החלפת שרשרת?

החלפת שרשרת?

אהלן, יצא לי לקצר את השרשרת מספר פעמים (עקב פיצוצה במהלך הרכיבה) כיצד אני יכול לדעת האם השרשרת קצרה מדי? עד כדי פגיעה במכלול?! אם זה עוזר יש לי TREK 4300.... תודה.

avnerl

New member
אם זה קרה מספר פעמים אז כדאי

להחליפה בכל מקרה ולא משנה מה אורכה.

חישוב אורך שרשרת

קבל: http://www.machinehead-software.co.uk/bike/chain_length/chainlengthcalc.html נ.ב מכיוון שהשאלה עולה כאן בפורום לפחות פעם בשבוע, ממליץ לשים את הלינק למחשבון "בשאלות נפוצות"...

דרך יותר פשוטה לחשב אורך שרשרת

תעביר לגלגלים הקטנים (מקדימה ומאחורה. זה אסור בזמן רכיבה כי זה הצלבה) שים לב שיש רווח של אצבע בין הגלגל העליון של הכלוב (Jockey Pulley) לשרשרת - זה הרווח שצריך להיות אם יש יותר - ארוכה מדי פחות - קצרה מדי

nintense

New member
מקובל אך לא בהכרך נכון...

רווח של אצבע עשוי לגרום לשבירת המעביר, השרשרת והאוזן בהצלבת גלגלים גדולים בהרבה זוגות אופניים. נכון שלא אמורים להצליב, אך זה קורה המון ולא רק לרוכבים מתחילים. כמו כן יש לקחת בחשבון אורך מעביר, גודל לגלגי שיניים והתארכות תמוכת השרשרת באופני שיכוך מלא. השיטה ההפוכה היא הבטוחה - הצלבת גלגלים גדולים, כשהמעביר מתוח עד הסוף אורך השרשרת פלוס חוליה לזנב קשיח ושתי חוליות לשיכוך מלא. גם הנוסחה שדניאל שם טובה, בעיקר למי שאינו בעל ניסיון (בעל ניסיון פשוט ימצא את האורך הנכון הרבה יותר מהר מהזמן שלוקחים החישובים באתר).

JacB

New member
תרומתי לשיטתך (הגלג"שים הגדולים)

השיטה - באדיבות אתר Park Tool (הקישור שלי - לדף הרלוונטי) האיור המשופצר - עיבוד שלי (לטובת מחברת הידע האישי שלי

חייב להבין משהו

אם אתה מחשב את אורך השרשרת לפי הצלבה על הגדולים +חוליה/2 חוליות, לא תצא לך שרשרת ארוכה מדי? המעביר יוכל לשמור על המתח שלה במצב רגיל? כי הרי ברוב הרכיבה אתה לא נמצא בהצלבות כאלה קיצוניות. אם התשובה היא כן, האם היא תשתנה אם הכלוב הוא קצר?

JacB

New member
ההסבר פשוט

נכון, המצב הקיצוני של פלטה גדולה וגלג"ש גדול בקסטה הוא מצב לא רצוי בהחלט. אבל, במידה ומתבצע שילוב כזה בטעות, חייב אורך השרשרת להספיק לשילוב. אחרת עלול להיגרם נזק למעביר/אוזן. השיטה הזאת של קביעת אורך מבטיחה, כי השרשרת תהייה המתוחה ביותר שאפשר, ועדיין תאפשר את השילוב הלא מומלץ הזה מבלי לגרום נזק. עודף 2 החוליות מיועד כדי לתת קצת מירווח נשימה (אוברדרפט לא ניסלח כאן!), ואל תשכח שבהרכבה סופית גם מנגנון המתיחה של המעביר משתתף קצת בשימחה...

JacB

New member
אה, ועוד משהו

קראתי בזמנו מאמר של מלומד (לא זוכר באיזה אתר, מתעצל לחפש) שמסביר כך: - לא כל הצירופים שימושיים. - ככל שהשרשרת קצרה יותר, היא מתוחה יותר ומערכת העברת הכוח פועלת באופן תקין יותר. - כאשר מוותרים על שילובים לא מומלצים, ניתן לקצר אורך שרשרת. במקרה זה ניתן לפעמים להשתמש במעביר אחורי קצר יותר - שוב, זה עדיף לשמירת מתיחות ולצמצום חופשים. אז אפשר לבנות מערכת עם שרשרת מקוצרת ומעביר מינימלי. זה טוב עד ש... נוגעים בטעות בשיפטר בכיוון הלא נכון. בקיצור - דיר בלאק. הרעיון מצא חן בעיני, אבל החלטתי שאין לי אומץ לבצע. כי המערכת לא תיסלח, וטל"ח.

