החלפת תרופה מדפלפט לטגרטול

• פותח הנושא dnl9
  • פורסם בתאריך

dnl9

New member
החלפת תרופה מדפלפט לטגרטול

או לטומפקס האם משהו יכול לספר לי על תופעות לוואי כשמחליפים תרופה מדפלפט לטגרטול או לטומפקס איזה מהם עם הכי פחות תופעות לוואי במיוחד כשעוברים מדפלפט. תודה רבה

רוני 260

New member
אני לקחתי טיגרטול והתופעות לוואי

שהיו לי זה בכבד אבל בעיקרון לא נראה לי שאמור להיות עוד משהו

dnl9

New member
מה היה בכבד והאם החלפתה מדפלפט?

אם כן איך נעשה התהליך

S E M 151

New member
להדרי שלי הוחלף הטיפול

מדפלפט לטגרטול. מעבר לכך שבהתחלת הטיפול בטגרטול הדרי ישנה המון יותר מ-12 שעות שינה ביממה, והתיאבון חזר אליה (כמעט ולא אכלה עם הדפלפט) לא היו תופעות לואי אחרות. אחרי כמה חודשים עם הטגרטול גם שעות השינה הסתדרו. כל חצי שנה היא עושה בדיקות דם לראות תפקודי כבד ורמת תרופה בדם. ברוך השם הכל תקין.

dnl9

New member
לS E M 151

שלום רב ותודה על תשובתך אשמח מאוד אם תספרי לי על ההליך של החלפת התרופה כמה זמן נמשך ואך זה נעשה ואך הילדה מרגישה היום עם התרופה החדשה ? לפי מה שסיפרו לי שממשיכים עם הדפלפט עד שמגיעים לרמה מתאימה עם הטגרטול אז איך הגוף מקבל כמות כזאת של תרופה גם דפלפט וגם טרגטול ?האם בדפלפט חוץ מחוסר תאבון היו עוד תופעות לוואי ? בת כמה היא ואיזה סוג אפילפסיה יש לה . מה הכמות של דפלפט שקיבלה וכמה זמן היא עם אפילפסיה . אצלי הילדה בת 9 התחילה עם זה לפני חצי שנה כמו רעם ביום בהיר היה התקף אחד ואחרי שבועיים עוד אחד ומאז אנחנו עם התרופה הזאת יש לה כאבי בטן סחרחורות כאבי ראש וכמעט שלא אכלה בכלל ועכשו גם נשירה חזקה מאוד היא עם התרופה הזאת כבר חצי שנה והינו בתיקווה שהתופעות לוואי יחלפו עם הזמן ולא חלפו ואז שהחלה גם הנשירה אז החלטנו שעוברים לתרופה אחרת מספיק כמה הילדה יכולה לסבול כשהיא רואה את הנשירה היא נבהלת אשמח אם תעדכני אותי תודה רבה הרבה בריאות

S E M 151

New member
בוקר טוב.

מתנצלת על האיחור בתגובה, אבל לא נכנסתי למחשב בכמה ימים האחרונים. אתחיל מההתחלה מקווה שזה יעזור. הדר קיבלה התקף ראשון בגיל ארבע בשינה (התקף גראנד מאל, התכווצויות של כל הגוך ךמשך כ- חמש דקות). לאחריו לא הותחל בטיפול תרופתי, הדיקת ה- EEG שנעשתה הייתה תקינה וקיוו שזה חד פעמי ולא יחזור. כנ"ל גם אנחנו קיווינו. התקף שני ארע לאחר שנה שוב בשינה (ממש כמו הראשון). עדיין הEEG תקין אבל בהתייעצות עם הנוירולוג דר' זמיר הוחלט להתחיל טיפול תרופתי. הטיפול התרופתי המומלץ היה דפלפט. הדר ממש לא אהבה את התרוםה הזו. היא איבדה את התיאבון, התרופה גרמה לה לכאבי בטן וראש, חוסר שקט ובלבול. אולם רק לאחר שהתפתחה תופעת לוואי שכפי שהרופא הגדיר אותה "מאוד נדירה" אצל הדר (ארוע הפסקת נשימה בשינה) הוחלט להחליף את הטיפול התרופתי לטגרטול תחת השגחת הרופאים. זאת אומרת באישפוז. התהליך ארך שבוע ימים בלבד. הורדת מינון של הדפלפט והעלאת מינון של הטגרטול במקביל. הדר מאוד שמחה על השינוי. היא אמרה שאת הטגרטול היא אוהבת והוא לא גורם לה את כל הכאבים והבלבול של הדפלפט. התיאבון שלה חזר ברוך השם ומאז העלנו לה את המינון פעמיים לאחר מיני התקפים(התכווצות חלקית ללא אובדן הכרה) שוב בשינה. כבר שנתיים וחצי כמעט שהיא ללא התקפים בכלל. מינון התרופה נכון להיום הוא 10 CC בצהריים (טגרטול סירופ 2%) ו- 12.5 CC בלילה לפני השינה. האפילפסיה שלה מוגדרת אפילפסיה כללית. בדיקות CT כנ"ל לא עלו על שום ממצא פטלוגי. בדיקות מקיפות שעשתה לפני חצי שנה יצאו תקינות כולן. בדיקת MRI לא אושר לנו לעשות לה עדיין ע"י מכבי. הדר כבר בת עשר וחצי שנים. מקווה שתרגישו טוב. אשמח לסייע. יום טוב לכולם

סימה../images/Emo24.gif

מי לא מאשר MRI במכבי? והאם פנית להנהלת המחוז במחוז מגוריך או להנהלה הארצית בנדון? יום טוב

dnl9

New member
S E M 151

באמת אני שמחה שהטיפול עזר להדר ושסיימה עם הדפלפט הזה. הלוואי שגם אצל נוי שלי התהליך של החלפת התרופה לא יהיה הרבה זמן ושסוף סוף ניפתר מהדפלפט והכול יעבור בשלום . ושכולם ירגישו טוב ושוב פעם המון תודה

למעלה