החלטתי !

החלטתי !

And here are the resaults of the "Offir" jury : 1 point - malta 2 points - sweden 3 points goes to spain 4 points to ISRAEL 5 points to croatia 6 points - estonia 7 points straight to geramny 8 points to france 10 points to united kindom (מקום שני כרגיל( and the douze-points goes to DENMARK הקיצר : זה הניחוש שלי לתחרות השנה : 1. דנמרק 2. בריטניה 3. צרפת 4. גרמניה 5. אסטוניה 6. קרואטיה 7. ישראל 8. ספרד 9. שוודיה 10. מלטה 11. ליטא 12. כפריסין 13. פינלנד 14. רוסיה 15. רומניה 16. טורקיה 17. סלובניה 18. אוסטריה 19. לטביה 20. שוויץ 21. יוון 22. בלגיה 23. בוסניה הרצגובינה 24. מקדוניה

roy758

New member
אני חושב

שהרבה נשים לא יצביעו מישראל לדנמרק בגלל על מה שהם עשו שנה שעברה, יש כאלה שלא מתחשבים בשיר רק איך היא לישראל ושנים קודמות, אני אפילו שאלתי בכיה שליכל מניי ילדים והם אמרו לי שהם לא הולכים להתקשר לדמרק על מה שהם עשו.... יש גם כאלה
רועי

צביקה ו

New member
על הצבעות ישראלים ופוליטיקה

האמת שחשבתי הרבה על הכיוון הזה וכשהתחיל הטלווטינג חשבתי שההצבעות של ישראל יהיו די פוליטיות ושלא נצביע אף פעם לגרמניה ולמדינות אנטישמיות כמו צרפת, אבל ב-1999 כשנתנו 12 נקודות לגרמניה התיאוריה שלי הוכחה כלא נכונה (דרך אגב, גם אני הצבעתי לגרמניה ב-99). הסיבות להצבעה לגרמניה ב-99 יכולות להיות בגלל שתי השורות בעברית בסוף השיר ("שלום שלום ומחזיקים ידיים שלום על העולם מירושלים") ובגלל שהמבצעים היו טורקים ולא גרמנים, אך עדיין - 12 נקודות מישראל לגרמניה מראות שלא איכפת לישראלים להצביע באירוויזיון לגרמניה. לכן אני חושב שגם השנה יקבלו מדינות סקנדינביה נקודות מישראל, למרות שבטוח פחות משנה שעברה. יהיה איזשהו גוון פוליטי בהצבעה (ביחס לשנים קודמות), אבל לא בולט מדי.

צביקה ו

New member
כשכתבתי "הסיבות להצבעה לגרמניה"

לא התכוונתי לסיבות כלליות, כי ברור שהסיבה הראשית היא השיר המעולה, אלא לסיבות שהן סיבות ייחודיות לאותו שיר (למה דווקא ב-99 נתנו 12 נקודות לגרמניה בניקוד לשנים אחרות ב-98-2002 בהן היו להם שירים טובים).

אני הצבעתי 98/99 לגרמניה

ב 2000/01/02 אני מצביע רוסיה. ההצבעה שלי היא עבור שירים בלבד ( לא פוליטית )

טליה ג

New member
אני הצבעתי לגרמניה בשנה שעברה

למרות שבעצם הכי אהבתי את ספרד ואח"כ את יוון, אבל ידעתי שלספרד ויוון מובטח מקום גבוה בין כה וכה אז החלטתי לצ´פר את מישל שהייתה אצלי בדירוג במקום שלישי. חוץ מזה היא הקדישה לי חתימה אישית בכתב ידה, אז הייתי מוכרחה לגמול לה על זה, לא? באופן כללי ההצבעה שלי היא אינה פוליטית ואני מצביעה עבור השיר שהכי מוצא חן בעיני, אבל למדינה שמתנהגת אלינו בצורה עויינת במיוחד סביר להניח שאני לא אצביע.

צביקה ו

New member
מזל שנורבגיה לא משתתפים השנה!

ואם בצרפת לה פן זוכה בבחירות (למרות שהסיכוי לכך הוא נמוך), כדאי שאלו שאוהבים את השיר הצרפתי לא יצביעו עבורו.

אתם כל כך לא ברורים...

מצד אחד אתם אומרים שאתם לא תצביעו למשל לדנמרק או שתצביעו פחות ממה שמגיע לזה בגלל מה שהיה שנה שעברה, אתם אומרים שיש לנו מזל שנורווגיה לא משתתפת בתחרות כי אנחנו לא כל כך חביבים שם... אבל מצד שני, אתם מצפים ומאוד מנסים לשכנע את אירופה ולהסביר להם את המצב פה בארץ בנוגע לסכסוך הישראלי-פלשתינאי. אז אם כל הכבוד, וכמה שאני בעד ישראל, אל תלכו ותנסו לשכנע את אירופה שלא צריך להכניס פוליטיקה לתחרות כשאתם בעצמכם מכניסים ! תשבו בצד ופשוט תשתקו... לא בא לכם להצביע לדנמרק בגלל כל הבלאגן - אל תצביעו. בגלל זה זאת תחרות והכל יכול לקרות.

