החלפת קולטים

shumi4

New member
החלפת קולטים

שלום אני מעוניין בהחלפת הקולטים בביתי (בנין 4 קומות משותף עם גג שטוח) קיבלתי מספר הצעות מ 1300 והלאה שאלתי: 1. איזה חברה מובילה בשוק והאם ישנו שינוי מהותי בין אחד לשני? 2. מה עדיף ? כפול או בודד (כולם ניסו ל"דחוף" לי את הבודד) הפרש של 100 שקל זול יותר 3. האם המחירים שקיבלתי סבירים ? תודה לכולם שומי

ב1300 ש"ח . תוכל לחמם את הדוד

4-5שנים בחשמל . במיילה בעוד 3 שנים תחליף עוד פעם את הקולטים .או שהנצילות תרד .

קרמר , בבקשה ..... החשבון האישי שלך אולי נכון . אבל זה לא מתאים לכל אחד. ההשקעה בדוד שמש וקולטים היא כמו השקעה בכל פריט אחר בבית ,ולא צריך כל הזמן למדוד ולהגיד שזה הוצאה מיותרת. דוד שמש נותן לך מים חמים בשפע. וזה צריך להיות השקול היחידי.

מר חובב . כאשר משקיעים בדבר

כמו רכב . מערכת סטראו . אפשר אחרי זה לימכור אות הרכב והמערכת ולשדרג . פו יש לנו מיקרה של אדם שלא משקיע בקולטים . על מנת לימכור אותם .כמו רכב . אלה הוא רוצה מים חמים למיקלחת . לא להשקות את הגינה . או ספונצייה . לכן טעוט בידך כאשר אתה כותב השקע . חוץ מיזה אני מביע את דעתי . מניסיוני העשיר בחימום מים בחשמל . והשואל יעשה מה שניראה לו . אים הלכו לו הקולטים . בעוד שנתיים יחליף את הדוד . כי גם היגיע זמנו .

דוד שמש זה השקעה ? מקרר , מדיח כלים , מכונת כביסה , מייבש , ועוד ... אלו השקעות ? אלו מכשירים שעוזרים לאדם לנהל את אורח החיים שלו בחברה המודרנית. כך צריך להתייחס גם לדוד שמש. אני השנה למשל הדלקתי רק כחודשיים שלושה את הדוד ,כל שאר הזמן היו לי מים חמים בכל שעות היממה. והדגש צריך להיות על מים חמים בשפע שלא עולים לך פרוטה.

אים אתה חושב כך . אני לא מציעה

לך להיכנס לבורסה . תיראה . אים השקעה בחימום מים על פני ;10 שנים . עולה לי 6800 ש"ח . עים דוד חשמל . והשקע בדוד שמש כולל החימום בחורף . והמיים שאני שופך סתם . תלוי בקומה . דוד שמש עולה 2500 ש"ח . תיקונים החלפות וחימום בחורף . עןלה בערך 5000 ש"ח . במיוחד אים זה דוד לא תיקני . אז עדיף לשלם כול חודש 50 ש"ח חימום . מאשר במכה 3000 ש"ח . השקעה : מובן שעדיף . מדיח כלים , מכונת כביסה . מיבש ועוד... . על מצב כמו בשנות ה50 שהייתה כובסת אישה שבאה לכבש בגדים לשכנים בשכונה . או לירחוץ כלים בידיים . לא זו המחלוקת . המחלוקת מה עדיף להשקיעה על פני 10 שנים חימום בדוד חשמל . או חימום בדוד שמש . ברור לך אדון מנהל 2 פורומים אחרים . נכון המכשירים שהיכרתה למעלה זה השקעה . אבל המחלוקת ביני לבינך היא . אים להשקיע בדוד שמש או חשמל אני טוען שעל פני 10 שנים עדיף חשמל שבת שלום

נכון ,אני לא מהמר . לא עושה חשבונות כל הזמן. וכל פעם שאני נכנס למקלחת במשך רוב השנה , גם אם זה כמה פעמים ביום יש לי מים חמים .

fireman

New member
קרמר, איך אתה עושה את החישובים

האלה של כמה עולה לחמם דוד שמש במשך X שנים? אצלי בבית למשל יש אנשים שכשהם נכנסים להתקלח הם מרוקנים לדוד את הנשמה שלו, בחורף יוצא לפעמים מצב שצריך לחמם את הדוד פעמיים ביום (ושלא תגיד שזה איזה דוד זבלה, כרומגן חדש עם מחמם מהיר) - וכמובן נשכח לרגע מחשבון המים..... בחורף חשבון החשמל אצלנו בבית עולה ב120% ורק בגלל הדוד כי אצלנו בבית לא מפעילים חימום בחורף בשום מצב. אם אני אצטרך להפעיל דוד גם בחורף וגם בקיץ בשביל לחמם מים כל השנה, אני אגיע ל-16 אלף שקל חשמל בשנה. בכסף שאני אוציא על חימום מים בדוד כל השנה אני אוכל להרשות לעצמי להחליף קולטים כל שלושה חודשים

אולי אתם מישפחה מרובת אנשים

אנחנו 3 נפשות בבית . לא מגזימים .בכלום . בחורף ובקיץ חשבון החודשי (חודש ) הוא 300 ש"ח . 600KW . וזה כולל דירת 5 חדרים . ובחדרי הפרטי . יש מערכת סטראו מ5 מגברים רצניים ו3 מחשבים בבית . ונהנים מיכול רגע בבית . 3 טלויזיות . אחת מקרן אחורי . בחדרי 16:9 טלויזיה ובחדר השנינה . דוד חשמל30 ליטר כול עוד הוא דלוק יוצא מים חמים . וזה מספיק לנו

fireman

New member
טוב, אנחנו יותר משלושה

חשבון ממוצע שלנו הוא סביב ה550 ש"ח לחודש בשגרה ובחורף שוב, יותר מפי 2

למעלה