החלפת משמורת

חצילע

New member
החלפת משמורת

לאחר 10 שנים בהן גידלתי את בנותיי בנות 13 ו- 14 הבת הגדולה רוצה בכל תוקף לעבור לאביה בארה"ב תוכנית שנרקמת כל השנים בינה לבין אביה , רציתי לשמוע ממכם אמהות שמתמודדות ואבות שמגדלים ילדים על ההתמודדות

גם האבא של הבן שלי חי בארה"ב

הבן שלי בן 14 וחצי. (מקרה דיי דומה יש לנו)- אל תחששי. זאת מן הסתם חוויה שהילדה שלך מרגישה/וצריכה לעבור. גם אם היא תסע אליו- היא תחזור דעתי האישית,(תני לה גג חצי שנה). הבסיס שלה הוא פה , ההרגלים , "הבית" החמימות ועזבי את המנטליות הישראלית החברות שלה הבילויים שאין להן תחליף בשום מדינה אחרת. הבן שלי בזמנו שוחד בהמון המון כסף וטובות הנאה (לא אגיע להתחרות בכספים שיש לאבא הזה בחיים-)- ובכל זאת הבן שלי עשה "דלתא" הבין הפנים- אמר לא תודה.(אחריי חודש וחצי) וחזר הביתה בלב ובנפש!!! ת'אמת- חודש וחצי בכיתי וקצת חששתי- אבל בלב פנימה ידעתי- שהוא יחזור, ידעתי כי אני זאת שגדלתי אותו (היצירה-שלי)-ו..."חומר"- אין לנו בלקסיקון הערכים בבית. מבינה אותך- אבל...אל תחששי-.

i llusion

New member
אם תחזיקי אותה בכוח עכשיו

כשתיגדל היא תרגיש משהו מפוקשש והיא תיסע אז, אם תשחררי היום אולי "אז" גם לא יגיע.

liron054

New member
אין לי ברירה

היום הדברים עומדים בעניין או שאני נוסעת או שאני מאמללת אותך כאן , מה שאומר אני חוצה את כל הגבולות האפשריים עד כדדי הרס עצמי , ולכן לא נותר לי לקוות שהנסיעה אכן תעזור לילדה , הבעיה היא שאבא שלה לא מוכן להתחייב כספית לממן יותר מביקור אחד וסרוב שלי משמעותו מלחמה עם הילדה

i llusion

New member
אוקי בואי ונניח שהפעם הצלחת

מה יהיה בעוד 2 - 3 ? וזה לא אומר שהאבא יוותר נכון שבחוק את האפוטרופוסית הטבעית, ואם לא הוכח שאין ביכולתך לגדל ולדאוג לרווחתה של הילדה, הסיכוי שיקחו אותה ממך קלוש. השאלה היא מה יהיה בזמן שאת לא תצליחי לעצור בעדה, יש סיכוי יותר מסביר שהילדה תראה אותך אשמה שמנעת ממנה לנסוע לאבא שלה. רק את בסופו של דבר מסוגלת להחליט, רק שלפי דעתי את צריכה לחשוב על הילדה ולא על עצמך במצב שנוצר.

liron054

New member
כלומר ...

אם לא יהיה לי כסף לשלוח לילדה ...אולי אני לא אראה אותה שנה

i llusion

New member
אלו דברים שחיבים להיות מסוכמים מראש

למצוא פיתרון משותף מול האבא, פיתרון שיתאים לכולם.

liron054

New member
המשך פניה

ראשית , אני מצטערת על הכינוי הוא לא שייך לי.תודה על ההתיחסות המהירה אצלנו , המעבר הוא המשך של יחסים קשים ביני לבין הילדה והילדה תולה את היציאה ממשבר גיל ההתבגרות במעבר , בכל אופן יש עם העניין גם בעיות בנושא ההסדר , כמו מי ישלם עבור הביקורים וכיצד להבטיח שהוא אכן ישלח את הילדה אודה לך עם תשתפי אותי קצת בפרטים חשובים בהסכם

למעלה