החלפת מפסק מ 16 ל 20

DetailsD

New member
תודה, האם בטוח שצריך 4 ממ"ר עבור

20 אמפר ולא 2.5 ממ"ר?
אם לא יחליפו את הגידים אז יש סכנת התלקחות?

DetailsD

New member
תודה, מה המשמעות של התרשים הבא?

לא בדיוק קשור ואני לא מבין יותר מידי, אבל הצילום הוא מתוך חוברת המזגן,
ותחת הטבלה של תלת פאזי, כתוב ש 20 אמפר דורש 2.5 ממ"ר, לא?

רשר

Well-known member
מנהל
אכן מזגן הוא מקרה מיוחד בו ניתן היתר לחריגה

מתוך שיקול של הזרם המעשי לעומת זרמי ההתנעה שגורמים למאמ"ת 16A לנתק לפני שהמדחס מוריד זרם מהתנעה לעבודה,

החוט המקובל להתקנה בצנרת ביתית בעל בידוד PVC עמיד לחום 70 מעלות ולכן בחתך 2,5 יכול לשאת רק 16A
בכבל עם בידוד XLPE אותו חוט יכול לשאת 20A בחום 90 מעלות (לא בקיר כי ימיס את הצינור),

רשר

Well-known member
מנהל
איך הטבלה עוזרת לך?

אתה מתקין מזגנים?
אם כן אתה מכיר אותה בע"פ כבר מזמן,
אם לא היא מדגימה את החריגה שקבע היצרן ולא תעמוד בבדיקת חח"י לט' 4,

dselec10

New member
לא מתקין מזגנים ביתים. עשיתי קורס בארץ ו 2

לא מתקין מזגנים ביתים. עשיתי קורס בארץ ו 2 בחול אני מתאסק עם TEMP CYCLING ומכשור HITECH לבדיקות
קור חום מעבדה .

dselec10

New member
שכחתי להוסיף שאני צריך ידע מנימלי מכיוון ש.

בהתקנה הלקוח צריך לדעת את נתוני המכונה ו לפי הטבלה אני יכול לדבר עם החשמלאי שלו בצורה יותר מקעועית
ומובנת לשני הצדדים

רשר

Well-known member
מנהל
לאור מה שקורה כאן לאחרונה - חלילה לך מלדבר

ולתת הוראות לחשמלאי במיוחד לא לאור הטבלה הזו,
מותר ומכובד לומר - איני יודע, ממש לא קורה כלום וזה לא כואב אחרי שמתרגלים

dselec10

New member
אני לא נותן הוראות אני מקבל מהאמריקאים..

את נתוני המכונה והדרישות והמלצןת שלהם ומשתדל להעביר לחשמלאי ..ועכשו
גם יכול לדבר בשפה מקצועית כמו שהוא יודע
אני מכיר אותו הרבה שנים ולא מתעסקים ב...אגו של נתתי הוראות לו או הוא לי .

dselec10

New member
יש לי שאלה . אחרי שהחליפ את החוטים ל4 ..

האם הוא צריך לבקש או להודיע לחח"י ?
איך אפשר לדעת בעיקר בבתים ישנים עם יש הכנה בלוח ל 100 אמפר ?

תגובה

נעשו פה כמה טעויות.

1. הקו התלת פאזי שמיועד להזנת המזגן המיני מרכזי, צריך להיות רק עבורו ואסור לפצל ממנו שום קו נוסף, בטח בדירה חדשה.

2. אטמור זהו מכשיר שצורך זרם חזק מאוד וגם אם היו לו חוטי 2.5 שיוצאים מהלוח רק בשבילו זה לא היה מספיק לו, אלא אם הוא תלת פאזי. אני מניח שהאטמור שלך חד פאזי. אטמור חד פאזי צריך חוטי 6 ממ"ר שיוצאים מהלוח ומגיעים ישירות אליו. בטח שאם אתה משתף את האטמור על הקו של המזגן זה לא תקין.

3. לא בטוח שהחלפת המא"ז התלת פאזי של הקו ל-20 אמפר תפתור את הבעיה. זרם של אטמור הוא חזק מאוד, לפעמים קרוב ל-20 אמפר. ייתכן שחיברו את האטמור שלך כך שלא כל גופי החמיום עובדים ואז הוא יצרוך זרם קטן יותר.

