החלפת מצמד בגיר רובוטי -

joshi1

New member
החלפת מצמד בגיר רובוטי -

אני נמצא באותה סיואציה בה נמצא ניר. ברשותי טויוטה קורולה גיר רובוטי 2008 עם 50 אלף קמ
"מ בלבד. שלשום החליפו לי אתמערכת המצמד בכללותה כולל מערכת יחידת ההפעלה שמן גיר חריטה ודיסק בעלות של 5700 ש"ח גם ללא אחריות, כי הם טוענים שעל מצמד אין אחריות. זו גם שאלה כי אנו קנינו מכונית אוטומטי. ללא צורך בהעברת הילוכים ולא מכונית ידנית. הנהג הוא לא זה שמעביר הילוכים. ולכן הוא לא אחראי על המצמד בטכנולוגיה שלו. זו כבר באמת שאלה משפטית.
היות ועברו שלוש שנים אך מבחינת ק"מ רק חצי נעשה 50K קמ והיצרן טויוטה יפן שם יוצרה המכונית כבר מודע לבעיה עליו לקחת אחריות. בשיחותי עם אנשי קשרי לקוחות של יוניון מוטורס המפיץ הראשי של טויוטה בארץ (האחראי מול יפן), לטענתם בכל מקרה טויוטה יפן ומעבירים את הפניות הצרכנים אליהם ולהבנתי נותנת להם גיבוי מלא. פניותינו אליהם כצרכנים מהוות רק טירדה והם מתעלמים מהן. מאחר וטיוטה יפן הם האחראים הראשיים לנושא, והם מודעים היטב לבעיות המצמד בגיר של הקורולה, עלינו ממש לצאת למלחמת חורמה נגדם. כי הם עושים זאת במודע. ההפסד שלנו כצרכנים הוא כפולומכופל. אני שקניתי אותה כחדשה ולא היה כל ניסיון עם הגיר הזה, אני מופסד בה לחלוטין. 1. מחיר המחירון של הקורולה הרובוטית הוערך והורד ב15%
2. עלות התיקון של הגיר 5700 ש"ח גרמה לי להפסד של עוד כ 10% מהמחיר הנוכחי בשוק.
מחיר טרייד אין החלפה מוצע הוא כ15% נוספים פחות. קשה למכור אותה במחיר מחירון ביד שנייה. כך שההפסד הוא עצום. (
מה שכן, לזכות התיקון יאמר שהאוטו עכשיו נוסע מצוין לאחר התיקון והחלפת ההילוכים ממש לא מורגשת כלל.ההרגשה בנסיעה יותר טובה מאשר כשהוא היה חדש)
לדעתיאנו צריכים להתארגן כולם ולצאת במערכה נגד טויוטה יפן ובזלזול שלהם המודע בלקוחות שלהם. מי יודע מה מסתתר מאחורי המכוניות החדשות האחרות שלהם.אני עומד ללמוד היטב את הנושא כולל כל ההחזרות שלהם. אני לא עומד לוותר לחברה שבמודע מזלזלת ולמעשה דופקת את הלקוחות שלה.
אני לומד את הנושא מחכה לתשובה מיפן ואחזור לפורום. שוקי

enigo

New member
זו היתה אמורה להיות תגובה למישהו?!

ובכל מקרה - גם אם על בלאי של דיסקת המצמד עצמה אין אחריות - למה היה צריך להחליף מנגנון? למה הוא לא מכוסה באחריות?

