החלפת מסך

right turn

New member
החלפת מסך

שלום אז אחרי שאלה ששאלתי כאן, אני חוזר לעדכן ולעודד את כל מי שנשבר לו המסך בלפטופ לא מדובר בעסק כל כך יקר כמו שדורשים בארץ אז אל יאוש הכלים הדרושים: זוג ידיים (לא שמאליות) מברג איכותי שיתאים לברגי המחשב הקטנטנים (סט של שישה פיליפסים קטנים ב 7 שקלים לא נחשב - הם הורסים את הבורג וגם נהרסים בעצמם) הכרה בסיסית של האתר הנפלא ebay.com אז לעבודה: לא לשכוח לנתק את המחשב מהחשמל ולהוציא את הבטריה, אם אפשר לדאוג לסביבת עבודה נקיה או שטיח גדול זה יהיה יותר נוח ויקל על מציאת הברגים אם יפלו את המסך מקיפה מסגרת פלסטיק אשר תפוסה עם מספר ברגים (בד"כ 4) שמוסתרים מאחורי כיסוי קטן אחרי שמבריגים החוצה את הברגים צריך להוריד את המסגרת - זה מצריך הפעלת כוח קל אבל עם רגש (לפי מה שקראתי באינטרנט עדיף להתחיל לפרק מאחת מהפינות התחתונות וזה גם מה שעשיתי) ומלווה ברעש פלסטיקי לא נעים אחרי שירדה המסגרת נחשף המסך - הוא מחובר עם מספר ברגים בשני צדדיו, ברגע שמוציאים אותם המסך מחובר רק עם כבלים אז להוציא בזהירות קודם כל את החלק העליון, לנתק את הכבל שמחובר אליו בחלקו העליון ואז את התחתון זהו, המסך אמור להיות אצלכם ביד - אם תסתכלו טוב תראו מאחור את שם היצרן והדגם (אני לא מצאתי דרך טובה יותר לבדוק את זה וגם לא היה איכפת לי להשבית את המחשב, אבל אני מניח שניתן למצוא את המידע הזה באינטרנט. חוצמזה זאת גם דרך טובה לוודא שתוכלו להרכיב את המסך שתזמינו) המחשב שלי הוא SONY והמסך היה של ACER למשל והתאים לעוד המון דגמים של לפטופים מיצרנים אחרים חיפוש קצר באיביי ארה"ב לפי שם הדגם של המסך העלה מספר אופציות, בסופו של דבר החלטתי לקנות משומש (בדיעבד מינוס) ב 40 דולר בערך ומחיר המשלוח עוד 40 בערך סה"כ 80 ומשהו דולר + מע"מ (אין מכס על מסכים מתחת ל 21 או 20 אינצ' או משהו כזה) = 360 ש"ח והתחדשתי במסך הרכבה קצרה של 10 דקות והכל פיקס מזל טוב לי, הלפטופ הישן והאהוב חוזר לחיים הערות: כל הידע הנ"ל נרכש באינטרנט, שכל אחד יעשה את הבירור לגבי הדגם הספציפי שלו (למרות שהבנתי שעקרון הבנייה של רוב הלפטופים דומה). אני לא טכנאי או משהו כזה אז מצד אחד זה יכול לעודד אחרים שאין להם מושג לעשות את מה שאני עשיתי, מצד שני אני גם מסיר מעצמי אחריות לכל נזק שיגרם כתוצאה מפירוק לפי ההוראות הנ"ל. לי לא היה מה להפסיד כאן לגבי רכישה של מסך משומש, המוכר הבטיח לי מסך ללא פגם ודווקא יש לו פיקסלים שרופים (שלמען האמת בקושי רואים) מה שזיכה אותו במשוב שלילי באיביי, בכל אופן ההמלצה שלי היא שאם מדובר במחשב חדש יחסית אז להשקיע עוד קצת ולקנות מסך חדש ולא משומש, זה עדיין מאוד משתלם ובכלל כל העסק של חלקים לניידים מאוד מאוד מפותח באיביי והמחירים ברצפה, עד כדי כך שאם לא מדובר באחריות אני צריך לשקול בעתיד אם שווה בכלל להכניס את הלפטופ שלי למעבדה (אם יקרה לו משהו חו"ח מלח מים) נראה לי שחפרתי מספיק אז רק עוד תוספת קטנה למען המחפשים העתידיים מסך שבור נשבר המסך החלפת מסך תיקון מסך יום טוב RIGHT TURN

ali052

New member
../images/Emo91.gif לעניות דעתי...צריך לטגלן את זה......

Y. Welis

New member
אכן זול!

נשמע טוב מאוד. יש אגב קישור לאתר שבו מצאת איזה מסך יתאים לנייד שלך?

right turn

New member
לא מצאתי אתר כזה ולכן מה שעשיתי זה פשוט לפרק

ולראות מה כתוב על המסך מאחור על פי מה שהיה כתוב מאחורי המסך עשיתי חיפוש באיביי יכול להיות שעבור לפטופ חדש יותר ניתן יהיה למצוא נתונים יותר בקלות בדיעבד הייתי יכול אולי להקליד את שם הדגם של הלפטופ + המילה SCREEN או LCD ולחפש בתוצאות באיביי בגלל שהמחשב הוא קצת ענתיקה הרשתי לעצמי לפרק אותו ולהשאיר ככה עד שהגיע המסך עוד טיפ קטן: אם הדגם של המחשב הוא אמריקאי אז EBAY.COM יהיה מצוין, אם הדגם הוא אירופאי אז צריך לחפש ב ebay.co.uk או ב ebay.de

למעלה