החלפת מעביר קדמי

shayli05

New member
החלפת מעביר קדמי

שלום,
אני מעוניין להחליף את מעביר ההילוכים הישן שלי, ואני לא יודע באיזה מעביר קדמי עלי לבחור?
המעביר האחורי שלי היה SUNTOUR FD-TP 17
הקראנק שלי 42X34X24T
אני רוכב מדי פעם עם הילד הקטן ומידי פעם בשבילים כך שאני לא צריך משהו ככ מקצועי

steiff

New member
מעביר קדמי

וודא שאתה מחליף למעביר שמיועד לרוחב השרשרת שמותקנת באופניים שלך. רוחב השרשרת נגזר ממספר גלגלי השיניים בקסטה דווקא. 7-8-9-10-11

בשונה מהמעביר האחורי - בו צריך להתאים את המעביר האחורי ואת הידית כך שיהיו של אותו היצרן (יצרנים שונים משתמשים ביחס שונה של תנועת הכבל לתנועת המעביר עצמו) במעביר הקדמי היחס אחיד בין כל היצרנים - כך שכל מעביר שתבחר שמיועד לרוחב השרשרת הרלוונטי ומיועד לשלוש פלטות (מרבית המעבירים מאפשרים בחירה בין 2 ל 3 פלטות באמצעות מתג על הידית) יתאים.

בהזדמנות זו רצוי להחליף גם את הכבל המוליך בין הידית למעביר.
דרך אגב - אם המעביר הנוכחי מתנהג לא יפה - יכול להיות שבמקום להחליף אותו - מספיק יהיה להחליף את הכבל ולכוון מחדש.

דגם? שימנו הכי פשוט יעשה עבודה טובה. הדגמים שמעל Deore יעשו את אותה עבודה במחיר גבוה יותר ובחיסכון של כמה גרמים במשקל.

דברים שתצטרך לבדוק לפני ההחלפה:

נקודה ראשונה שחשוב לבדוק היא: מה שיטת החיבור של המעביר לשלדה - האם הוא מחובר בחבק לצינור האוכף? אם כך - חשוב לוודא שאתה רוכש מעביר בעל חבק בקוטר המתאים לקוטר החיצוני של הצינור. יש מעבירים שמתחברים ישירות לשלדה (direct mount בשימנו או Type E אצל סראם) באמצעות שני ברגים וקיימות מספר שיטות (גבהים של נקודת החיבור לשלדה) - המעביר צריך להתאים לשיטה - דהיינו למיקום הברגים על השלדה. יש מעבירים שמתחברים באמצעות לוח פלדה שמתלבש על השלדה באזור הציר המרכזי ומצריך פירוק של הקראנק לצורך התקנה.

נקודה שניה שחשוב לבדוק היא: מה כיוון המשיכה של הכבל את מנגנון המעביר. יש אופניים בהם הכבל מושך את המעביר מלמעלה (top pull) ויש אופניים בהם הכבל מגיע מתחת לציר המרכזי ומושך את המנגנון מלמטה (bottom pull). המעביר צריך להתאים לכיוון הגעת הכבל (יש מעבירים שמתאימים לשתי השיטות).

נקודה אחרונה שצריך להתייחס אליה - כיוון מעביר קדמי זו כמעט מאגיה שחורה. צריך להגביל את התנועה בשני הקצוות, להתאים את מתח הכבל כך שמידת התנועה כלפי מעלה וכלפי מטה תאפשר העברה בשני הכיוונים. תכין לעצמך שני דליים מלאי סבלנות ומתקן להרמת הגלגל האחורי באוויר כדי שתוכל לסובב את הפדאלים חופשי בזמן הכיוון.
לחלופין - תן את האופניים למכונופן. תוכל לבקש ממנו להתאים את המעביר הנכון ולבצע את ההרכבה והתכנון - או שתביא אליו את הרכיבים ותיתן לו להרכיב ולכוון. בשני המקרים זה יעלה לך יותר כסף מאשר הרכבה עצמית, אבל גם זמן שווה כסף, והנסיון של המכונופן יכול לחסוך לך גם כסף שאתה עלול לשלם על טעויות (בהזמנה או בהתקנה).

shayli05

New member
תודה!

