החלטתי "לצאת מהארון" ולשתף קצת

נדירליאל

Active member
באחת האהבות הגדולות שלי בטלוויזיה, אופרות סבון.
אני לא סובל טלנובלות, סדרות טורקיות - רק אופרות סבון, אמריקאיות. נכון, גם האנגליות אני לא סובל.
יש משהו בסדרות האמריקאיות מרגיע מאוד, משדר "ביתיות" כמו תמונה אהובה על הקיר.
אלה סדרות בנות אלפי פרקים, מתמשכות על פני עשרות שנים.
הן דורשות בתוקף השעיית חוש המציאות והגיון העלילה הדרמטית-ריאליסטית.
אני צופה המון שנים ב"צעירים חסרי מנוח" Y&R הנהדרת וב "ימי חיינו" שיצרה יקום מקביל שהשעה לגמרי את המציאות ופנה ל-מולטיוורס עוד לפני המולטיוורס של DC או של המתחרה. תנועה בזמן יותר מתוחכמת מתנועת חלקיקים או כל מכונת זמן שהמציא היינלין עבור גיבורו לזרוס לונג.
והשחקנים,
כן, אנשים שזו עבודתם היומית. להיות ג'ק אבוט [פיטר ברגמן] כבר 40 שנים או ניקי, מלודי תומס סקוט, רעייתו של ויקטור ניומן, אריק בריידן.
ישנם שחקנים רבים שהתחילו באופרות סבון והמריאו למחוזות אחרים, קחו למשל את כוכב "טראקר" [כללי המשחק] ג'סטין הארטלי, ששיחק שנתיים כאדם ניומן ב- Y&R והיום כבר קיבל עונה שלישית ב " TRACKER" או בעברית "כללי המשחק.
אני לוקחח לעצמי את הזכות לכתוב על האופרות הללו, הכלכך אהובות עליי.
מקווה שיימצאו עוד עוקבים, שאולי מתביישים להודות בהתענגות על הממתק הזה.

1748529372796.png
1748529441742.png

Lion_Heart

Well-known member
"ימי חיינו" שיצרה יקום מקביל שהשעה לגמרי את המציאות ופנה ל-מולטיוורס"
אפשר לקבל הסבר מפורט עח זה?

נדירליאל

Active member
"ימי חיינו" שיצרה יקום מקביל שהשעה לגמרי את המציאות ופנה ל-מולטיוורס"
אפשר לקבל הסבר מפורט עח זה?
גרוח ההגזמה של אופרות סבון כך גם הקריאה שלי אותן.
ב"ימי חיינו" המציאות הנראית לעולם איננה המציאות, וגם המציאות סמויה היא מציאות אחרת לגמרי.
מוות לעולם אינו מוות, הריון משני אבות שונות בו זמנית, מצב נדיר מאוד, המקום בו מתרחשת העלילה מנותק מכל הקשר תרבותי-חברתי-כלכלי-פוליטי קיים, האמא היא גם אחות, שלא נדע גם סבתא, השטן משתלט על דמויות... וכו'. לכן חשבתי שהמושג "מולטיוורס" שאופייני לפנטזייה של גיבורי-על גם אופייני לאופרת סבון זו.

Lion_Heart

Well-known member
גרוח ההגזמה של אופרות סבון כך גם הקריאה שלי אותן.
ב"ימי חיינו" המציאות הנראית לעולם איננה המציאות, וגם המציאות סמויה היא מציאות אחרת לגמרי.
מוות לעולם אינו מוות, הריון משני אבות שונות בו זמנית, מצב נדיר מאוד, המקום בו מתרחשת העלילה מנותק מכל הקשר תרבותי-חברתי-כלכלי-פוליטי קיים, האמא היא גם אחות, שלא נדע גם סבתא, השטן משתלט על דמויות... וכו'. לכן חשבתי שהמושג "מולטיוורס" שאופייני לפנטזייה של גיבורי-על גם אופייני לאופרת סבון זו.
אההה...טוב, כי חשבתי שפספסתי משהו מרגש כגון באמת יקום חלופי...כי דיי בטוח שראיתי את כל מה שתיארת...

נערך לאחרונה ב:

נדירליאל

Active member
אההה...טוב, כי חשבתי שפספסתי משהו מרגש כגון באמת יקום חלופי...כי דיי בטוח שראיתי את כל מה שתיארת...
זה יקום חלופי לגמרי, אחר מתפיסת "גיבורי העל" או "ספיידרמן" וארבעת או יותר העולמות המקבילים בהם הוא קיים. לענ"ד, לא פחות מרגש.
תגיד קראת פעם את "פייטון-פלייס"?
הייתי צעיר מאוד, זה היה אחד מספרי הפורנו/הארוטיקה הגלויה שקראתי. "ימי חיינו" מזכיר לי את "פייטון פלייס".
אתה נהנה כמוני? בטוח שכן.

Lion_Heart

Well-known member
זה יקום חלופי לגמרי, אחר מתפיסת "גיבורי העל" או "ספיידרמן" וארבעת או יותר העולמות המקבילים בהם הוא קיים. לענ"ד, לא פחות מרגש.
תגיד קראת פעם את "פייטון-פלייס"?
הייתי צעיר מאוד, זה היה אחד מספרי הפורנו/הארוטיקה הגלויה שקראתי. "ימי חיינו" מזכיר לי את "פייטון פלייס".
אתה נהנה כמוני? בטוח שכן.
ובכן ברור, אבל כרגע אני מציף את המח שלי עם kdrama וכל הכולל...האם זה רעיון טוב? מי יודע...

למעלה