחריות לבדוק אם הנתיב פנוי הוא עליה!

לא יודע אם זה מחזיק מים מבחינה משפטית, אבל זאת דעתי.

מפתחSoul

New member
לדעתי,

עדיף להתרכז ב-איך מונעים מהסיטואציה הזו לחזור מאשר לחפש אשמים...ואני מעדיפה להאמין שבכל סיטואציה יש לשני הצדדים האפשרות למנוע. שומדבר לא נופל מהשמיים. אשמה שייכת לבית משפט וכל עוד לא מגיעים לשם, למי איכפת. פשוט ללמוד מהטעות. שלו ושלה.

Rיקושט

New member
כבר התרכזתי רק בזה בהודעה הראשונה.

אבל הוא גם רצה דיון על אשמה... וזה מה שהוא קיבל.

twigy

New member
אתה נשמע כמו רוכב פזיז

שמסכן את עצמו ואת הסביבה, מה בער לך לחכות כמה רגעים ולהבין מה לכל הרוחות היא מנסה לעשות שם עם הפחית שלה ?

אני מאחל לך החלמה מהירה .

למעלה