4. לאור כל זאת, לא כל כך בטוח שהחשמלאי שלך אכן מוסמך. מוסמך לא אמור לעשות שטויות כאלו, ואמור לדעת לחשב זרמים ועומסים לפני שהוא מבצע עבודה.

5. אם הגדלת המפסק ל-20 אמפר תעזור, לא נשמע שיש לך אופציה אחרת. זה אמנם לא תקני אבל לא יגרום לסכנה. אני לא הייתי עושה את זה אלא מחפש פיתרון של הזנת האטמור בנפרד מהלוח, יהיה המחיר אשר יהיה.

יודע מה, אם זה הייתי אני הייתי מוריד אותך מאטומור. אני שונא את המכשיר הזה ולא מתעסק איתו. דוד קטן כל כך הרבה יותר טוב כמעט בכל היבט.

תגובה

נעשו פה כמה טעויות.

1. הקו התלת פאזי שמיועד להזנת המזגן המיני מרכזי, צריך להיות רק עבורו ואסור לפצל ממנו שום קו נוסף, בטח בדירה חדשה.

2. אטמור זהו מכשיר שצורך זרם חזק מאוד וגם אם היו לו חוטי 2.5 שיוצאים מהלוח רק בשבילו זה לא היה מספיק לו, אלא אם הוא תלת פאזי. אני מניח שהאטמור שלך חד פאזי. אטמור חד פאזי צריך חוטי 6 ממ"ר שיוצאים מהלוח ומגיעים ישירות אליו. בטח שאם אתה משתף את האטמור על הקו של המזגן זה לא תקין.

3. לא בטוח שהחלפת המא"ז התלת פאזי של הקו ל-20 אמפר תפתור את הבעיה. זרם של אטמור הוא חזק מאוד, לפעמים קרוב ל-20 אמפר. ייתכן שחיברו את האטמור שלך כך שלא כל גופי החמיום עובדים ואז הוא יצרוך זרם קטן יותר.

4. לאור כל זאת, לא כל כך בטוח שהחשמלאי שלך אכן מוסמך. מוסמך לא אמור לעשות שטויות כאלו, ואמור לדעת לחשב זרמים ועומסים לפני שהוא מבצע עבודה.

5. אם הגדלת המפסק ל-20 אמפר תעזור, לא נשמע שיש לך אופציה אחרת. זה אמנם לא תקני אבל לא יגרום לסכנה. אני לא הייתי עושה את זה אלא מחפש פיתרון של הזנת האטמור בנפרד מהלוח, יהיה המחיר אשר יהיה.

6. אין קשר לזה שגודל המא"ז הראשי של הדירה הוא 25 אמפר. ואין קשר לזה שצריך להחליף אותו ל-32. שוב, כל הדיבורים האלו מעידים על כך שהחשמלאי שלך לא באמת מבין מה הוא עושה.
יודע מה, אם זה הייתי אני הייתי מוריד אותך מאטומור. אני שונא את המכשיר הזה ולא מתעסק איתו. דוד קטן כל כך הרבה יותר טוב כמעט בכל היבט.

DetailsD

New member
האטמור הוא תלת פאזי. תגובה:

"1. הקו התלת פאזי שמיועד להזנת המזגן המיני מרכזי, צריך להיות רק עבורו ואסור לפצל ממנו שום קו נוסף, בטח בדירה חדשה."

אסור או לא מומלץ? במקרה היה אצלנו גם טכנאי מזגנים מאלקטרה ושאלתי אותו (בדיעבד לצערי), הוא אמר שזה לא הכי מומלץ אבל הוא לא רואה בעיה בנושא.

2. מדובר באטמור תלת פאזי, איזה חוטים צריך?

3. בהחלט יתכן שהחלפת המא"ז התלת פאזי של הקו מ 16 ל 20 לא תפתור את הבעיה, אבל השאלה אם ההחלפה בטיחותית (הבנתי שהוא מותרת) או שצריך גם להחליף את הגידים (2.5) בעבים יותר?

4. החשמלאי מוסמך, אם הסמכה אומרת משהו בימים אלו

5. מדוע לא תיקני? מדוע היית מחפש פתרון של הזנה בנפרד (גם אם הוא תלת פאזי?) אם הוא תקני?

תגובה

כשמשהו לא מומלץ, יש סיבה לזה שזה לא מומלץ, וכשמשהו לא תקני, יש סיבה שזה לא תקני.

