החלפת אלבומים

דיאומדס

New member
החלפת אלבומים

אני מחפש בן אדם רציני ואמין שאוהב מוזיקה בדיוק כמוני כדי להחליף עימו אלבומים שלמים באמ פי 3. לי יש מעל 300 אלבומים מלאים ואני יכול להעביר ואתם לאמ פי 3 בכל רגע נתון. האלבומים שלי כוללים מגוון סגנונות (רוק קלאסי, רוק מתקדם, מטאל, ג´אז ועוד...). אם מישהו מתעניין (ורציני) שיפנה אלי באי סי קיו (המספר נמצא בפרטים שלי).

yonish

New member
אם אתה רציני ואמין...

אז למה אתה גונב מוזיקה? קצת פוגע בקטע של האמינות, לא?

shay or eli

New member
אוי עשה טובה

זה שהוא לא חולק איתך את תפיסת האנטי צריבה/mp3 לא עושה אותו פחות אמין.

דיאומדס

New member
שאני לא אתחיל

הרי מאיפה התחיל כל הקטע הזה של גניבת מוזיקה? להפוך אותה לאמ פי, או לצרוב עותקים? בגלל שהיצרנים הפקיעו מחירים! 85 שקל לדיסק??? זין! אני לא הולך לשלם את זה! אז עכשיו הן מתחילות לשלם על זה. והם מבינים את זה לאט לאט ומורידים מחירים ועושים מבצעים למינהן(שזה מעולה אגב! תודות לזה הצלחתי להשלים לי את האוסף של ג´נסיס, קינג קרימסון וגט´רו טול). נחשו מה? מאוחר מדי! תשמע חבוב, יש לי לפחות 150 דיסקים מקוריים (חדשים ויד שניה) וגם הרבה דיסקים צרובים, אז מה? לבן אדם כמוני, שממש משקיע במוזיקה, זה עולה פול כסף לקנות דיסקים. אז אני מחפף פה ושם, ואם אתה מתעקש להיות בובה של המערכת ורק לקנות דיסקים במחירים מופקעים כל הזמן לפחות אל תשפוט אחרים שמסרבים לכך.

yonish

New member
שטויות

דיסקים קלאסיים של רוק מתקדם עולים בד"כ פחות מ-60 שקל. וחוצמזה מה הקשר? אם אתה אוהב עגבניות והעלו את המחיר שלהם אז תגנוב עגבניות? לי יש 500 דיסקים מקוריים ואני לא מיליונר בכלל. אני אפילו די מובטל. אוספים במשך השנים לאט לאט.

Yaronimus

New member
RIGHT ON BROTHA!!!

יוניש אני לא מאמין שאתה אומר כאלה דברים... אתה יודע כמ עולה המחיר של הדיסק הגולמי עם ההקלטות - 2-3 שקל!!!! ופתאום זה קופץ לשמונים שבעים שקל. מה לא חוצפה???!?!?!? גונבים מאיתנו - נראה לכם. אמנם זה כיף שיש עטיפה וחוברת מסודרת, אבל אני באתי לשמוע מוזיקה לא לאסוף ניירות מודפסים.... וזו כל המטרה של הצריבה. קניית הדיסק (כמה שזה כיף שגם אני לפעמים לא עומד בפיתוי) הופכת את השמיעה לדבר חומרי..... יופי לך... אם אתה רוצה לבזבז כ"כ הרבה כסף על חתיכת פלסטיק וכמה ניירות כרומו - סבבה לך. תאמין לי ההפסד כולו שלך. די - נמאס מהשוד לאור היום הזה! ובקשר לעגבניות - תאר לך שכל עגבנייה - זה 40 שקל. לא תגנוב? תחשוב על זה. במחיר של דיסק אתה יכול לקבל כמות של 30 אלבומים בערך. לא שווה?