לדעתי 2 אפשרויות

לא קנית רכב אוטומטי - קנית רכב רובוטי.
מוצהר שיש שם מצמד יבש ומערכת אלקטרונית שמעבירה הילוכים.
אתה צריך להתאים את שיטת הנהיגה שלך לגיר הזה.
וכן אתה יכול לשלוט על הקלאץ באופן מלא כולל לנתק אותו לגמרי בפקודה שלך ולא להתנגד לאוטו בזמן פקק (יש טריק שבשמחה אלמד אותך אם תרצה) נסיעה ב"חצי קלאץ" שורפת את המצמד, אין מה לעשות.
אם המערכת מתחממת מעבר למידה היא מתחילה לצפצף לך.
אני החלפתי קלאץ אצלי ב130 אלף ו 7 שנים. וגם קצת לפני הזמן כדי למנוע אפשרות שאני אתקע.
בלי שום חריטה ושום החלפת מנגנון.
אני לא מאמין לך שב50 אלף החלפת קלאץ בלי להרגיש את ה"מחלות" של הקלאץ לאורך השחיקה שלו. (שינוי מיקום, קפיצות קשות מאוד שהקלאצ' קר) צריך כל הזמן לבצע איפוס גיר כדי לשנות את מיקום הדיסקות.
אם לא הרגשת כלום כנראה קרה לך שבר כלשהו במערכת שגרם להרס כללי שהצטרכו להחליף לך את הכל. באסה שזה קרה אחרי האחריות אם היה קורה באחריות את המערכת היית מקבל בחינם מהחברה.
תדבר איתי לגבי טיפים לשמירה על הקלאץ טוב יותר.

enigo

New member
העניין הוא שמבחינת הלקוח הפשוט - זו תיבה

אוטומטית. יודע מה? גם מבחינת ההגדרה הכי בסיסית זו תיבה אוטומטית - היא מחליפה הילוכים בצורה אוטומטית. המבנה המכאני הבסיסי שלה לא רלבנטי עבורו - פלנטרית, רציפה, רובוטית עם מצמד אחד או שניים. לא משנה - היא אוטומטית. היא החליפה תיבה אוטומטית, ונמכרה כתיבה אוטומטית. אין לצרכן הממוצע כלים להבין בכלל את ההבדלים המכאניים בין שתי הטכנולוגיות, בדיוק כמו שהוא לא יודע, ולא מעניין אותו, אם לחגורת הטיימינג שלו יש מותחן קפיץ או אקסצנטרי.

shahf

New member
בדיוק מה שאני מנסה להסביר כל פעם מחדש

לאותו "גאון" שאומר לי שהמתלוננים על התיבה רובוטית "צריכים ללמוד איך לנהוג איתה."

הם לא צריכים ללמוד כלום, הם קנו רכב אוטומטי וינהגו בו כמו ברכב אוטומטי.
ז"א גז וברקס, בלי לשחק עם ידיות ומנופים וכפתורים למיניהם...

enigo

New member
מילא נהגי אלפא - אבל מי שקונה קורולה קונה

אותה הרי בעיקר בגלל שהוא ל-א רוצה להתעסק עם האוטו, ולא רוצה להבין שום דבר במכוניות. לפחות ברב המקרים.

בקאיה פיקנטו אין גיר רובוטי. בשבילך אין טריק

גם כך האוטו יתפרק לך לא משנה מה תעשה....

prizman

New member
אז בשבילי יש

חוץ מלהעביר לפארקינג או ניוטרל?

נהג המונית שנסעתי איתו היום (קורולה, אוטומטית) העביר הילוכים (לניוטרל וחזרה ל D) יותר ממה
שאני הייתי מעביר ברכב עם גיר ידני.
להגנתו יאמר שיצאנו בשעת הפקקים ולעבור את ה 3.2 ק"מ מנקודת המוצא שלי עד לנקודת הסיום
לקח שעה ו 13 דקות.

כל הנתונים מופיעים על המנה, זה לא שלקחתי זמנים ומרחקים.
וממש לא הייתי בראש של ללכת ברגל, הרבה פעמים אני דווקא עושה את הדרך הזו רגלית.

הטריק לנהיגה נכונה ברובוטי

אם יש לו קורולה אוטומטי למה הוא מעביר לניוטרל כל הזמן?
במקום לעזור זה פוגע בגיר עוד יותר.

בגיר רובוטי הסיפור הוא אחר.
כבר כתבתי פה מאמר על זה בעבר פה בפורום אבל אני אכתוב שוב משהו קצר בנושא.