ברוב שיטות ההתקנה יכולים לזרום יותר מ-20 אמפר בחוטי 2.5, בהתחשב במקדמים שונים של טמפ' סביבה, מס' מוליכים בצינור ועוד.

העניין הוא שמגבילים ל-16 כי בדרך כלל חשמלאים לא עושים את החישובים הנדרשים בבואם להזרים זרם גדול יותר במוליכים כאלו, ועלולים לגרום לנזק.

כמה קילוואט האטמור? אם הוא תלת פאזי חוטי 2.5 יספיקו בהחלט. כמה כ"ס המזגן?

נסה לענות על שאלות אלו ויהיה קל יותר לתת לך תשובה לגבי האפקטיביות והבטיחות בביצוע החלפת המא"ז ל-20 אמפר.

חוק החשמל קובע שלכל מכשיר חשמלי גדול (ויש הגדרה מסודרת בחוק) צריך להיות קו חשמל נפרד שמזין רק אותו. יש סיבות לזה, זה לא סתם. זו הסיבה שהייתי מכוון לקו חדש ונפרד מהלוח.

DetailsD

New member
רבה
, להלן כל הנתונים שביקשת:

להלן הפרטים הטכניים בנוגע למזגן, מצ"ב גם כקובץ.
http://air.electra-ecp.co.il/?CategoryID=2034&ArticleID=4695

BTU כ 41,000
הספק כ 3400 וואט
זרם עבודה 3X9

בנוגע לאטמור, מדובר בדגם 905 תלת פאזי, הדגם של 15kW, להלן המפרט:
http://www.atmor.co.il/uploads/file/166096B-Atmor905-Manua-Rv10.pdf
אגב, ממנו אני מבין שהוא עצמו דורש כבל של 4 מ"מ, לא? (כתבת שבהחלט יספיקו 2.5 אם הו אתלת פאזי)

שאלות, ברשותך:

1. המזגן עצמו דורש נקודה תלת פאזית?
(אני חושב שהחשמלאי שפיתל את הנקודה אמר שהוא משתמש בשתי פאזות בלבד, למרות שיתכן שהתכוון למזגן השני).

2. האם אסור לפצל נקודה תלת פאזית? האם מותר? האם זה תלוי בצרכנים המחוברים?
חשוב לי לדעת מה מותר/אסור מבחינה בטיחותית, לא מה מומלץ מבחינת צריכה אופטימלית וכו'.
שאלתי חשמלאי נוסף וגם את הטכנאי של אלקטרה, והם אמרו שזה לא הכי מומלץ, אבל זה לא משהוא אסור או מסוכן, האמנם?

3. רציתי במקום לפצל את הנקודה ליצור נקודה תלת פאזית חדשה מהלוח,
אבל כל הכבילה מהלוח עד למסתור הכביסה צריכים היו להיות חיצוניים ואת זה ממש לא רציתי (וגם לא נשמע לי הכי בטיחותי),
האם היתה לי אופציה אחרת?

4. לפי הנתונים שציינתי, כמה אמפר צורך המזגן? האם זה קבוע או משתנה? (למעט בהפעלה שהצריכה לזמן קצר גבוהה).

5. בנוגע לאטמור, 15 קילו וואט זו הצריכה המקסימלית שלו בחורף בימי קור קיצוניים,
לפי הסברי החברה (שאינה אובייקטיבים) בממוצע הצריכה הוא 3-5 אמפר, האם הגיוני?
ובמיוחד בקיץ, ובטח ובטח כאשר משתמשים במים לאחר שהדוד כבר דלק, אז הצריכה היא מינימלית.
איך בכלל אני אמור להתייחס למכשיר כזה, שעל הנייר הוא צרכן חשמל מאוד גדול,
אבל בשימוש הממוצע כנראה הרבה פחות?

6. בשורה התחתונה, המזגן והאטמור התלת פאזי מחוברים לאותה נקודה בלוח החשמל, שהיא 16 אמפר עם כבלים של 2.5 מ"מ.
האם החיבור הזה (עוד לפני החלפה ל 20 אמפר) היא תקינה ובטיחותית? (חשוב לי בעיקר נושא הבטיחות)

7. אם אחליף ל 20 אמפר, האם זה יהיה תקין ובטיחותי?
הבנתי ש 2.5 מ"מ הם בסדר למזגן, וכתבת שאטמור פלת פאזי גם 2.5 מ"מ בסדר, למרות שבלינק שציינתי כתוב 4 מ"מ,
ובנוסף כתבו קודם לכן ש 20 אמפר דורש 4 מ"מ בלי קשר לצרכנים המחוברים.

