החלפת תקרת רביץ

צמרת1800

New member
החלפת תקרת רביץ

אנחנו מעוניינים להרחיב ולשפץ את ביתנו הנוכחי, שחלקו מקורה, לצערנו, בתקרת רביץ ומעליה גג רעפים, וחלקו מקורה בתקרת בטון. האם ניתן לשבור את תקרת הרביץ ולבנות במקומה תקרה "רגילה" מבטון שתאפשר בניית קומה שנייה? האם מדובר בפרוייקט מסובך הנדסית וכלכלית, וכדאי לנו לשקול לרדת מהרעיון ולבנות קומה שנייה רק מעל החלק שמקורה בתקרת בטון? בהנחה שמדובר בתקרת רביץ וגג רעפים שמחוברים לדירה השכנה (רכבת של 4 דירות, אנחנו גרים בדירה קיצונית) זה בכלל אפשרי להחליף את תקרת הרביץ רק בדירה שלנו מבלי לפגוע בתקרה של השכנים? תודה מראש וחג שמח

תשובה כללית

אם אתה מתעקש על הטרמינלוגיה "להחליף", אז אפשר להחליף את התקרת הרביץ רק לתקרת גבס. (או לתקרת רביץ חדשה...) הקירות והיסודות תוכננו, מן הסתם, לשאת גג קל ותקרה קלה. רוב הסיכויים שהם אינם מסוגלים לשאת את תקרת הבטון. ולכן אי אפשר להחליף תקרה קלה בתקרה מסיבית. אם נעזוב את הטרמינולגיה של ההחלפה ונדבר על בנית קומה שניה על מבנה שלא תוכנן לכך, אז זה אפשרי. זה לא מסובך, אך טיפה יותר יצירתי מסתם לבנות קומה שניה ע"ג הראשונה. יש כל מיני דרכים ושיטות ובינא בטח יציע אחת מהן, את שיטת הבניה הקלה שהוא משווק. דרך "קונוונציונלית", שהיה לי העונג להשתתף בתכנונה היא בניה של יסודות "מסביב" לקיים ועליהם בנית הרצפה של קומה א' שהיא התקרה של קומת הקרקע.. זה אכן כרוך בתכנון הנדסי שייתכן ואיננו מתאים לכל אדמה, לכל מגרש או לכל כיס... ברצוני להזהירך שגם בנית קומה שניה על גג בטון שלא תוכנן לעומסים כאלו ושגם היסודות מתחתיו לא מתוכננים לכך, איננה מעשה מומלץ... אז מה לעשות? לפנות למהנדס, ראשית כדי לקבל ייעוץ מה מתאים לאדמה אצלכם, לאפשרויות הגישה לציוד קידוח, לצורת המבנה שלכם ולתלות שלכם בשכנים. בהצלחה

צמרת1800

New member
סיגל, תודה רבה על התשובה

כמובן שהפגישה הראשונה שלנו עם אנשי מקצוע תהיה עם מהנדס רלוונטי. השאלה שלי (אגב, אני
) הייתה רק לקבל מושג כללי ראשוני, ועזרת לי בכך, תודה. ברור לי שגם החלק המקורה בתקרת הבטון יהיה זקוק לשיפוץ וחיזוק מאסיביים (דווקא את החלק הזה הכי פשוט יהיה להרוס ולבנות מחדש, אם יהיה צורך). בינא- לאור ההערה של סיגל לגביך אשמח אם תוכל גם אתה להתייחס לשאלה, ולאור תמונה של בית מגח"א או גח"מ (סליחה שאני לא זוכרת
) שצרפת לאחרונה, יתכן שאתה מכיר את סוג הבנייה המדובר

msvnk

New member
זה בכלל לא מחייב

הרבה בתים (פרטיים) ישנים נבנו פעם בצורה מאוד מוגזמת מבחינת קונסטרוקציות, לא יודע למה אבל אולי זה בגלל שפעם היו פחות מקצועיים ולקחו מקדמי בטיחות מוגזמים. אני נתקל בזה בהרבה בתים של פעם. אצל ההורים שלי למשל יש בית על עמודים שבקומה העליונה יש תקרת רביץ, אבל לבית יש עמודים וקורות של בית מלון.

