החלפת קסטה gt avalanche 2.0

wolf100

New member
החלפת קסטה gt avalanche 2.0

היי
יש לי בעיה שהההילוכים קופצים לבד ולפעמים גם לא עוברים (בעיקר בנמוכים), ממביני עניין הבנתי שאני צריך להחליף קסטה אחורית ושרשרת, הייתי רוצה לעשות את זה לבד...
אני פשוט לא סגור איזה בדיוק אני אמור לחפש כי אני רואה שיש המון סוגים של קסטות ושרשראות... אם מישהו יוכל לעזור לי זה יהיה נפלא!

תודה ושבת שלום

זכיר

New member
הכי פשוט, תבדוק מה רשום לך על הקסטה ותקנה אותו הדבר.

כמה גלגלי שיניים יש בקסטה?
לפי מספר הגלגלים נקבעת השרשרת המתאימה. יש שרשראות לקסטה של 10 ויש לקסטה של 9 (ונדמה לי שאין הבדל בין שרשרת ל-9 ובין שרשרת ל-10) ואם אני זוכר נכון אז 8 ו-7 וגם 6 ישתמשו באותה שרשרת.

זכיר

New member
ואת החשוב שכחתי לרשום

יכול להיות שהבעיה איננה בקסטה ובשרשרת אלא במעביר\כבל\שיפטר. לא נורא אם תחליף קסטה ושרשרת שלא הוחלפו זמן רב, אבל אל תפול מהכסא אם תגלה שהבעיה לא נפתרה.

wolf100

New member
8 גלגלי שיניים

צירפתי גם תמונה למקרה שיש לך מידע נוסף להוסיף לי...
ביקשו ממני בחנות אופניים 180 על קסטה ו120 על שרשרת, אם אעשה את זה לבד זה יחסוך לי משהו?
וכמה זה בעייתי להחליף לבד בלי ניסיון קודם?

תודה רבה זכיר!

oriel29

New member
אתה כמובן מבין שצריך גם לדעת איך נכון?

כמובן תוכל ללמוד מסרטים ביו-טיוב (לא חסר כאלה) אבל תצטרך את הכלים המתאימים (שוט לפתיחת קסטה) שעולה כסף כמובן
http://www.pedalim.com/pl_product~100849~133~0.htm
ואם בכול זאת תגיע עם החלקים הדרושים (אחרי שחכית להם שבועיים בדואר) למכונאופן, הוא יגבה ממך 120 ש״ח שעת עבודה (ובצדק)
לעומת זאת אם תקנה ממנו את החלקים, הוא כמובן לא יגבה סכום נוסף, ותוכל לצאת לרכב כבר מחר, ולא להמתין שבועיים + להתחרקש עם תחזוקה עצמית של אופניים..
(ואגב - הקישור שנתת הוא למוכר ארופאי שלא שולח לישראל - ורובם כאלה..)
המחירים שנתנו לך לחלקים נראים גבוהים, תעשה סקר שוק קטן ותגש למכונאופן שיכול לאבחן ולטפל בתקלה כראוי.

oren_hershco

New member
יכולים להיות הרבה גורמים לבעיה

למשל"
- כבל בלוי/ חלוד/ לא משומן
- שרשרת עקומה
- מעביר הילוכים עקום
- אוזן שלדה עקומה
- בלאי או לכלוך בידית ההילוכים עצמה

אתה צריך שמכונאי אופניים יבדוק את זה. חבל להחליף סתם. אם הקסטה לא עברה הרבה קילומטרים, יכול להיות שהיא תקינה לחלוטין (בהנחה שחלודה אין שם) בכל אופן, קסטה 8 לא אמורה לעלות 180 ש' (וכל קסטה 8 לאופני הרים תתאים לך, גם שימנו אחרות וגם SRAM)

עוד הערה: כדי להחליף קסטה צריך שני כלים ייעודיים. לשרשרת צריך כלי נוסף. לא שווה לרכוש אותם בשביל החלפה אחת.

oren_hershco

New member
יכולים להיות הרבה גורמים לבעיה

למשל"
- כבל בלוי/ חלוד/ לא משומן
- שרשרת עקומה
- מעביר הילוכים עקום
- אוזן שלדה עקומה
- בלאי או לכלוך בידית ההילוכים עצמה

אתה צריך שמכונאי אופניים יבדוק את זה. חבל להחליף סתם. אם הקסטה לא עברה הרבה קילומטרים, יכול להיות שהיא תקינה לחלוטין (בהנחה שחלודה אין שם) בכל אופן, קסטה 8 לא אמורה לעלות 180 ש' (וכל קסטה 8 לאופני הרים תתאים לך, גם שימנו אחרות וגם SRAM)

עוד הערה: כדי להחליף קסטה צריך שני כלים ייעודיים. לשרשרת צריך כלי נוסף. לא שווה לרכוש אותם בשביל החלפה אחת.

steiff

New member
שרשרת עם ג׳ינג׳ים?

החלפת קסטה ושרשרת, ובמקרים מסויימים אפילו החלפת פלטות בקראנק, זה דבר שכל אחד יכול לעשות לבד, בתנאי שיש לו את הידע והכלים. תצטרך שוט לקסטה שמחזיק אותה ״קונטרה״ בזמן פתיחת האום שמחזיק אותה במקום, ותצטרך מפתח ״שושנה״ יעודי במבנה שמתאים לקסטה שלך. שני הכלים הללו יעלו ביחד בערך כמו שעת עבודה של מכונאי, ואולי אפילו יותר. לשמחתך אתה תוכל למצוא שהקלטות של שימאנו ושל sram משתמשות באותו מפתח. כשמגיעים ליצרנים כמו קמפניולו צריך כבר מפתח אחר. אצל מרבית מכונאי האופניים יש מגירה עם מפתחות שמתאימים בערך לכל סוג קסטה שאי פעם יוצר. לפתיחת שרשרת יש כלי שנמצא כמעט בכל אולר כלים בסיסי. אם באולר שלך אין כלי כזה, תצטרך לרכוש גם אותו. שרשראות של sram מאפשרות סגירה מהירה לאחר קיצורם לאורך המתאים, באמצעות חולייה מהירה, אבל על מנת לקצר את השרשרת תצטרך עדיין את הכלי (אותו כלי משמש לפירוק חוליה ולסגירתה מחדש). וחוץ מזה מצטרף לגישה שאומרת שכדאי לשים את האופניים אצל מכונאי מדי פעם לבדיקה והחלפת בלאי: כבלים, רפידות, גלגלי שיניים, טיפול מיסבים, בולמים וכיו׳ב. גם אם זה יעלה כמה מאות ש׳ח בשנה זה יתן רכיבה חלקה ונעימה יותר, החלפת הילוכים נקיה, עצירה שקטה ויעילה. לא שווה?

למעלה