החלפת קבלן מפתח

לבן64

New member
החלפת קבלן מפתח

שלום, לקחתי קבלן מפתח סיימנו ריצוף,טיח פנים וחוץ ועד לרגע זה שילמנו לקבלן ולמפקח הבנייה את כל מה שמגיע להם על פי החוזה עד לשלב הנוכחי מכל מיני סיבות החלטתי שדי נמאס לי מההתנהלות שלו ואני מעוניין להחליף אותו בחוזה אין סעיף שמציין הפסקת עבודה, אבל יש סעיף שמציין אי קיום יחסי עובד מעביד השאלה היא האם מותר לי להגיד לו שהחלטתי לוותר על שירותיו או שמדובר בחתונה קתולית ואני יאלץ להשאר איתו עד הסוף

אין קשר בין יחסי עובד מעביד לבין הפסקת עבודה

אי קיום יחסי עובד מעביד אומר שאתה לא צריך לשלם עבורו ביטוח לאומי, פיצויים, ושאר הדברים הקשורים לדיני עבודה. אם אין סעיף להפסקת עבודה, אז הוא יוכל לתבוע אותך על הפרת חוזה. יש שני גורמים שצריך לקחת בחשבון: (1) נזקים - האם נגרם לו נזק על זה שעשה חוזה ואח"כ ביטלת חד-צדדית (האם שילם עבור חומר מראש שעכשיו אין באפשרותו לנצל (?), האם העסיק עובדים בתשלום מראש (קבלן לא עושה דברים כאלה) ועכשיו יצטרך לשלם להם עד סוף התקופה, האם ויתר על הסכם אחר שעמד לחתום עליו, וכדומה). (2) פיצויים מוסכמים (אם יש בחוזה). מנסיוני - הקבלן יבלבל לך את המוח לגבי נזקים עצומים שגרמת לו, אבל בפועל - לא יוכל להוכיח אפילו אגורה שחוקה של הפסד. הבעייה היא שתצטרכו להגיע לבימ"ש או לבורר כדי לבדוק את הנזקים וכדי שתראה אם אכן נגרם לו נזק. עד אז, הוא עלול לאיים עליך פיזית (היה לי אחד כזה) או לנסות להוציא צו הפסקת בנייה (ויש הצדקה לכך). רצוי שיהיו לך סיבות קונקרטיות לאי-רצון להמשיך בהסכם או לחלופין סעיפים שבו >הוא< לא קיים את ההסכם. רצוי גם להתייעץ עם עו"ד שיבדוק את החוזה לעומק, ישלח מכתב לקבלן על ביטול ההסכם עקב ההפרות של הקבלן, וכדומה. למען הסר ספק, אני לא עו"ד. לגבי פיצויים מוסכמים - מנסיוני בתי המשפט אינם מתייחסים לפיצוי מוסכם. הם רוצים לדעת אם יש נזקים בפועל. המלצה - להיות בטוח בהחלטה שלך (במקרים שאני מכיר - בעלי בתים שהפסיקו לעבוד עם קבלן - רק הרוויחו), ולהבין שזה כרוך במלחמות ועיכוב בנייה. נ.ב. חבל שאין סעיף עבור הפסקת הסכם.

למעלה