noray50

New member
בהמשך למה שכתבת,צירפתי תמונה של דו משפחתי ישן

מתוכנן לבנות קומה שניה על הבית מצד ימין (עם העץ הגדול) ,היה לך העונג להשתתף בתכנון בניה כזו כתבת ,מעניין לשמוע חוות דעתך. הבית היה במקורו חדר אחד ושרותים בחוץ (קום המדינה)במשך השנים הורחב והורחב והיום הוא 123 מ"ר,תקרת בטון. כל הבתים בשכונה אצךנו הם הדיוק כאלה .ראיתי אנשים שבנו קומה שניה עם עמודים מסביב ,ואחרים ללא עמודים סביב וגם לא בפנים,בנייה בבלוקים ותקרת רעפים ,איך זה יתכן?מה שמו תמיכת רלסים לתקרה? כשאת אומרת בניה עמודים סביב והרצפה היא של תקרת קומת קרקע ,האם הרצפה כלומר הריצוף היה על התקרה ,ממש על התקרה? תוכלי להרחיב קצת על הפרוייקט ,האם לקומה השניה היתה תקרת בטון? חג שמח noray50

בתכנון שעשיתי

(ובינתיים הוקפא מסיבות תקציביות של המזמין) תוכננה מערכת נפרדת לגמרי של עמודים שלא נגעו כלל במבנה הישן שהיה לו ביסוס מצויין והאדמה שם מופלאה. נוצר מין גגון וארקדה של עמודים משני ציידי הבית המקורי (50 מ"ר שטח...) תדמייני כאילו את שמה שולחן עם רגליים מעל קופסת קרטון. השולחן אינו נשען כלל על הקופסא ומשטחו מהווה גג לקופסת הקרטון. במקרה המדובר זה היה בית יחיד על מגרש ואני לא יודעת אם אצלך זו אפשרות. הקומה השניה היתה קונבנציונלית לגמרי, עם תקרת בטון ולמעשה גם קומת הקרקע "קיבלה" תקרת בטון... אני באמת חושבת שכדאי לשמוע מהנדס. האדמה ברוב ראשון היא מאוד נוח ולכן אני בטוחה שלא יקשה על מהנדס לתת לך פתרונות טובים.

בינא

Member
קומה שניה רוכבת מעל מבנה קיים

משהו שלא מחוייב המציאות אלא אם רוצים את הקומה השניה גדולה יותר בשטחה מקומת הקרקע...

בינא

Member
חשוב מאוד לדעת היכן בארץ המבנה ממוקם...

כדי לתת לכם תשובה עניינית ומתאימה לכם. למרות זאת, מספר הבהרות: 1) גג רעפים "נמשך על כמה יחידות דיור", ניתן לבצע בו הפרדות* 2) בצוע הפרדות כאלה אפשרי גם ברביץ* * סדיקה ברביץ קיימת כבר, כי כזה החומר, אבל עבודה על כל חלק של תקרה, תגרום להרחבת סדקים גם אצל השכנים, גם אם מבצעים חיתוך מבוקר. 3) אין בעיה לבצע קומה שניה על מבנה קיים אם חלקו מקורה בבטון ואם שומרים על עליה על הקירות הקיימים. 4) בניה החדשה לא תוכל להתבצע בשיטה הקונוונציונאלית, ללא תוספת יסודות חיצוניים, גם אם הבניה תהיה מעל לקירות החוץ הקיימים ללא חריגה החוצה או פנימה. 5) קיימות לפחות 10 שיטות בניה, שאני מכיר, לפתרון הבעיה ללא הצורך לפרק את הקיים (למעט גג הרעפים) ואף לחזק את הקיים. 6) אם תקרת הרביץ מספיק גבוהה (מעל גובה התקן ב-7 ס"מ לפחות), ניתן לבצע מתחתיה תקרת גבס ללא פרוק הרביץ. (גובה התקן = 2.5 מ') 7) ניתן לבצע תקרה עם קונסטרוקציה קלה שתהיה חזקה יותר מתקרת הבטון הקיימת, בהמשך לתקרת הבטון, על בסיס הקירות הקיימים. !) חשוב לקבל תשובה היכן ממוקם המבנה בארץ. !!) חשוב לא לתכנן שום דבר ובטח שלא לבצע, ללא ביקור בשטח, בדיקה של אדם שמבין ועסק בשיפורים/שיפוצים מסוג זה. אז היכן הבית ממוקם?

צמרת1800

New member
בינא, תודה על התשובה המפורטת

הבית ממוקם בקיבוץ ליד הקריות (ומכאן גם השיתופיות של הגג
ושיטת הבנייה הבעייתית משהו). אם למישהו יש המלצה קונקרטית (שם + פלא') לאיש מקצוע שימתאים לפרויקט המאתגר, אני אשמח מאוד (גם במסרים כמובן). סופ"ש נעים

noray50

New member
בינא,סיגל תוכלו להתייחס להודעה שלי (עם התמונה

) ,מדובר על ראשון לציון. noray50

למעלה