החלפת דלת ממ"ד

דןעופרי

New member
החלפת דלת ממ"ד

היי,
הדלת בממד שלנו נפתחת החוצה ובכך חוסמת את קיר המעקה של המדרגות (חצי גובה) וחוסמת את האור.
יש אפשרות להחליף לדלת שנפתחת פנימה או לדלת הזזה? כמה מורכב/יקר זה?

תודה!

לא. אי אפשר.

דלת ממ"ד תמיד נפתחת החוצה. חובה.
דלת הזזה תקנית קיימת, ההתקנה ביציקה בבניה. אי אפשר להחליף דלת קיימת בבית קיים, אפשר ל"החליף" על הנייר רק דלת שלא נבנתה.

למה הממ"ד למעלה? זה בית קיים כבר?

ממד בקומה שניה דורש גם קירות מתחתיו. זה יקר בשביל לא לחפש לזה חלופה.
&nbsp
לו זו היתה קומת קרקע, והמדרגות היו עולות, אז נוצרת לך נישה עמוקה מאד מתחת לגרם העליון. אצלנו זה כך בדיוק. הממד בצד המדרגות בקומת הקרקע. השטח מתחת למדרגות מחולק לשנים - הפינימי העמוק הוא מחסן גינה עם כניסה מבחוץ, והחלק שקרוב יותר לפנים הבית הוא ארון שירות עם דלתות (אצלנו בתוכו שואב האבק וכמה כלי עבודה של בעלי...). הדלתות אצלנו מעוצבות כך שהן מינימליסטיות ומתמזגות עם הקיר.
כשדלת הממ"ד פתוחה - הדלתות מוסתרות. כשדלת הממ"ד סגורה - המראה יפה.
&nbsp
&nbsp

דןעופרי

New member
זו דירה קיימת

מתחת לממד יש את המחסן גינה שגם הוא כמובן משוריין.

תודה על העזרה!

אפשרות נוספת אבל לא תקנית

מצוי בדירות שמלבד דלת הממ"ד יש דלת רגילה לחדר, שנפתחת פנימה..
אם אתם מעונינים, למרות שזה לא תקני וכו' יש אפשרות לפרק את דלת הממ"ד ולהשאיר רק את הפנימית.
אני מכירה מישהו שעשה את זה, גרים במרכז..
במשך שנים ככה גרו וכשהתחילה תקופת אזעקות בעל מקצוע החזיר את זה למקום.
לא מתאים לכל אחד-אבל רעיון..

אגב גם אם היה אפשר מבחינת ההכנות וכו לעשות דלת הזזה-אצלכם זה לא אפשרי כי פשוט אין לה לאן לזוז

דןעופרי

New member
אין לנו דלת פנימית

אני חייב להגיד שהרעיון של לפרק את הדלת ולהחזיר אותה "בעת הצורך" הוא לא רע כי הדלת של הממ"ד באמת חוסמת את החלל של המדרגות.
הבעיה היא שאז אשאר בלי דלת בכלל .

הוא רע להפליא

גגל אחורה לפורום שיפוץ ובניה בתקופת המלחמה. ראה את ההיסטריה שהיתה שם.
אנשים רצו להחזיר את הדלתות וגילו שהציר נפל או הגומיה נשרה. אז הדלת לא נסגרת ובטח לא אוטמת.

הם רצו לקנות את החלקים הקטנטנים הללו, אבל המפעלים שנמצאו באזורי הפגזות היו סגורים... האנשים הללו זעמו כי לגישתם, העובדים היו צריכים לעבוד תחת אש כדי לספק להם את הגומיה החסרה.

אם הדלת פתוחה ההדף יכול להרוג (ההרוג היחידי ממלחמת המפרץ הראשונה שהה בביתו בסביון בממ"ד עם דלת פתוחה)

בינא

Member
תיקון קל...בסביון לא היה הרוג למרות שנפל עליו כל בית העץ

ההרוג היה בר"ג...וסיבת ההרג הייתה שלא הספיק להיכנס למקלט שאת דלתו הוריד (לא ממ"ד) וההדף של הטיל זרק אותו לרוע מזלו עם הראש קדימה אל קיר הבטון מול פתח הדלת...
את הבית המשותף הזה הרסו ובנו חדש במקומו...

גלמיש1

New member
הי דן. תכנון הקומה לא אופטימלי. אני מבינה שזו דירה מקבלן?

הכניסה לחדר ההורים ממש תקועה בקצה המסדרון, וקצה הבית והמיקום הזה יקשה להעביר ריהוט אל חדר ההורים בגלל המסדרון. כדאי לבדוק הזזת הכניסה למטה, להרחיק אותה מח.הרחצה.
מה אמור להיות בחלל שבין החדרים? זו מכונת כביסה שם בפינה? אם כן, הרי שזה מיקום גרוע למכונת כביסה. מה גם שחבלי הכביסה נמצאים בחצר למטה...אני מקוה שדאגתם למכונה למקום אחר.
&nbsp

למעלה