החלטת ועדת השמה

dina199

New member
בפרק 'סיכום הדיון וקבלת ההחלטות'

כתוב : 'ההודעה על החלטת ועדת ההשמה צריכה להיות מנומקת ולכלול את סוג
המוסד החינוכי שילדכם מופנה אליה: מסגרת של חינוך מיוחד או מסגרת של חינוך רגיל.'.

לדעתי החוברת לא כתובה בצורה ברורה מספיק , נראה לי שזה בכוונה כדי שאפשר יבי לתת פרשנוות שונות
לדעתי האישית 'סוג המוסד' זה במקרה שלכם 'גן שפתי' או 'דן תקשוקת' ששניהם נמצאעים במסגרת חינוך מיוחד..
אבל אפשר גם להבין ש'סוג מוסד' זה רק ההבדל בין חינוך רגיל למיוחד. זה לא נראה לי כי חינוך מיוחד זה לא אחיד כמו חינוך רגיל.
בתוך חינוך מיוחד יש קוד לכל סוד ליקוי . הרי אף אחד לא ייתן אותה מסגרת של 'חינוך מיוחד' לעוורים, חרשים או א"סים

מה משאיר את ההמלצה לדרוש מה שאת רוצה ולא לפחד מאף אחד.

ולכן

צריך לדרוש זאת שהועדה מתכנסת,
קצת מוזר שלא כותבים זאת לגבי גנים
יש הבדל בין הגנים.

ועדת השמה מחליטה

על סוג המסגרת, והשיבוץ לסוג המסגרת שוועדת ההשמה החליטה מתקיימת ביועדת שיבוץ,
ז.א. שוועדת ההשמה מחליטה על גן שפתי או גן תקשורתי ומנמקת ההחלטות על הכתב, והשיבוץ לגן שהוחלט עושה ועדת שיבוץ במהלך חודש יולי.

אריה127

New member
חד משמעית

ועדת שיבוץ!!
ועדת השמה קובעת את הזכאות של הילד לחינוך מיוחד בלבד.

נראה לי שעברתם את זה. נכון?

וגם אצלכם רק בועדת שיבוץ קבעו שגן שפתי? ובועדת ההשמה לא קבעו סוג הגן?

תודה!

אני עברתי הרבה ועוד השמה

עם ילדיי,
אז דבר ראשון אם עדין לא התקיימה הועדה אז את דורשת את שלך הדברים נכתבים כחוק בפרוטוקול, ואת מקבלת בדאר בכתב את ההחלטה,
את גם יכולה לדרוש את הפרוטוקול ושם יהיה כתוב שההורים בקשו גן שפתי,
אין מצב שהחלטת ועדת ההשמה תסוכם בשלוש מילים גן חנוך מיוחד זה לא נכון, על הועדה לנמק את החלטתה מדוע הילד זכאי לגן חינוך מיוחד
ואיזה סוג יתן לו את המענה מיטבי למצבו, אין כאן שיבוץ יש כאן החלטה לזכאות לגן חינוך מיוחד/סוג מסגרת חינוך מיוחד ללא שיבוץ!!
ילדי הספקטרום זכאים לגן תקשורת ומשובצים לגן תקשורת ואם ההורים רוצים גן שפתי הם חייבים הסדיר זאת בוועדת ההשמה זה המקום ולא לחכות לוועדת שיבוץ,
ועדת שיבוץ תשבץ על פי טבלת לקות{קוד אוטיזים= גן תקשורת} ולהורים לא ישאר זמן לערר על ההחלטה!
ולכן על ההורים לסדר את זה בפורום ועדת ההשמה, לפנות לפקוח על החינוך המיוחד+ מנהל ועדות ההשמה ולדרוש מה שרוצים אם ועדת ההשמה לא רוצה לציין הפניה לגן שפתי!

אריה127

New member
כן

הילד שלנו השנה בגן שפה.
אצלנו השאלה הייתה לאיזה גן ישלח.
בסופו של דבר ראינו את הקריטריונים, והקריטריון החשוב ביותר היה המרחק מהגן. מהסיבה הזו בסוף עברנו דירה, בסמיכות לגן שרצינו.
דווקא "נציג ההורים" בועדת השמה טען בתוקף שהם קובעים, ואם הם יחליטו לשלוח אותו לגן תקשורת אז זה מה שיהיה, אבל שאר חברי הועדה פשוט לא התייחסו אליו.
בשורה התחתונה - אם אתם מביאים לועדת השמה דעת מומחה שע"פ טובת הילד וע"פ היכולות שלו המסגרת המיטבית היא גן שפה, אני לא רואה סיבה שיתנגדו.
אמנם ועדת שיבוץ היא ללא ההורים, אבל אני לא חושב שיש לכך משמעות.
עד כאן בירוקרטיה. מבחינה חינוכית - קחו בחשבון את המשמעות של לשלוח לגן שפה...

ועדת השמה קובעת

1.את הזכאות לחינוך מיוחד
2. לאיזה סוג מסגרת חינוך מיוחד
חד וחלק!!
וההיגיון הבריא והשפוי אומר שעל ההורים לא לחכות עד סוף יולי
על מנת לדעת לאיזה סוג גן הילד שובץ,
ואם אתה חושב שעל הורה לחכות בסבלנות עד סוף יולי לועדת שיבוץ אז אתה יכול לחכות, אני לא הייתי מחכה ואני הייתי פונה בנושא ודורשת
לקבל הבטחה ,
שהילד שלי יקבל סוג גן שמתאים לו ולא מחכה עד הדקה האחרונה אחרי שיעשו שיבוצים
אין בזה שום הגיון!

ועדת שיבוץ לחינוך מיוחד בכלל בלי הורים

את לא יודעת מתי ואיפה היא מתכנסת, היא מיישמת את מה שהחליטו בועדת ההשמה ומשבצת לגן הספציפי שעל הסוג שלו כבר הוחלט. כך גם היה אצלנו... אריה לא ברור לי איך זה היה לכם- הזכאות שנקבעת בועדה היא זכאות לסוג מסגרת החינוך ודנים בה על כל האפשרויות לרבות שילוב יחידני. זה גם לא המצאה של הספקטרום, זה לכל הלקויות.

הכי טוב לפנות לאלוט כי אנחנו, אף אחד מאתנו, לא יותר מבעלי ניסיון ואת צריכה בעל מקצוע.

גן שפתי/התפתחותי/איך שלא יקראו לא הוא לא מובן מאליו לילד על הספקטרום כי יש להם גני תקשורת.

למעלה