וואי וואיי ואייייייייי....
לא התכוונתי להצית תבערה כאן... לי לא הייתה תלונה לרשת מלונות גרנד. התלונה שלי היתה לגבי אתר וואלה. אני ראיתי בתגובה שלי "שירות" שאני יכול להעניק לרשת מלונות גרנד כי לדעתי התנהלות אתר וואלה פגעה ברשת כמו הרבה ספקים בארץ שהתנהלותם פוגעת ביצרנים ובנותני שירותים אותם הם מיצגים. את תגובתו של אתר וואלה טורס באופו מפתיע מה... לא ניתן היה לקבל עד לסגירת תגובה זו.... לגבי העניין שאורנה העלתה, אכן בעיה מוכרת. אבל אורנה, אין מה לעשות. מי שגדול מרויח יותר. מצד שני, ולכל מטבע יש צד שני, מורה הדרך צריך להחליט אם הוא מורה דרך או סוכן. נכון, כל מורה דרך שמח שעל הדרך תיפול לו איזו קבוצה פרטית שתרצה שיארגן לה את כל החבילה, מה שמותיר בכיסו של מורה הדרך תגמול מעבר לשכר עבודתו, אבל בואי אורנה נודה על האמת, ואני מודה גם בתור אחד שחוטא בזה לעיתים, מדובר בכניסה לטריטוריה שאינה של מורה הדרך ונגיסה בחלקו של סוכן בחבילה השלמה שנקראת "טיול". אני אישית ממעט לארגן לקבוצות, גם אם הן פרטיות, סידורי לינה וזאת משתי הסיבות הברורות. אירגון מלון פירושו דריכה על הרגלים של סוכני הנסיעות, שמה לעשות אני בין היתר אוכל מידם. ושנית, הבעייתיות שבמעמדי מול המלון, גם מבחינת העובדה שלא כל המלונות מתיחסים אלי כסוכן (ובצדק אינני כזה) וגם מבחינת העובדה שמשמעות העניין היא שאני נוטל על אחריותי את כל התשלום על כל המשתמע מזה ומנפח את מחזור ההכנסות המצומק שלי וכל זאת רק לצורך רווח של 15% של העמלה. ברוב המקרים זה לא שווה. הפתרון שאני מצאתי הוא עבודה מול סוכן שעובד איתי קבוע, שאני נותן לו את ארגון נושא הלינה. לסוכן כח מיקוח גדול יותר, הוא אומר לי את רמת המחירים שהוא השיג ואני מחליט אם ליטול עמלה נוספת, מה שלא תמיד אני עושה, כי בימים בהם התחרות כל כך גדולה, וניתן להשיג עיסקאות טובות דרך האינטרנט, לא תמיד הצלחת מספיקה לשני פיות. אז אני מוותר ומסתפק בשכר עבודתי ובעובדה שהסוכן מרגיש "חייב" ובדרך כלל גומל לי במקום אחר. ולגבי הסייפא של דברי. העלתי את זה בדחילו ורחימו. כי בזמן האחרון אני מרגיש שחלק מרשתות המלונות החליטו לא רק לדרוך על מורי הדרך אלא גם "לכבות את הסיגריה" באותו זמן. אני נתקל ביותר ויותר מלונות ורשתות שאינם מתיחסים אלי באופן שהייתי מצפה כקולגה. כי אני מה לעשות קולגה. לעיתים אני מגיע למלונות ריקים לחלוטין שעדיין מתיחסים אלי כאל אחרון הלקוחות, ולא רק כשאני בא במסגרת פרטית, גם במסגרת העבודה, ולא רק זאת אלא באופן מופגן משכנים אותי בחדרים המחורבנים ביותר מסרבים לפצל חדרים למדריכים ונהגים (וכו אני יודע שזו בעיה של הסוכן ובכל זאת...רבאק, קצת קוליגיאליות), ועוד מיני התנהגויות מגעילות שכאלו. לכן, מבחינתי התשובה של מנכ"ל המלון לגבי ההנחה למורי הדרך המגיעים באופן פרטי משמחת אותי. בלי להסתכן בעינים גדולות אני חייב לציין שאני זוכר שמדיניות של הנחה 50% למורי הדרך ברוב המלונות היתה מאוד מקובלת בשנות ה 80 ותחלית שנות ה 90, אבל יודעם מה? בימים מחורבניםאלו אין לי אלא לברך על הנחה בגובה 30%. בחופשתי הבאה אני מבטיח לבדוק שוב את האופציה של מלון גרנד הוטל. דבר אחד בטוח. הזמנה דרך וואלה טורס אני לא יעשה. מישהו יכול להלשין לוואלה? אולי נזכה לתגובה....