החלפת שרת NT4 בPC רגיל

yonigold

New member
החלפת שרת NT4 בPC רגיל

שלום, יש לי משרד שיש לו שרת NT4 ישן עם בעיות חומרה והוא בהליכי החלפה. השרת משמש רק כFILE SERVER ל8 משתמשים שבסה"כ שומרים עליו קבצי אופיס. בנוסף יש עליו טייפ גיבוי שמגבה יומית את הקבצים. המשרד מעוניין לחסוך וחשבתי להציע להם לרכוש PC עוצמתי (2 הארדיסקים, ג'יגה זיכרון) עם מערכת הפעלה WIN XP שישמש בתור FILE SERVER לשמונת המשתמשים. שאלתי היא היא הגישה הזו מומלצת? מה ההגבלות שיש לWIN XP מבחינת כמות החיבורים ברשת? האם קל למצוא כרטיס SCSI כדי לחבר את הטייפ לPC?

H N 1

New member
למה ??

לשרת שרק משמש כשרת קבצים, למה לא לשים לינוקס? שים PC איכותי (אל תבנה לבד בגרוש וחצי), שים כרטיס SCSI טוב, חבר אליו את הטייפ והוא יעבוד לך כמו שד עד שיימאס לך ממנו. אגב, בהמשך לדיון על מותג לשרת - לענק הכחול יש סדרה של שרתים שמיועדת לעבודה עם לינוקס. המחירים שלהם רק מעט יותר יקרים מ PC. שווה לך לדבר עם מפיץ שלהם לקבל פרטים.

yonigold

New member
אני לא איש לינוקס

אני לא איש לינוקס, אני לא מכיר את הסביבה הזאת ומן הסתם אני לא אשים במשרד מערכת שאני לא מכיר. מה רע בXP? בנוסף הרישיון שלהם לBACKUP EXE הוא של ווינדוס. אגב, למה לא להרכיב מחשב לבד?

yonigold

New member
אולי בכל זאת...

אנטי-דוט, אנא התייחס עניינית לשאלתי.

antidot

New member
מכיר "ניגוד אינטרסים" ?

אין תגובה
(ע"ע "אני לא אובייקטיבי", בדיוק כמו מיסטר popup )

מקרה כל כך פשוט שיש יותר מדי דרכים

דבר ראשון השאלות הברורות - להשיג כרטיס SCSI כזה זו משימה שהיא בד"כ דיי פשוטה. אני יודע שנתקלתי במחסן שלנו לפניי איזו תקופה בארגז כזה. אם אתה רוכש את הטייפ גיבוי במיוחד בד"כ גם תקבל כרטיס כזה (תמיד אפשר לריב קצת). לי לא יצא להכיר הגבלות של XP לחיבורי רשת רק שהייתי מציע לך לבדוק שחרור של הפורטים המתאימים אם אתה מחליט להשאיר את הפיירוול. עכשיו האם יש לך שרתים נוספים בתוך הארגון? אם כן למה לא פשוט לדחוף את זה שם בצד? ועוד עצה לכל אוהבי הפיכת PC לשרת לכל המיני שרתי אפליקציות. Virtual Machine אומנם לינוקס עשו את זה ממזמן (כרגיל) אבל גם הגרסא החדשה של מייקרוסופט דיי מעודדת ונותן כלי חביב במיוחד כדי להעביר את השרת הישן לתוך הVM.

למעלה