שאלה

האם אתה לא מודע לכך ששעה של הקלטה באולפן עולה המון המון כסף? זה עדיין לא מצדיק מחירים מופקעים. אבל מחירים של 35-60 הם סבירים בהחלט לדעתי. אז יפה מאוד שדיסק ריק עולה 2-3 שקלים. אבל אתה קונה דיסק עם מוזיקה. זה בערך כמו להגיד שמחיר של ארון עץ יוקרתי צריך להיות זול, כי זה בסה"כ כמה קרשים שעולים מעט כסף. אבל העניין הוא שאתה לא קונה קרשים, אתה קונה ארון.

shay or eli

New member
מחירים של 35-60 הם סבירים

אבל מעל זה זה פשוט גנבה. ומילא אם הרוב היה הולך לאמן, אבל האמת היא שהרוב הולך לכיסם של בעלי חברות התקליטים.

cut2

New member
נכון, כי חברת התקליטים

היא זו שממנת את שעות האולפן. העקרון לפיהו עובדות החברות הוא שהאמן מביא את היצירה שלו, והם יספקו את הצד הטכני - שמה לעשות, עולה יותר כסף, ולכן הם סבורים שמגיע להם לקבל את רוב ההכנסות. אז נכון, אני לא מצדיק את חברות התקליטים, אבל לדרוש לשלם 3 שקל על דיסק זה מגוחך. 35 - רק במקרה שזה ריאישו מהסבנטיז (כמו רוב אלבומי הפרוג). 40-60 זה בהחלט אחלה מחיר, הגיוני, ובר-ביצוע מצד חברות התקליטים.

Yaronimus

New member
תראה

אמנם שעות הקלטה זה דבר יקר אבל לחברות הגדולות זה פינאטס (!) איזה מין חברה זו אם מאה שעות הקלטה גורמות לה להחוויר.... אל תגן על העשירים, תגן על הארנק. אני לא דורש לשלם 3 ש"ח על דיסק - בחיים לא אמרתי את זה. אמרתי שההבדל בין 85 ש"ח לשלוש ש"ח - גדול מידי לטעמי. את העובדה שתהליך הייצור של הדיסק במפעל לא עולה על 7 - 10 שקל אני מביא כדי להוכיח כמה זה אבסורד. בקשר למטפורת הארון. זה נכון שארון הוא כמה קרשים שמסודרים יפה עם לכה. אבל בגלל שאתה קונה אותו מאי די דיזיין - משנה את המחיר מאוד!!!!! רוב התמורה לא מגיעה לאמן אלא לחברה. אני לא מוכן לשלם יותר מארבעים שקל לדיסק. העקרון הוא שבלי האומן, הצד הטכני לא שווה כלום. לכן מובן - שהאמן שווה יותר בתמורה שהוא נותן - ולכן עלות שעות ההקלטה, (והפרסום ושאר הדברים) ביחס לתמורה שנגזרת מהמכירות הם פינאטס.... ו לכן רבותי - לפי התאוריה - מי שחושב שעלות ההקלטה משנה משהו במחיר הדיסק טועה.... אולי אני טועה..... אולי אתם צודקים. אבל עד שיורידו את המחירים - לא אכפת לי מי סובל - אני צורב....

Yaronimus

New member
דעתי לגבי דיסקים עבריים

אני חושב שבזמנו כשאמ"י פרסמו קמפיינים נגד צריבה של דיסקים של אומנים עבריים זה הראה שזה מפריע מאוד - לחברות התקליטים. אני לא אומר שרצוי לצרוב כל דיסק של אומן עברי - אבל אלה שבמרכז (אלה שמושמעים ברצף [בלתי נסבל לפעמים] בגלגל"צ וברשת ג´) לא בהכרך אביונים וחסרי כל, וגם המצוקה והמיתון לא ניבטים מפניהם והם לא גרים בקומונות. לאביב גפן יש דירה מפוארת בהוד השרון (אם אני לא טועה) ליהודים גם ולכל אחד מהמיינסטרימים הישראלים לא חסר כסף.... אז לאלה מכם שעדיין שומעים מוזיקה עברית אל תהיו פראיירים. אמנם זו מדינה קטנה אבל גם האומנים האלה חיים יפה. מי שמרוויח מכל הפטריוטיות האחרונה, ומהדעה הרווחת שזמרים ולהקות ישראליות במיינסטרים רעבים ללחם (אני מתכוון למוזיקה במרכז- לא לשום תחום אחר), ושאסור "לגנוב" מוזיקה ישראלית זה האלה בהד ארצי ושאר החברות.

Seff

New member
אני איתך דיאמונד

אני מעונין להחליף אתך דיסקים. תתקשר 822026 - 053 סף !

למעלה