אולי פשוט, אבל לא עונה על השאלה../images/Emo8.gif

שאלתי אם המעביר יודע לטפל בכזה אורך. אולי כשאתה בהצלבה גדול-גדול השרשרת לא תקרע אבל רוב הזמן נמצאים על שילובים אחרים שהשרשרת לא כל כך ארוכה והמעביר צריך לטפל בעודף כדי לשמור על המתח. איפה הגבול שבו המעביר כבר לא יוכל לטפל? הרי גם אם תעשה לפי השיטה שאמרת ותוסיף 10 חוליות - לא יקרה נזק. אבל השרשרת תהייה רפויה רוב הרכיבה. השאלה השניה שלי הייתה מה ההבדל בין מעביר ארוך לקצר מבחינת העודף שרשרת שהם יכולים לטפל

JacB

New member
מצטער שאיכזבתי אותך

1. השיטה עונה לדרישת החובה של אורך מינימלי לשרשרת כדי להבטיח אפשרות שילוב גדול-גדול. מטרת השיטה לקבוע אורך נכון לשרשרת. כך קובעים, והמצב הקיצוני השני מותנה רק במעביר (ראה סעיף 3 בהודעה זאת). 2. בהסבר הפשוט (לא רק שלי, גם של המקור) נאמר עודף של 2 חוליות, לא של 10 ולא של 100 , וזאת כדי להבטיח יתרה חיובית ולא שלילית. מה לא פשוט פה? 3. טיפול בעודף השרשרת במקרה הקיצוניות השניה (קטן-קטן) מוטל על המעביר. למעביר יש הגדרה שניקראת "קיבולת" או Capacity , שאומרת: (הפרש מס' השיניים בין פלטה הגדולה לפלטה הקטנה) + (הפרש מס' השיניים בין הגלג"ש הגדול לגלג"ש הקטן בקסטה). המשמעות - איזה עודף שיניים כולל (ניתן לתירגום למס' חוליות שרשרת) המעביר צריך "לבלוע". 4. לא יודע מה זה מעביר קצר וארוך. (יש גם בינוני, כנראה) . זה תלוי ביצרן ובדגם. לצורך זה יש לפנות למיפרט היצרן ע"פ הדגם הספציפי, או אל המיקצוען. (אני לא מיקצוען, לא מתפרנס מאופניים, רק מבזבז עליהם. למידע ספציפי - אני בודק ספציפית). אבל השורה התחתונה - מעביר נכון יודע לטפל בעודף המתאים לו.

היי היי היי,למה בעצבים?

כתבתי 10 חוליות כדי לנסות להבהיר את השאלה. ברור לי שזה לא צריך להיות ככה. סעיף 3 שלך עונה על מה שרציתי לדעת. עכשיו הכל בסדר. והומור ידידי, אין לי כוונה רעה....

JacB

New member
עצבים? אני? ../images/Emo2.gif

כי אין לי חוש הומור. אולי תוכל להמליץ על איזה קורס טוב? שוקי ידידי (בלי ציניות), כבר הכותרת נכתבה בהומור, אבל כנראה שפיספסתי... בהומור יש עיקרון ההדדיות. את קטע על מס' החוליות הוספתי, כי כבר בתשובתי הראשונה הסברתי למה 2 (מתיחות מקסימלית עם מינימום יתרה נידרשת). יאללה, סולחה! (סתם...)
ותמיד אענה ברצון על מה (שאחשוב) שאני יודע.

nintense

New member
שרשרת ארוכה מידי לא גורמת נזק...

בהצלבת קטנים מקסימום עושה קצת רעש. עם מעביר קצר גם כן אין בעיה אם אתה עם פלטות 22, 32 (סטנדרט), אם אתה עם פלטה אמצעית גדולה יותר (אני רוכב עם 22, 36 ומעביר קצר) השרשרת תיגע בפולי בהצלבה קטנה, אך כמו שאמרתי אין כל נזק.

למעלה