בקשר לסקר - האם אי פעם אחזור בתשובה?
שיערתי שזה מה שתגידו, ואני מקווה שלא "תתנפלו" עליי אם אני יגיד שזה 1 עד שתקראו את המשך ההודעה. כמו שסיפרתי באחד ההודעות, חזרתי בשאלה בגיל 18, כשעד אז הייתי חרדי, ולא סתם חרדי - אתם יכולים לדמיין לעצמכם... "עילוי", צדיק מה שתרצו.... אז, אפילו לחשוב, להעלות בחצי שנייה למוח שתהיה אפשרות בעתיד שאהיה "עבריין" - במושג התורה, מחלל שבת ועוד, לא היה קיים אצלי, אפשר להגיד שלא שנאתי חילונים אלא הייתי מרחם עליהם - אתה בטח מכירים את ההרגשה כשעוד הייתם דתיים, ועכשיו כשאני מסתכל אחורה - זה עולם הפוך, ואולי נכון לחשוב בכלל איך אפשר לחיות דתי או חרדי ואין מצב בחיים שאחזור בתשובה. אבל, עם כל התמהונות שבדבר, אני מנסה להגיד שכמו שלפני כן לא העלתי דבר כזה שאהיה חילוני (וכדי להסביר באיזה רמה "לא העלתי" זה כמו שאני אף פעם לא יאכל חתול שגם עכשיו אני לא מעלה דבר כזה לראשי) אז מה מונע מלהציב שיכול לקרות דבר כזה (מי יודע מתי...) חזרה בתשובה אפילו שאני בכלל לא מעלה דבר כזה עכשיו במוחי? דוגמא קטנה, אתמול או שלשום העלתי שמייסד הל"ל חזר בתשובה אחרי חצי שנה מאז הקמתו, כשהוא הקים הוא התראיין לטלוויזיה על המצב של היוצאים בשאלה וכך נרתמו לעזרתו (אתם יכולים לקרוא ב
ויקיפדיה) אני בטוח במאה אחוז שהלא לא חשב בכלל אי פעם לחזור בתשובה. אם אתה מתראיין בטלוויזיה זה אומר כנראה שאתה מאוד מחוץ לדת ולא מתכוון לחזור, ובכל זאת זה קרה ולא יותר מידי באיחור!!! ועוד דוגמא קטנטנה: עופר לוי. חחחח אני מקווה שהבנתם מה אני מנסה לומר. אם לא - תקראו שוב