החלפת שם

אזרחית20

New member
החלפת שם

שלום, הייתי רוצה לדעת איך התהליך של החלפת השם הולך מהבחינה הזאת של איפה צריך לעדכן? או שאחרי השינוי במשרד הפנים זה משתנה לבד בכל המקומות כמו בנק, ביטוח לאומי וכו? אם לבנאדם כולם, כולל ההורים קוראים בשם המקוצר של השם שלו ואף פעם לא משתמשים בשם מלא (השם המלא רק רשום במסמכים), האם זה בעייתי להחליף לשם קיצור? האם בכלל החלפת שם עלול ליצור בעיות ובילבול במקומות רשמיים כמו בנק, ביטוח לאומי וכו'?

doingood

New member
לא מבין בעניינים פרוצדורלים

סורי

נר777

New member
לוקח קצת זמן עד שכל המוסדות מעודכנים בשמך

לדוגמא - שינוי שם משפחה לאחר נישואין - נישאתי לפני 7 שנים ועד היום אני מקבלת מכתבים עם שמי הקודם ממקומות מסויימים , אך לא בנק ולא ביטוח לאומי וכו'. זעד שמשרד הפנים מעביר את המידע לוקח זמן וצריכים להיות סבלניים. כשעדכנתי בבנק היו מכתבים שמגיעים על פי השם הנכון והיו שלא - משום שהם תלויים במידע המעודכן במשרד הפנים. לגבי שאלתך השנייה - האם זה בעייתי להחליף לשם קיצור מאיזו בחינה? מבחינת המוסדות? בעיקרון, על פי תורת האותיות והשמות, השם שבו את נקראת הוא שמך והוא משפיע עלייך. כמובן שיש משמעות לשם בו בירכו אותך במניין אנשים לאחר לידתך אך השם בו את מציגה את עצמך וכל משפחתך קוראים לך בו משפיע על חייך, מזלך ושאיפתך. ברכה והצלחה!!

אזרחית20

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה ועוד שאלה

בכל המוסדות כמו בנק, ביטוח לאומי וכו', אני צריכה להודיע להם על השינוי? או שזה מתעדכן אוטומטי דרך משרד הפנים? ולגבי הבעייתיות, מבחינת המוסדות זה לא בעייתי?

נר777

New member
הודעה על שינוי שם

לא יזיק כלל. בבטוח לאומי זה מעודכן הכי מהר (בשל חשיבות המידע העדכני כנראה) אבל בבנק לא כ"כ מהר. אני ממליצה, כדי שהשם החדש ישפיע עלייך מהר ככל האפשר, לעשות קצת עבודה ולשאול בכל מקום שאליו את מגיעה לעדכן את פרטייך. וכמובן הכיייי חשוב הוא שתציגי את עצמך בשם החדש ותתקני את האנשים שמשתמשים בשם הישן - האנשים סביבך הם אלה שמשתמשים בו יותר מאשר המוסדות. בהצלחה!

למעלה