החלפת קרקעות

• פותח הנושא gev8
  • פורסם בתאריך

gev8

New member
החלפת קרקעות

בשל פיתוח שנעשה בשטחי מציע המושב בו אני גר החלפת קרקעות. בין השאר עובר להמתח קו מתח +העמדת עמוד חשמל. מהו השטח לפי חוקי התכנון והבניה אותו אני זכאי להחלפה בכל הנוגע לקווי החשמל? תודה אבי

קוי חשמל ../images/Emo104.gif

אני מניח שאתה מתכוון להליך של איחוד וחלוקה (וגם אם לא, אפשר להקיש בין השנים). מעבר קו החשמל בפני עצמו אינו מזכה בקרקע חלופית, אבל אם שוויו של השטח שתקבל נמוך יותר משווי השטח שהיה לך קודם, תהיה זכאי לפיצוי ממי ששווי שיטחו עלה כתוצאה מהפעולה. אם אין אדם כזה, כנראה לא תהיה זכאי לפיצוי.

poaro

New member
למי בדיוק שייכת הקרקע ?

למיטב ידעתי חברת החשמל אינה יכולה להקים עמוד חשמל בשום מקום ללא חתימת בעל הקרקע . יכול להיות שאתה מדבר על שטח שהופקע ממך לטובת כביש (לדוגמא) ואז מהנדס המועצה המקומית יכול לחתום על מיקום העמוד החדש . ייתקן אותי אבי כניראה (
) אם אני לא טועה אפשר "לקחת " לך עד 40 אחוז ללא פיצוי לטובת כביש (לדוגמא ) .

40% ללא פיצוי ... אבל ...

רק לאחר אישור תב"ע המיעדת את השטח לכביש. ניתן לדרוש פיצוי על ירידת ערך עקב שינוי היעוד לכביש - אבל לא על ההפקעה. במקרה הנ"ל כנראה שלא מדובר על כביש או שינוי תב"ע והעובדה שמוצע לשואל פיצוי ע"י החלפת שטחים ושאלתו היא איך להתייחס לשטח "שמתחת" לקו.

א ל ו ן פ

New member
חוק משק החשמל

לפי חוק זה (שאני לא מכיר טוב) חב' החשמל יכולה למעשה להפקיע קרקע להעברת קווי מתח. אבל זה לא המקרה כאן-פה יש הצעה להסדר מרצון כנראה.אני לא מכיר בחוק התכנון והבניה פרמטרים לחילופי מקרקעין בגלל קווי חשמל או בגלל כל דבר אחר. אם מדובר בקרקעות דומות למה לא מ"ר עבור מ"ר?

למעלה