החלפת בולם אחורי

or bike

New member
החלפת בולם אחורי

אחרי הפסקה של כמה שנים טובות חזרתי לרכב בזמן האחרון... רוכב XC עם סינגלים וקצת FR. קניתי לי specialized enduro יד שניה במצב טוב, שיפרתי לה את הבולם הקדמי לVANILA R של FOX. בזמן האחרון סובל ממלא בעיות בבולם האחורי (לא זוכר את הדגם המדויק) ובגלל שהוא גם די קטן יש לי קצת בעיה עם הזוית של האופניים בזמן הרכיבה. על השלדה כתוב שאפשר לשים 100-130 מ'מ של בולם, עכשיו חיפשתי באתרים שונים בולמים חדשים ושמתי לב שהמידות באינטרנט הם באינצ'ים. עכשיו איך אני יודע איזה מידה היא עד 130? (שוב- אני מעדיף שהמהלך יהיה כמה שיותר גדול כדי להרים קצת את זוית השלדה). דוגמא לבולם שמעניין אותי: http://www.foxracingshox.com/bike/10/shocks/DHX_AIR המידות שיש שם זה הכל מתייחס לאותו בולם עם כיונון אחר או כמה דגמים של הבולם מאותו סוג? אם כן, איזה בולם אני יכול לשים שהוא כמובן עד 130 מ'מ? תודה על התשובות ואשמח לשמוע חוות דעת שלכם. אור.

צורת המידה של הבולם האחורי היא שונה מהקידמי

בעוד שבולם קידמי נמדד באורך המהלך שלו וזה גם הנתון של המהלך בשלדה שציינת שהוא 100-130 מ"מ או באינצים 4-5 אינטצ' לבולם האחורי יש 2 מידות האחת אורך הבולם עין לעין E2E ומהלך הבולם. אתה צריך בולם שמתאים לשלדה שלך אם תציין איזו שנה השלדה יהיו כאן אנשים שיודעים את המידה לי נראה שמדובר על אופניים משנת 2003/4 ואם אני לא טועה היתה להם מידה מיוחדת

or bike

New member
דווקא כן...

השלדה היא ישנה, החלקים שהרכיבו עליה חדשים יותר. אני מעריך שזה בין 2004-2006. צבע עפור אם זה עוזר בזיהוי השנה (ראיתי שיש גם אדומות שהם חדשות יותר). אני ישתדל לצלם ולהעלות לפה או למצוא תמונה של האופניים ושל הבולם. מה שבתוך- על השלדה כתוב 100-130 MM.

or bike

New member
תמונות

אולי אני לא מבין את מה שכתוב על האופניים.... אולי אתם תצליחו להבין....

bikingstudent

New member
הכוונה היא שאתה יכול לסובב את החוליה

שעליה מורכב הבולם האחורי ולקבל זוית ראש\גובה BB שונים

or bike

New member
שזה אומר ? :)

והכי חשוב עד איזה גודל באמת (באינצ'ים) אני יכול להכניס באופניים?

nintense

New member
אם הבולם עושה בעיות, תקן אותו...

אין בולם יותר פשוט מזה לתיקון. אם זה הבולם המקורי שרכשת עם האופניים, לא ניתן לשנות את אורכו, שכן בשלדה מתוכננת לעבוד עם אורך ומהלך ספציפי. אם אתה ממש רוצה להחליף, ELKA הקנדית מייצרים בולמי איכות ע"פ דרישה.

or bike

New member
תיקון לא ממש אפקטיבי- מנסיון.

אבא שלי גם עם אופניי ספשלייזד הייתה לו בעיה דומה, יצא יותר משתלם לקנות חדש מלתקן את הישן. בקיצור איזה בולם אני יכול לשים על האופניים שלי אם אפשר גדול יותר ואם לא איזה תואם למידות האלו. תודה מראש...

nintense

New member
מה בדיוק הבעיה?

בדקו אותו בסינגל טרק? איזו מידה? תפרק ותמדוד ממרכז החור למרכז החור. ואז תמדוד את אורך השפט.

למעלה