החלפת ידית לסיקוק

yorammelnik

New member
החלפת ידית לסיקוק

שלום,
היכן אפשר לקנות ידית פתיחה וסגירה לסיקוק העשוייה מנירוסטה?
אני צריך את הידית בלבד מכיוון ששאר הרכיבים תקינים.
תודה

zina71955

New member
ידית מ SS רע לברז מברונזה

תחפש בחנויות טובות לציוד גינון או חנויות טובות למוצרי שרברבות

אדם99

New member
יש לי כמה ידיות מקוריות, אשמח לתת לך אחת

במאמר מוסגר, הידיות של הסיקוקים הן נקודת תורפה, הן נוטות להחליד במהירות ולהישבר. מומלץ להוריד אותן פעם בשנה, לנקות ולצבוע מחדש

zina71955

New member
מספר הערות

א. האיש לא כתב לאיזה ברז ים הוא צריך את הידית 1/2 3/4 או 1.1/2 אינץ'.
ב. אכן הידית היא מקום התורפה, אז אל תקנה ברז עם ידית מצופה מברזל. הברז חייב להיות מברונזה כולל ידית ברונזה. אך, גם בברז כזה רבים המקרים בהם הבורג המחבר את הידית הוא מפלדה מחלידה, אז פשוט צריך להחליף אותו. אני החלפתי את כל הברגים וחסל סדר חלודה.

yorammelnik

New member
סוגי ברזים

שלום,א. אני צריך להחליף את הברזים של השירותים. הדק שהוא, למיטב הבנתי,0.5 והעבה שהוא 1.25 או 1.5.ב. הלכתי למספר חנויות אך לא מוכרים ידיות בלבד. באחת החנויות הציעו לי לנקות את הידית החלודה עם חומצת מלח...מכיוון שאני חושש שאיכות הברז תואמת את איכות הידיות החלטתי להחליף את את הברז כולו. תודה על העצות הטובות.

danielia1

New member
מה קשור הברז לידית? אם הברז מברונזה ואין עליו קורוזיה

בשביל מה להתעסק עם זה? נקה את החלודה עם מברשת פלדה וצבע עם בסיס ממיר חלודה. האם האוירה במקום מאד רטובה?

סוניה

New member
קשור, קשור.

המתכת בעלת פוטנציאל החשמלי הנמוך יותר משמשת כאנודת הקרבה, נאכלת ואם מדובר בברזל - איכול= קורוזיה= חלודה - שיכולה בשלבים שונים של הזנחה לסכן את הסיקוק עצמו.
זה למה קשור.

gb228

Active member
המשפט נכון אבל לא מסביר את התופעה

לפי הטבלה הגלוונית נירוסטה 316 אצילה יותר מברונזה, אפילו 304 (אם כי מאוד קרוב בערכים), כך שמי שהיה צריך להאכל זה גוף הברז.
לכן נראה לי שההסבר לא קשור לקורוזיה גלוונית אלא לקורוזיה באופן כלי - נירוסטה, על מנת שלא תחליד, צריכה להיות חשופה לאויר (חמצן). הצטברות של לכלוך, מי מלח שהתייבשו וכו' מונעים קשר לאויר ומעודדים קורוזיה. ברונזה פחות חשופה לתופעה הזו ולכן ידיות ברונזה כנראה מחזיקות מעמד יותר טוב.

zina71955

New member
דניאלה! ראית מה כתבתי על ידית SS על ברז ברונזה

או בורג פלדה שמחבר ידית ברונזה. סוניה נתנה לך את ההסבר. אנא, תיזהר מלהטעות אנשים .
וליורם, אכן, בד"כ נמנעים מלמכור ידיות בניפרד. בד"כ ברזי כניסה ויציאה בשירותים הם 3/4 ו 1.1/2 אינץ'
ורק למען הסדר הטוב, ההחלפה על יבש.

zina71955

New member
לא צודק. ברז ים מקולקל יכול לגרום לאובדן הסירה ברנקלס - לא.

zina71955

New member
אפשר גם על רטוב אם אין ברירה, עשיתי זאת כבר פעמיים בלי

הפטנט שנראה בסרטון. נכנסו קצת מים, לא יותר מדלי. אבל הסרטון מראה איך לא מחליפים ברז ים. חובה (לדעתי) לכרוך סרט טפלון על התבריג של מעבר הגוף לפני שמבריגים את הברז על מעבר הגוף. וזאת לא ראיתי שם. ולמי ששאל על הברנקלס. התשובה היא כן, ללא קשר עם ה"פטנט" שבסירטון. כשעשיתי זאת - שני אנשים. אחד מפרק את הברז. השני שם כף יד על הפתח (אפשר גם פקק עץ) לחץ המים קטן מאוד בעומק הזה. מנקים את התבריג וכורכים את הטפלון. האחד מוציא את כף היד (או הפקק) והשני מבריג במהירות את הברז עם ידית סגורה. לא היה לי את ה"פטנט הזה כאשר עשיתי זאת. אבל, על יבש יותר בטוח, ביחוד אם צריך להתאים ברז כאשר לא בטוחים במידותיו.

אילנא

New member
אני בפישטן, מפני שגם סגירה קלה או נזילה תיפסק לאחר מספר שעות

zina71955

New member
כאשר הסגירה אינה הדוקה ויש נזילה, מה מבטיח לך שהיא תיפסק

אחרי כמה שעות? סגירת/הברגת צנרת/ברזים חייבת להיות הדוקה ואטימה מלכתחילה. טעויות/זילזול בעבודת שרברבות בים עלולות לעלות בשקיעת כלי השיט להבדיל מטעויות כאלה ביבשה. וכבר היו דברים מעולם.

אילנא

New member
הידוק יתר הוא הרסני, וכשנדרשת זוית סגירה, כדי שידית

הברז תהיה בתנוחה הנכונה בפשטן קל יותר ניתן גם לפתוח מעט ועדין האטימות תשאר.
נסה ותיוכח.
&nbsp

אילנא

New member
קבלו טיפ טוב לעבודת הברגת צנרת.טפלון בניגוד לפשטן מחליק על

הברגות פליז/ברונזה/פלסטיק. כמה שריטות עדינות בהיקף בניצב להברגה ימנעו את "בריחתו" במהלך הסגירה.
אילן א.

למעלה