החלפת דיסק קשיח

החלפת דיסק קשיח

שלום רב, המחשב שלי איטי להחריד ויש בו יותר מדי כשלי מערכת. עברו 4 שנים מקנייתו, ו..אני חושב שכדאי להחליף הארד דיסק. הנפח הדרוש: 60-80GB. האם ניתן להחליף לבד? אם כן, על מה אתם ממליצים (דגם ספציפי), ובאיזו חנות כדאי לקנות בחיפה? תודה מראש, טל,

sb21

New member
אוקיי...

במחשבך הנייד מותקן כונן קשיח מסוג 2.5" בממשק EIDE. לפיך מדריך השירות לדגם הזה (עמוד 45), תהליך הוצאת והרכבת הכונן מאוד פשוט. עלות כונן 2.5" 80GB היא כ-330 ש"ח (WD, Seagate, כונן 60GB נמכר בכ-300 ש"ח) שים לב, יתכן וישנה מגבלה על גודל הכונן הקשיח בBios, כדאי מאוד לשלוח מייל לתמיכה של Acer ולבדוק את הנושא.

תודה רבה לך!

מה בנוגע למהירות ולבאפר? יש מגבלה? ו..כיצד מתקינים את הוינדוס בהתחלה? תודה
, טל,

sb21

New member
אין הגבלה על המהירות והבאפר.

ההתקנה של הווינדוס מתבצעת בצורה רגילה לחלוטין, את הדריוורים יש להוריד מאתר היצרן. לאחר התקנת הכונן הקשיח החדש, לא תהיה גישה לכונן הקודם. לכן תהיה חייב לגבות על דיסק את כול החומרים החשובים לך.

אתה נהדר ../images/Emo13.gif.

עוד קצת שאלות ואני מניח לך
: או.קיי, נגיד שקניתי HD 60GB, השחלתי אותו פנימה וכו' וכו' - מה צריך לעשות? תקן אותי אם אני טועה, צריך לעשות BOOT מה-CD Recovery שקיבלתי? יש לציין שקיבלתי 3 דיסקים עם המחשב - recovery, disk 1, disk 2. פשוט לעשות פירמוט? ועוד דבר חשוב ששכחתי לציין: כל עניין החלפת ההארד-דיסק נבע מתקלה במחשב. הוא פשוט לא רוצה להיפתח. זו ההודעה שמופיעה בפתיחתו לאחר שכתוב בגדול Acer - "Invalid partition table" - בדוס. האם האינדיקציה שלי - החלפת הארד דיסק - נכונה? תודה רבה! טל,

sb21

New member
אחד מהדיסקים מכיל התקנה של הווינדוס?

יכול להית שה-MBR נפגע (חלק האחראי על איתחול הווינדוס) וזאת הסיבה להופעת השגיאה. אם יש לך דיסק התקנה של הווינדוס, הייתי ממליץ לבצע מה שכתוב כאן (סעיף Corrupt boot sector / master boot record), ולבדוק אם זה עזר. ד.א: ידוע לך מי יצרן הדיסק הקשיח במחשבך?

sb21

New member
אוקיי...

בנוגע לשאלה שלי על יצרן הדיסק הקשיח: לרוב יצרני הכוננים הקשיחים יש תוכנה המאפשרת לאבחן את הכונן הקשיח ולבדוק אם יש בו תקלה. לא תמיד התוכנות מדיקות, אבל זה עדיף מכלום. לטושיבה אין תוכנה כזאת, והייתי ממליץ שתריץ את התוכנה של Hitachi (התוכנה תומכת בכול דיסק קשיח) שתבדוק את הכונן. בנוגע לאי פתרון FIXMBR: קודם כול אני מבין שאחד מהדיסקים מכיל דיסק התקנה של הווינדוס, זה יעזור לך במידה ותצטרך להתקין את מערכת ההפעלה מחדש (על כונן חדש). מדובר בבעיה במערכת הקבצים בכונן הקשיח, יכול להיות שהתקלה מצביעה על כך שהכונן הגיע לסוף ימיו. [ועוד משהו אחד: ציינת בדוגמא "אם אני קונה כונן 60GB", אני חושב שבפער המחירים שווה לשקול כונן בנפח 80GB.]

Y. Welis

New member
יש כלים לאבחן תקלות במחיצה

אבל מרמה מסויימת של פגימה, צריך לחלץ את הקבצים החוצה וליצור את המחיצה מחדש. בכל מקרה ניתן לגשת לדיסק הזה אם תחבר אותו דרך כבל ממיר ל-USB למחשב אחר ושם תריץ תוכנת חילוץ.

למעלה