החלפת אינטרפוץ

sadlol

New member
החלפת אינטרפוץ

זרם המים החמים במקלחת קלוש מאוד מאוד.
לעומת זאת בשאר הבית קרי בכיור במקלחת ובכיור במטבח אין שום הבדל בעוצמת זרם המים כאשר מעבירים את הידית מצד אחד לשני וחזרה.

לכן החשוד המידי הוא כמובן האינטרפוץ מאחר וקו המים החמים לדירה הוא קו בודד שמשותף לכל ברזי המים החמים.

מה גם שלפני מספר חודשים עשו עבודות תשתית בעירייה שגררו ניתוקי מים למספר שעות וחידוש מים עם הרבה חול וליכלוך .
דבר שהוביל לסתימות ברשתות של הברזים ובראש מקלחת שהוחלף .

קראתי ברשת את המאמר הבא ועל פניו העבודה לא אמורה להיות מסובכת במיוחד.

יש משהו שאני מפספס ? ואיפה אני רוכש מנגנון חדש בהנחה שניקוי לא יפתור את הבעיה ?
עלויות ?

בקיצור טיפים לפני שאני ניגש למלאכה יתקבלו בברכה

לא יודע מה מידת הרלוונטית אבל אציין גם שמדובר באינטרפוץ דרך אחת כלומר
יש רק יציאה אחת של מים לצינור שמחובר בהמשך למוט פינוק כמו שאוהבים לקרוא לזה בסנטרים

shlang

New member
למנגנון אין קשר למספר היציאות, כלומר

אותו מנגנון יכול להתאים ל 2 או 1 יציאה
צריך לפרק את המנגנון ולקחת לחנות לקנות אחר לפי הדוגמא, לא כל סוגי המנגנונים נמכרים בחנויות, תלוי מי היצרן של הברז
מנגנון של מדגל או חמת - אין בעיה למצוא בחנויות האינסטלציה, מנגנונים אחרים - בחברות המייבאות את הברז

רשר

Well-known member
מנהל
לפני כל פעולה נקה את הטוש

אם צריך פרק והזרם מים בלעדיו רק כך תדע אם הזרם תקין ואולי הטוש סתום

sadlol

New member
הטוש חדש

וגם בלי הטוש ניכר הבדל משמעותי בזרימת המים. יתכן גם וסתום מליכלוך עקב עבודות התשתית של הערייה. לדעתי מדובר על מנגנון של חמת. אנסה בימים הקרובים לטפל בזה

gb228

Active member
ממספר ארועים כאלו בעבר

בד"כ מדובר בחתיכת לכלוך שנתקעה בכניסה למנגנון - פירוק המנגנון, שחרור הלכלוך והרכבה פותרים את הבעיה.
בד"כ רואים את הלכלוך בנחיר הכניסה וצריך עם חתיכת חוט ברזל או חוט חשמל לנסות לשבור אותו מעט כך שיצליח לצאת.

sadlol

New member
הבעיה היא זמן

לא מוצא זמן לגשת למלאכה. יש לי ילד בן חמש וחצי ותינוקת בת חצי שנה. שניהם מקסימים שניהם דורשים תשומת לב כל אחד בדרכו. הגגול עוד ער עכשיו הקטנה נרדמה לפני חמש דקות. יש לי תוכנית כשאני מפרק ןהמנגנון מפורק לסגור את דלת המקלחון היטב ואז לפתוח את הברז הראשי עד הסוף ולתת ללחץ המים לשטוף את הקו. כמובן גם לנקות את המנגנון כמיטב יכולתי. יתכן וגם שם תקוע ליכלוך. ובעניין הראשון למישהו יש מכונת זמן או תרשים כיצד בונים אותה? 24 שעות ביממה לא מספיקות בשביל לגדל ילדים. ניסתי גם לקום שעה קודם יצא שאני קם מיד אחרי שאני הולך לישון

shlang

New member
תירגע - לא רק אתה מגדל ילדים, אני גידלתי

2 זוגות תאומים ועכשיו זוג תאומים - נכדים

gb228

Active member
לכולנו אין זמן

והבעיה היא שאנחנו מצדיקים חוסר עשייה בחוסר זמן - אבל זה נושא לדיון אחר.

הרעיון לנסות לפנות עם לחץ מים עשוי שלא לעבוד - בחלק מהמקרים שהוי לי היה מדובר על חתיכת לכלוך שהגיעה בצינור (חצי צול) והגיעה לנחיר בחלק הקבוע של האינטרפוץ (החלק שקבור בבטון - להערכתי 5-6 ממ קוטר) - שום לחץ לא מוציא את זה וכפי שתיארתי צריך עם משהו כמו מסרגת מתכת או חוט ברזל לפורר אותו עד שהכל יוצא (את זה באמת עושים על ידי הפעלת המים אחרי כל סבב "חציבה"). אם הלכלוך בחלק הנייד אז הניקוי יותר קל.
אם יש לך הכלים לפרק את האינטרפוץ אני מעריך את זה בכשעה עבודה ואם לוקח יותר ואין זמן תמיד אפשר לסגור ולהמשיך למחרת (עצם הפעולה של פירוק והרכבת אינטרפוץ זה להערכתי 10 דקות, ואחרי פעמיים משתפרים בזמנים)

למעלה