כדי להבין את הטריק לנהיגה נכונה צריך לדעת את
התנהגות הגיר הרובוטי לעומק:

במצב שהילוך משולב (לא משנה אוטומט או ידני) והברקס לחוץ - "מערכת עזר תחילת נסיעה" שזה בעצם החצי קלאץ מכובה כדי למנוע בלאי לקלאץ ולשחוק אותו סתם כשאתם עומדים במקום.
ברגע עזיבת הברקס "מערכת עזר תחילת נסיעה" נכנסת לעבודה ומכניסה "חצי קלאץ" לחיצה על גז משלבת קלאץ מלא משוחרר.
שוב לוחצים על דוושת הבלם ומגיעים למהירות נמוכה (0-6 קמש) פה זה המצב הגרוע ביותר, פה "מערכת עזר תחילת נסיעה" נכנסת לעבוד ומכניסה חצי קלאץ כדי למנוע כיבוי של המנוע + אפשרות לכח זמין במקרה של האצה. אבל מצד שני שוחקת מהר מאוד את המצמד ובמקרים אלו צריך להשתמש בטריק שתלמדו בהמשך.
זינוק בעליה - הזינוק הידוע עם בלם היד חשוב מאוד בגיר הרובוטי בגלל ההשעיה הקצרה בין עזיבת דוושת הבלם לבין כניסת "מערכת עזר תחילת נסיעה" לעבודה והכנסת חצי קלאץ. ולכן בנסיעות הרריות בלם היד חשוב מאוד לתפעול הרכב. לא חייבים להרים עד לנעילה שלו אלא ממש קצת להחזקת הרכב במקום למשך שניה בכל נסיעה הררית. מתרגלים ממש מהר כמו להעביר הילוכים ברכב ידני.
הבנת מערכת בלם היד לעומק:
בלם היד ידוע שלוחץ את הברקסים האחוריים ומדליק מנורה בלוח השעונים. בנוסף ישנו פיקוד אל "מערכת עזר תחילת נסיעה" שמורה לה לנתק את הקלאץ (ברכב אין PARKING והחניה נעשית בהילוך משולב. הרמת בלם היד מסמנת למערכת עזר תחילת נסיעה שאתם עומדים לחנות ומורה על שחרור הקלאץ)

איך לנצל זאת לטובתכם?
כשנוסעים במהירות איטית - גלישה אפשר להרים מעט את בלם היד עד להדלקות הנורית (הרבה לפני נגיעה בפועל של הברקס האחורי) הנורה הזו בעצם מורה על שחרור הצמדת הקלאץ. כך שניתן ליסוע רק עם בלם היד במהירות איטית (למשוך ולשחרר בהתאם לתנועה) ללא צורך שימוש בדוושת הבלם.
פטנט נוסף - אם נמצאים בעליה ופיספסתם איזה מקום ואתם רוצים לחזור בנסיעה לאחור אפשר להשאיר את אותו הילוך קידמי ולהרים את בלם היד עד הידלקות הנורה שתורה על שחרור המצמד והרכב יתחיל לגלוש אחורה. למה פטנט? שילוב רוורס מכניס את מערכת עזר תחילת נסיעה שבהילוך זה היא מעט מצמידה את הקלאץ יותר חזק וכל הזמן צריך ללחוץ על דוושת הבלם כדי להתנגד לקלאץ.

בכל מקרה בשורה התחתונה - צריך להבין את המערכת כדי לחסוך לכם כסף.
לא להתנגד לקלאצ' כל הזמן אלא לשחרר אותו ולתת לרכב לזרום עם התנועה.

לאלו שדואגים לבלאי גבוה של בלמים אחוריים - 130 אלף ועדיין לא הוחלפו הבלמים האחוריים (אין צורך נבדק תקופתית במוסך יבואן)
כמו שנאמר קודם, קלאצ' כן הוחלף אבל לפני הזמן כדי להימנע מצב לא נעים שנתקעים בדרך (כבר התחיל להיחלש)

עוד דבר חשוב מאוד בגיר -
לעשות איפוס גיר כל פעם שמרגישים קפיצות בתחילת נסיעה.
האיפוס משנה את המרחק בין דיסקות הקלאץ. ללא איפוס עלול להיגרם נזק לגיר. המוסכי טיוטה של היבואן עושים את האיפוס בחינם דרך מחשב בסוף הטיפול אם מתלוננים בפניהם על התנהגות לא טובה של הגיר.

prizman

New member
לא יודע עד כמה אתה דובר תאי

אבל אני די מעט כך שלא יכולתי לשאול אותו למה.

גם בגיר רובוטי וגם בגיר ידני אני מסתדר יופי בלי בלם יד בזינוק בעליה.

