החלפת כתובת

elik972

New member
החלפת כתובת

אהלן,
האם בכל פעם שאתם עוברים דירה אתם מעדכנים את הכתובת שלכם בתעודת זהות ובכל המוסדות לצורך קבלת דואר?
הכתובת שלי למשלוח דואר היא כרגע אצל הוריי וזה לא כזה נח, אני גר עם שותפים ומתלבט האם לשנות את הכתובת שלי לדירה הנוכחית.
ומה אם באוגוסט אני לא אחדש את החוזה ואעבור לדירה אחרת אז שוב להתחיל את כל התהליך של החלפת כתובת...?

אין שום צורך להחליף כתובת במשרד הפנים

על מנת לקבל דואר רצוי לעדכן את הכתובת אצל גורמים רלוונטיים (יש גם את האפשרות של דואר עוקב לתקופה הראשונית). אם הכתובת שלך בת.ז. היא הכתובת של ההורים, אין לך ממש סיבה לשנות אותה במשרד הפנים, אלא אם בעיר שאתה גר עכשיו יש הטבות לתושבי העיר (תו חניה או הטבות מסוג אחר שלרוב יש רק באילת).
&nbsp
&nbsp

elik972

New member
האם מספיק להחליף רק במשרד הפנים?

ואז זה מתעדכן בביטוח לאומי/קופת חולים ובכל המוסדות הממשלתיים או שצריך לעדכן בכל מוסד בנפרד?

זה מיותר מאוד להחליף במשרד הפנים

אבל אם עושים את זה, זה מתעדכן אצל הרשויות הרלוונטיות.

avvv

New member
מה עם החובה הדמוקרטית?

עדכון כתובת במשרד הפנים זה בסה"כ עניין של לשלוח מכתב.
בעקרון לא הייתי עושה את זה, אבל אז הגיעו הבחירות, ולמרות שיש יום חופש + כרטיס נסיעה חינם, לא בא לי לבזבז את כל היום הזה בנסיעה הלוך חזור להורים רק בשביל להצביע.
וגם אני מעדיף להצביע בבחירות המקומיות במקום שאני גר בו ולא ביישוב של ההורים.

הבעיה העיקרית היא שברגע שמעבירים כתובת, אז נהיים תקועים וכל מעבר חייבים להמשיך להעביר אותה, אחרת או שצריך להודיע לכל הרשויות בנפרד או שהמכתבים ימשיכו להגיע לדירה הקודמת.

זה שיקול אישי, שאכן יש מי שזה משפיע עליו

אבל קח בחשבון שלא כולם עוברים לצד השני של המדינה, ושווה להם ביום החופשי של הבחירות לנסוע חצי שעה/שעה לעיר שבתעודת הזהות ולהצביע. בחירות מקומיות זה כבר עניין אחר, אבל כאן דיברנו על מי שרק עבר לראשונה ולא יודע כמה זמן יישאר באותה דירה/עיר. אגלה לך בשושו שלרוב הצעירים לא ממש מזיז נושא הבחירות המקומיות, גם באזור בו הם גרים וגם באזור בו הם גדלו.
&nbsp
ציינת בצורה יפה את נושא הבעייתיות בהעברת כתובת כשמדובר בכתובת זמנית, וזה רק חלק מהסיפור. בכל מקרה - כשהכתובת זמנית ובת.ז. יש כתובת קבועה שהיא עדיין הכתובת שלך, אין סיבה להחליף אותה.

elik972

New member
בדירת שותפים האם אתם רושמים את כל שמות הדיירים בתיבת הדואר?

elik972

New member
אז איך הדוור יודע? כרגע רשום אצלנו רק שם של אחד השותפים

אם מסרת את הכתובת של הדירה ואתה מעוניין שיגיע הדואר

רצוי מאוד לרשום את השם שלך על התיבה.

Mesarim

Member
החוק קובע כי עליך לעדכן את משרד הפנים

בכל פעם שאתה מחליף את כתובת מגוריך
&nbsp

לא מדויק

במקרים של מגורים זמניים, כשהכתובת בת.ז. עדיין תקפה ככתובת קבועה וככתובת למשלוח דברי דואר, אין שום חובה וגם שום סיבה הגיונית לעדכן את משרד הפנים. גם מבחינת משרד הפנים זה דבר חסר היגיון (למרות שבמוסדות ממשלתיים ההיגיון הוא הדבר האחרון שהולכים לגביו), כי מדובר בעבודה מיותרת.
&nbsp
במידה והכתובת בת.ז. היא כתובת של דירה שכורה שעזבת, זה כבר סיפור אחר, אבל ברוב המקרים כמו המקרה הזה מדובר על אנשים שהכתובת בת.ז. היא הכתובת של ההורים - שזה דבר הרבה יותר קבוע מאשר כתובת זמנית של דירה שכורה שלא מתכננים להישאר בה יותר מדי.

יש פה עניין של הבנה

ואין לי ספק שאתה לא הבנת את לשון החוק, אבל זה לא מתפקידי להסביר לך דברים בסיסיים.

Mesarim

Member
אני בטוח שאת הבנת את לשון החוק

אני אדם צנוע, ואני משוכנע שאת הבנת את לשון החוק יותר טוב ממני
לכן אני משוכנע כי תוכלי ברוב טובך, להפנות את הגולשים לסעיף שבו כתוב כי מעבר דירה "זמני" פוטר אותו מדווח למשרד הפנים
אם אין סעיף מפורש כזה, אז ככל הנראה לשון החוק אינה תומכת בגרסה שלך
בבקשה
&nbsp

אז לפי הגישה שלך

כל חיילי צה"ל נדרשים להעביר את הכתובת שלהם לבסיס בו הם משרתים, כל סטודנט שגר במעונות חייב להעביר את הכתובת למעונות, וכל פעם שנוסעים לשבת אצל סבתא, גם צריך לעשות את זה.
&nbsp
יש דבר כזה מען קבוע ויש דבר כזה מען זמני. כל עוד המען הקבוע (הכתובת של ההורים במקרה של פותח השרשור) מופיע ככתובת הרשמית במשרד הפנים, אין שום סיבה שיעביר את כתובתו לדירה שכורה שהוא מתעד לעזוב בעוד מספר חודשים, או לכל מקום אחר שאינו הופך לכתובתו הקבועה החדשה.

Mesarim

Member
כאמור

יש רק דבר אחד שקובע, וזאת לשון החוק, לא ההגיון שלך ולא ההגיון שלי
חיילי צה"ל ממשיכים להתגורר אצל הוריהם, לכן אין צורך בשנוי מען
עוד לא סיפרת לנו איזה סעיף פוטר את האזרח הישראלי מהודעה על שנוי מען "זמני"
&nbsp

ועדיין זה לא משנה את העובדה שאתה טועה ומטעה

ובעצמך נתת הסבר שמחזק את מה שכתבתי וסותר את הטענות שלך עד כה.
&nbsp
אני פורשת כאן, מצידי שתחשוב מה שאתה רוצה.
&nbsp
&nbsp

Mesarim

Member

למעלה