צביקה ו

New member
לא דיברנו על עצמנו, דיברנו על

הישראלים באופן כללי. חוץ מזה, אותי זה מרגיז כשמדינה שאין לה קשר ישיר לאיזור תוקפת אותנו. לכן אנו עושים הסברה, כדי להסביר את האמת. אבל זכותי לא להצביע למדינה שעושה חרם עלינו, או שתוקפת אותנו לבקרים. במילים אחרות: אם שונאים אותנו, לפחות שידעו את כל העובדות!! אם אחרי העובדות עדיין לא רוצים להצביע עבורנו, זכותם.

טליה ג

New member
אני נגד לערב פוליטיקה ומוסיקה, אבל

אם זה מה שעושים האירופאים, אנחנו צריכים להחזיר להם באותו מטבע. למה שאנחנו נהייה ליבראליים ונצביע לשוודיה למשל, שכל כך מגנה אותנו? אם הם שופטים את הפוליטיקה שלנו במקום את השיר, זה מה שאנחנו גם צריכים לעשות.

זאת לא גישה כל כך בוגרת...

אם זה יימשך ככה, המצב רק יתדרדר ואולי אפילו יגרום להוצאת ישראל מהתחרות לצמיתות או לפחות עד שהמצב יירגע. עם כמה שגם ככה יחסים בינינו לאירופה מתוחים, לא צריך למתוח אותם עוד יותר !

צביקה ו

New member
תראה אופיר, באיחוד האירופי הציעו

לנתק את קשרי התרבות והספורט עם ישראל בגלל המצב בשטחים, וזה מראה לך כמה השנה לפחות כן יש פוליטיקה באירוויזיון. חוץ מזה, אם כל אחד עושה חשבון ומחליט למי להצביע בעצמו, אין שום בעיה עם זה. הבעיה מתחילה כשכל מיני אירופאים כותבים בפורומים לא להצביע לישראל בגלל המצב וזה מה שמעצבן! אני (ואני בטוח שאף ישראלי) אף פעם לא יכתוב בפורום לא להצביע בעד צרפת בגלל לה פן או כל דבר אחר (ההתייחסות לזה גם בטח תהיה שונה).

איליה.

New member
דווקא כן.

כבר היו פה דיבורים על לא להצביע לבלגיה ולעוד מדינות. אני מסכים עם אופיר, זאת לא גישה בוגרת. אם יש אירופאים שזה השיקול שלהם - שיבושם להם, אבל אני לא מתכוון להידרדר לרמה הזאת, כי זה הורס את כל הכיף שבתחרות.

טליה ג

New member
חבל שמיקרונזיה לא משתתפת ../images/Emo13.gif

אז ישראל הייתה בטוח מצביעה בשבילה. במצב הנוכחי יש באמת מדינות מעטות שאנחנו יכולים להצביע עבורן, אם מסתכלים על ההיבט הפוליטי. נראה לי שמדינות מזרח אירופה יקבלו השנה הרבה נקודות מישראל מכיוון שמהן אנחנו לא שומעים יותר מדי תגובות עויינות, וחוץ מזה יש לכמה מהן השנה שירים ממש טובים(לטביה, ליטא, אסטוניה, רוסיה, קרואטיה). נראה לי שבשנה שעברה ישראל נתנה להולנד 5 נקודות מפני שאנחנו עדיין חשים סימפטיה כלפי ההולנדים וזוכרים להם את חסד נעוריהם. השיר היה לדעתי ממש גרוע ועובדה שכמעט אף מדינה אחרת לא נתנה לו נקודות.

צביקה ו

New member
את צודקת טליה. השנה יש סיכוי שלטביה

יקבלו את 12 הנקודות בגלל השיר הלטיני החביב או אפילו גרמניה (שדווקא פחות תוקפים אותנו). בשנה אחרת בטח שוודיה היו מקבלים את הדוז פוואה...

איליה.

New member
"ומחזיקים ידיים"!!!!!! תודה!!!!!!!!

צביקה, תודה!!!!!!!!!! מלנתאלפים פעם שמעתי את השיר הזה ולא הבנתי מה המלה הזאת שהם אומרים!!!! תודה!!!!

צביקה ו

New member
איליה, אתה לא יודע כמה זמן לקח לי

להבין את זה. לפחות 50 פעם שמעתי את הקטע הזה עד שהבנתי. מה לעשות שלא לימדו אותם טוב עברית......

למעלה