לא נראה לי שאמשוך בלם יד באמצע נסיעה גם היא איטית.

תודה על התשובה.
התכוונת לטויוטה ספציפית או לכל גיר רובוטי?

טיוטה ספציפית

אני מדבר מתוך הבנה עמוקה של המערכת אחרי שעות של קריאה במספר מאגרי מידע.
ברור שאתה מסתדר בלי למשוך את בלם היד.
אני ניסיתי לכוון אותך לנהיגה חכמה יותר בגיר הרובוטי כדי להקטין בלאי למינימום.
אבל יש לך את הזכות לא להקשיב
אז תשלם.

prizman

New member
לי דווקא נראה שבשיטה שלך אשלם יותר.

אולי אני טועה ואולי לא אבל זה הימור ששוה לי עבורו לא למשוך את ידית הבלם
כמה מאות אלפי פעמים.
לחסוך 3000 מש"ח ע"פ 8 שנים בערך תוך כדי זה לא שווה לי אפילו אם זה נכון.

אבל בפירוש אני מדבר על הרכב שלי, אולי בשלך זה נכון ולך זה מתאים.
לגבי הפיאסטה אני לא מוצא לכך שום סימוכין לכך.

האם יש מערכת HILL HOLD

אצלך ברכב?
אני שואל כי אצלי בעלייה או בירידה כשאני בעצירה מלאה (לא משנה אם העצירה המלאה היא בגלל לחיצה על הברקס או בגלל הרמת הHAND BRAKE), ברגע שאני לוחץ על הקלאץ' מיד מערכת הHH נכנס לפעולה ובולם בעצמו את הגלגלים. מערכת זו משתמשת בABS.
על כל פנים כשהמערכת הזו בולמת את הרכב (כלומר באותו זמן קלאץ' לחוץ עד הסוף), אני מעביר רגל מהברקס אל הגז, מכניס להילוך 1 או R (גיר ידני) ומשחרר קלאץ' תוך כדי לחיצה עדינה סימולטנית על דוושת הגז.
ייתרון המערכת הוא שהרכב בלום כל זמן שהקלאץ' לחוץ עד הסוף בלי צורך להגיע לחצי קלאץ' במצב של התדרדרות או בפחד מהתדרדרות.

גם כאן יהיה בלאי אבל הוא קטן יחסית כי השלב של החצי קלאץ' יהיה יחסית קצר זמן. לדעתי החצי קלאץ' נכנס לפעולה בדיוק כאשר המערכת של הHH מפסיקה לבלום את הרכב. (תנאי לפעולת HH זה קלאץ' עד הסוף)

אגב מערכת הHH: אפשר לשחק איתה לעצירה רצופה וממושכת של הרכב. כל הפעלה תורמת לטיפונת פחות מ2 שניות אבל ניתן להפעיל ברצף בשנית. כלומר הרכב בהילוך N. הHAND BRAKE מורד. הרכב בירידה. אני לוחץ ברקס ואז מוסיף קלאץ' הHH פועל ואני מרים את רגל ימין אחרי כ1.5 שניות הרכב יתחיל להתדרדר בשניונת לפני שמתחיל להתדרדר אבל עדיין בעצירה מלאה, אני לוחץ בעדינות ברקס ובמהירות משחרר קלאץ' ולוחץ מחדש ושוב מרים הרגל מהברקס. כל לחיצה מלאה על הקלאץ' בתנאים האלה מפעילה את הHH על פי מניין 1.5 שניות חדשות.

הHH נכנס לפעולה בזכות לחיצה מלאה על הקלאץ' בתנאים שפירטתי.
מניין הזמן הוא כ1.5 שניות.

מי שמכיר HH הבין את ההסבר ואני מקווה שהצלחתי להסביר גם למי שלא מכיר

עד כמה שידוע לי אין מערכת זו בגיר הרובוטי

הכוונה אצל רכבים עם גיר רובוטי של טיוטה. אולי אני טועה.
כעת מכרתי את הרובוטי שלי וקניתי אוריס היברידי חדשה. אז ברכב הזה שהוא לא רובוטי (אלא תיבה רציפה ECVTI) יש hill hold מוצלח מאוד.

למעלה