החלפת איכסטה ל-XP

LoveMyLife

New member
החלפת איכסטה ל-XP

אז הבעיה שלי היא כזאת: קניתי מחשב נייד חדש חזק ביותר, עם מעבד CORE 2 DOE 1.5 ועם 2 ג'יגה זיכרון, ועם מערכת ההפעלה ויסטה. אני אומנם רק אחרי כמה ימים עם המחשב החדש, אך כבר שמתי לב שגם אצלי הכל עובד יותר לאט ממה שציפיתי (כמובן שזה בגלל ויסטה..) יש לי את הדיסק התקנה של XP מהמחשב הקודם (שקניתי ב-2001), האם אני יכול פשוט להתקין אותו על המחשב החדש שלי, או שאני צריך לעשות כמה דברים לפני כן? יש לציין שלא קיבלתי את הדיסק של ויסטה עם המחשב, היא כבר הייתה מותקנת בתוכו (ויסטה פרימיום). ואם זה משנה, קניתי לנובו 3000 N200. תודה לעוזרים!!! שבת שלום לכולם..

יאיר B

New member
לפי MS זה לא חוקי כי מערכת ההפעלה השמגיעה

עם הניידים היא OEM (כלומר מחוברת לחומרה ולפי החוק חלק ממנה). מבחינה פרקטית זה אפשרי (לא יודע מה יהיה עם הורדת עדכונים משרתי MS, ולידיזציות וכאלה). אתה צריך, מלבד ה-CD של חלונות, להוריד את כל הדרייברים הנדרשים מאתר לנובו לדגם שלך (אבל בדיוק לתת הדגם שלך, אם יש כאלה כמובן). לפני ההתקנה צריך לשנות את חיבור הדיסקשיח בביוס של המחשב כדי שיזוהה ע"י XP (דיברו על זה בימים האחרונים הרבה - תרוץ אחורה קצת בשרשורים). להתקין את XP, להתקין את הדרייברים שהורדת. כדאי לפני הפירמוט להכין את ה-DVD של התקנת ויסטה (דיסק השחזור). מי יודע, אולי בעתיד תרצה לחזור לויסטה.

אפשר לשפר את הביצועים של ויסטה

ולהוריד מה שלא צריך. אתה יכול לשאול בפורום חלונות (אני חושב 253)

למעלה