אני מתכנן לשים את fd-m370
לפי התאור שלו, נראה לי שהוא יתאים לי,
ישלי קראנק " 42X34X24T " top pull
ו7 הילוכים מאחור
&nbsp
הדגם אמור להתאים ל9 הילוכים, אז אני מניח ש7 הילוכים זה גם יתאים, האם אני צודק?
&nbsp
קישור לדגם http://productinfo.shimano.com/#/spec/1.4/MTB/Front Derailleur?q=FD-M370-3&popup=1&from=lc

steiff

New member
המעביר הזה מיועד לשרשראות צרות יותר

השרשרת שלך כנראה רחבה יותר ויש חשש שהיא תשתפשף בפלטות הצדדיות של המעביר. מציע שתחפש מעביר שמיועד למערכות מבוססות 3-7 הילוכים.

shayli05

New member
נכון, נרכש מעביר אחר M190 שהוא מתאים ל8/7 מהירויות.

איזה שיפוץ רציני אני עושה לאופניים..
יש לי איתם הרבה זכרונות מלפני 15 שנה..

steiff

New member
כמה שוקל המפלץ הזה?

נראה לי שמספיק להרים אותם עשר פעמים ביום וכבר ביצעת אימון כושר יומי מספק.

shayli05

New member
כבד מאוד... טכנולוגיה של שנת 2000

ד"א מה סוג האופניים האלו? ז"א למה מיועדות?

זכיר

New member
נועדו להימכר בזול

אני מקווה שאתה נהנה מהשבחת הזוג הזה, כי עיקר התועלת שתפיק כאן היא צבירת נסיון בטכנאות אופניים בסיסית. זה לא הזוג הראשון שהייתי משקיע בו את זמני ואת כספי. הייתי מחדש זוג כזה עם מכלולים זולים ובסיסיים. לשם צבירת הנסיון וללא ציפיות גדולות.
&nbsp
נקודת המוצא שלך היא עגלה ונקודת הסיום שלך תישאר עגלה שמצורפת אליה גאווה מוצדקת.

shayli05

New member
תודה רבה על הכנות!

אני באמת צובר ידע ושעות צפיה ביו טיוב..
בנתיים אין לי יותר מ400 שח להשקיע על אופניים. ועד כה השקעתי 100 שח עבור חלקים וכלים,
&nbsp

steiff

New member
ואתה בטוח שהחלפת מעביר קדמי זו ההשקעה הכי טובה?

אם תשאל אותי הדרך הכי טובה להשקיע באופניים האלה 400 ש׳ח תהיה להחליף את כל הכבלים, את רפידות המעצור, ולעשות לשרשרת ולמערכת ההינע ניקוי יסודי.
החלפת שרשרת - במידה והתארכה. החלפת גלגלי שיניים - במידה וניזוקו בגלל החלפה מאוחרת של השרשרת. לקחת בחשבון שהחלפות גלגלי שינייים עלולות לייקר את הסיפור מעבר ל-400 ש׳ח.
המעביר הנוכחי יוכל להמשיך לעבוד היטב (אלא אם נגרם לו נזק פיזי) והחלפת כבל תעשה לו פלאות.
לא ברור לי מה מצב הצמיגים - אבל אם הם בני יותר משנתיים-שלוש - אני ממליץ להחליף אותם.

shayli05

New member
תודה,

זה כבר נעשה, השרשרת היתה יחסית חדשה (מבחינת שימוש), ועברתי על הפלטה האחורית ולא ראיתי נזק, עיוותים שחיקות וכד'.
כבל הילוכים קדמי יוחלף ברגע שיגיע מEBAY, וכן שני כבל ברקס קדמי.
&nbsp
ובנוגע למעביר הקידמי, - לצערי הוא התפורר. כך שאפילו לא הצלחתי לזהות את הדגם פרט לחברה (suntour).. שעדיין לא מצאתי לצערי משהו מתאים (M190 נמוך מדי)
&nbsp

למעלה