החלפת שמן מיתלים

yoad dt

New member
החלפת שמן מיתלים

מישהו יכול להסביר לי בידיוק איך מחליפים שמו מיתלים? - מה כל הפעולות שצריך לעשות...

MexMex

New member
או לחילופין...

1. פרק את הגלגל הקדמי 2. פרק את המזלג החוצה 3. פתח את הפקקים העליונים - בשלב זה, רצוי להתייעץ עם ספר האופנוע, מכייון שישנם אופנועים, בהם צריך לפתוח איזה בורג שיכוך לפני זה... 4. הוצא את הקפיצים 5. רוקן את השמן ע"י פימפום של הבולם, עד כמה שאפשר 6. מלא שמן טרי, עפ"י הכמות המומלצת, כאשר המדידה נעשת במ"מ, מקצה המזלג, כאשר הוא סגור וללא קפיצים. 7. סגור פקקים, הרכב הכל מחדש... בהצלחה אדיוס

hananlv

New member
ומה קורה אם המזלג הפוך?

לא בדיוק מומלץ לנקוט בפרוצדורה המוצעת.....

MexMex

New member
באר, הסבר ונמק...

מכיוון שכך עשיתי בדיוק, על ההפוך שלי...(הוא גם עבר פירוק מלא תוך כדי, אבל העקרון זהה) כמובן שיש נקודות קטנות לפה ולשם, אבל יש לך משהו עקרוני נגד? ממתין....

hananlv

New member
אז ככה...

אם התכוונת לפתוח את המזלג ולהוציא את הקפיצים ללא שחרור מנגנון הבוכנה- אין בעיה העניין הוא שאם כבר אז כבר- כלומר אם אתה מחליף שמן פתח את הבולם עד הסוף גם על מנת לבחון את מצב הבוכנה והאטמים שלה וגם לצורך ניקוי וניקוז הבעיה במזלגות הפוכים שהסיכוי להתקל בכל מיני בעיות לא סטנדרטיות הוא הרבה יותר גדול כפי שלמדתי על בשרי (ובעיית הבעיות היא נושא הקונטרה- או ליתר לדיוק כיצד לפתוח את הבורג שמחזיק את המנגנון בלי שיש לך כלי ספציפי לתפוס את המנגנון מצידו השני שלו- כלומר מתוך הבקבוק) מנסיוני כל פעם שניסיתי לפרק מזלג הפוך נתקעתי באמצע העבודה בדיוק בגלל הבעיה הזאת

MexMex

New member
נו באמת....

קודם כל, החלפת השמן (או קפיצים) מתבצעת כמו שאמרתי, ללא שום בעיות...וללא צורך בכלים מיוחדים. דבר שני, וזה נוגע ל"נו באמת", גם אני נתקלתי באותו כלי מיוחד שנדרש ע"מ לבצע פירוק מלא...אז הולכים לחרט, ומייצרים את הכלי... אחרי הכל, אם רוצים להחליף מחזירי שמן/תותבים ממילא צריך את הפירוק הזה...מה גם שאז כדאי לייצר, באותה תנופה, דרייבר למחזירי השמן... זה הכל? כלי מיוחד ואתה נשבר????
אדיוס

hananlv

New member
תראה....

אני תמיד צריך את הכלי המיוחד ביום שישי בשעה 16:30 בדיוק המוסכניק כבר סגר והחרט יצא לסוף שבוע ארוך בקזינו בטורקיה.. כמו כן נקבעה נסיעה להר חורשן ליום שבת בבוקר....

MexMex

New member
אז מגיע לך ../images/Emo3.gif

וחוצמזה, אתה מסכים שבהחלפת שמן בלבד, הפרוצדורה דומה למזלג שעומד על רגליו או על ראשו, אמת? אדיוס

למעלה