החלטתי 99%

אופיר ס

New member
החלטתי 99%

שנה הבאה אעלה על חולצה כחולה ואהיה גרעינרית. למה? למה אני לא בודקת שנות שירות נוספות? לאחרונה אני רואה איך שכל יוצאי התנועה נוסעים לסמינרים של שנות שירות שהן לא גרעין עודד... אני חס וחלילה לא פוסלת, אבל אני נוטה לשאול "וגרעין עודד, זו אפשרות?" ואני מקבלת הרבה לא.... והנימוקים? "הייתי 3 שנים בתנועה, אני רוצה לראות דברים חדשים", "התנועה איבדה את הערכים והכיף שאני ספגתי ממנה", "אם את מעוניינת בגרעין, למה דווקא ב"בני המושבים"?" כל זה גרם לי לחשוב הרבה על למה הרבה פוסלים את הגרעין כל כך מהר... דבר שתכלס אני מודה שגם אני עשיתי עד לפני שנה. אנשים מחפשים לצאת ולפגוש עוד תופעות ואוכלוסיות, דבר טבעי... אבל להגיד לי שבגלל שהערכים לפי דעתם יצאו מהתנועה הם לא עושים בה שנת שירות? או לחשוב בכלל על אפשרות של לעשות גרעין בתנועה אחרת? כל אלו גרמו לי להבין ולחדד את זה שהתנועה הזאת כל כך הרבה בשבילי. התנועה הזאת נתנה לי כל כך המון ממה שאני היום. הגרעינרים שהיו לי הם בין האנשים הכי משפיעים בחיי. השנה הזאת של מש"צים נראת לי פתאום כל כך קצרה ולא משמעותית. אני רוצה עוד! אני רוצה להחזיר לתנועה את כל מה שקיבלתי או לפחות חלק... אני רוצה לשמר את הערכים שלפי דעתי מעלם לא נאבדו, ואם הם נאבדו אז אדרבה- זה מתפקידי להחזיר אותם! אני רוצה להיות משמעותית בשביל חניכים חדשים בתנועה, לתת להם קצת ממה שהגרעינרים המדהימים שהכרתי נתנו לי. למה לחפש במקום אחר? כי האוכלוסיה בפנימיות יותר קשה? אבל להם יש פסיכולוגים ומדריכים, וגם אוכלוסיות עם כסף ואמצעים לוקות בחוסרים אחרים, שתכלס נראה לי שאותם יהיה לי הרבה יותר פשוט, טבעי ואפשרי לתת מעצמי. :)

S K S K

New member
ב"ה, במטה יהודה;)

חסרת לי בסולחיתה

T O B I 2 2

New member
אללה אופיר!!!

אללה גרעין קבוצה 4!!! איזה צחוקים אם נהיה ביחד...

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifבחיים, בחיים, ב-ח-י-י-ם-!

לא יהיה גרעין שבנוי מקבוצה מספר 4! מובן?!

r o m s i

New member
זה ברור

בגלל שאנחנו נהיה ביחד בגרעין ואז זה כבר לא יהיה רק 4

spraizler

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל הכבוד. באמת את צודקת, גם אני חש את זה, ואני לא אוהב את זה. חבל לי שלאנשים אין סוג של מחויבות. אחרי מה שהתנועה עשתה לי, לא יכולתי שלא להחזיר לה במעט. אם אנשים לא ילכו לגרעין עודד התנועה תגווע. במקום להגיד התנועה זה חרא בואו לשנות אותה.

מיכלצי

New member
משהו שהציק לי קצת

אני זוכרת ששנה שעברה, אחרי יום ירושלים דברנו על למה גרעין והכל. ושאלתי אותך למה אתה רוצה לעשות ש"ש של התנועה. דברת המון על מחוייבות שלך כלפי התנועה אחרי כל מה שנתנה לך. אולי לך זה ככה, וזה סבבה והכל.. אבל אני לא חושבת שדווקא על זה אנשים צריכים לחשוב לפני שבוחרים לצאת לגרעין. אני לא אעשה ש"ש בתנועה כי מרגישה שנתנה לי הרבה ואחשוב איך יכולה להחזיר לה על זה, כי לדעתי ככה גם תיראה השה עצמה. כאילו אני עושה משהו מתוך תחושת מחויבות במקום חשיבה איפה באמת יהיה לי הכי משמעותי, איפה אני אוכל לתת כמה שיותר משמעות ממני.

אופיר ס

New member
מיכי

אני לא יודעת מה פרייזלר חשב, אבל אני יכולה להגיד בשם עצמי שזו לווא דווקא מחויבות, אצלי זה רצון עז וחשק מטורף לתת מעצמי לקידום תנועה שנתנה לי כל כך הרבה. ואני חס וחלילה לא רציתי להגיד שלעשות שנת שירות אחרת זה פחות טוב, אני פשוט אומרת שהכרות עם מקום מסוים יכול להיות טוב ויכול להיות רע- כי"בניק אומר שמאז שהוא היה חניך בתנועה, הערכים התמוגגו ולכן הוא פוסל את הגרעין- זה מבחינתי תפיסה שגויה.

מיכלצי

New member
גם לדעתי

כי דווקא כשאתה בגרעין, יש לך את ההזדמנות הזו לקדם את מה שלדעתך כן נראה נכון, או דורש שינוי מבחינתך. אני חושבת שהסיבות שכתבת פה הן אותם דברים שצריכים לחשוב עליהם לפני שבוחרים ש"ש.. כן יש סוג של מחויבות, אבל אני לא חושבת שזו הסיבה בגללה צריך לצאת לגרעין בסופו של דבר. וברור שאת לא פוסלת, ממתי את פוסלת בכלל?

lady tay

New member
ידעתי שאפשר לסמוך עלייך!

שנה שעברה כשהייתי במיונים ואמרת לי את זה חשבתי לעצמי "כמה חבל". אני חושבת שהגעת למסקנה הנכונה (לך). העיניין שאני באמת ובתמים מאמינה שיש יבניקים שלא מתאים להם להיות גרעינרים. אני לא חושבת שיש סיבה, כיביכול, "לפסול אותם". אני מסכימה עם שחר שיש לתת חזרה לתנועה שגידלה אותנו ונתנה לנו כל כך הרבה, אבל יש אנשים שגרעין עודד פשוט לא מתאים להם והם יכולים לפרוח במסגרות אחרות. הנתינה (חזרה לתנועה) באה לידי ביטוי גם בכך שבוגרי "בני המושבים" מוצאים ומעניקים מעצמם לקהילה במקומות אחרים וכן גם מהדרים את שם בוגרי התנועה והתנועה עצמה. שמחה על החלטתך! נתראה בחפיפה
(או אם תקפצי לבני יהודה הסופ"ש) "רק הרעל ידבר- י ז ר ע א ל!!" געע"י 11 אמפריה אחרת!

למעלה