רבה

תגובה

מדובר באטמור גדול, שמחמם מים לכל הבית ולא רק למקלחת ספציפית. בהחלט לא סטנדרטי.

אטמור כזה צריך לבד קו 5X4 (עדיף 5X6) ומא"ז 25 אמפר תלת פאזי. לבד.

1. אתה בעצמך כותב זרם 3X9 אמפר. ברור שהמזגן תלת פאזי. אם הוא לא היה תלת פאזי לא היו מכינים לו נק' תלת פאזית.

2. נק' תלת פאזית ביתית היא בהכרח לצרכן גדול ולכן לא מפצלים אותה. אתה מתחיל לחזור על עצמך עם השאלות. קיבלת תשובות, וזה שאתה לא אוהב אותן לא יגרום להן להשתנות.

3. אפשר לחצוב. אפשר להרים ריצוף. תלוי כמה אתה מוכן להשקיע. אין שום בעיה בטיחותית עם התקנה חיצונית.

4. כתוב לך 3X9.

5. כאשר המים קרים (בחורף או סתם בלילה אם אתם משתמשים בהרבה מים ומסיימים את הדוד מהר) כל גופי החימום של האטמור ייכנסו לפעולה וזה אומר זרם של 21 אמפר בכל פאזה. ברור שאם תחלק את זרם העבודה של האטמור בכל השעות והימים של השנה כולל כמובן הזמן שהוא בכלל לא עובד תקבל זרם נמוך, אבל זו שטות. כשהוא עובד הוא לוקח 21 אמפר לאזה, כל השאר לא מעניין.

שכחתי 2 סעיפים:

6. מאוד לא תקין, מאוד לא בטיחותי, לנתק מייד את האטמור הזה מהקו של המזגן.

7. בשום פנים אל תגדיל את המא"ז. אתה צריך קו נפרד חדש 5X4 מהלוח עד לאטמור ולא שום דבר אחר.

DetailsD

New member
תודה רבה, הבהרות לפני תביעה

תודה רבה על ההבהרות, אני מתכוון לכבות את האטמור, לתבוע (לדרוש) מהחברה לבטל את העסקה,
ואם לא יענו לדרישתי, לתבוע זאת בבית המשפט.

התקשרתי לחברת החשמל, שאלתי אותם האם ניתן לקבל יועץ בתשלום מטעמם,
שיבחן את המצב ויכתוב חוות דעת/דו"ח מוסמך המפרט את הליקויים, הם אמרו שהם לא מעניקים שירות כזה, רק חשמלאים פרטיים.

לפני שאני פונה לחברה ומתקדם, אני מעוניין לבצע שני דברים,
ראשית, בעזרתכם, לודא שהבנתי מה לא תקין במצע הקיים, עם דגש של לא חוקי/אסור/לא לפי התקן,
כלומר, לא רק משהו שלא מומלץ לבצע אבל אפשרי ומותר, אלא רק משהו שעובדתית אסור לביצוע.
שנית, להזמין איש מקצוע מוסמך בתשלום שיבחן את הסיטואציה ויספק לי חוות דעת בכתב בנוגע לנושא.
אגב, הבנתי שיש רמות שונות של חשמלאים, מעוזר חשמלאי ועד מהנדס חשמל, איזו דרגה רלוונטית והיכן מוצאים מישהו כזה (דפי זהב?)

אשמח לדעת האם הנושאים הבאים אסורים בתכלית האיסור והאם יש דברים נוספים שהזכרתי בתגובות קודמות שאסורים ולא מופיע ברשימה הבאה:

1. אסור לפצל נקודת חשמל תלת פאזית.
האם האיסור הנ"ל מוחלט, או שהוא תלוי בצרכנים המתחברים לנקודות המפוצלות?
(אולי אסור לפצל לשתי נקודות חשמל תלת פאזיות המשרתות שני צרכני חשמל תלת פאזיים?)

2. אטמור 905 חייב נקודה תלת פאזית יעודית עבורו בלבד.

3. אטמור 905 חייב להיות מחובר למא"ז 25 אמפר תלת פאזי ולא 16 אמפר תלת פאזי.

4. אטמור 904 חייב להיות מחובר למא"ז המחובר בחוטים בעובי 4 מ"מ ולא 2.5 מ"מ.

למעלה