החלטתי לנהוג אחרת

מזל חי

New member
החלטתי לנהוג אחרת

בדרך כלל כשיש בעיות בבית הספר אני כבר חושבת בדרך הביתה על "עונש" שצריך לתת. היום הקשבתי בשיחה שהיתה עם המורה של הבכור ולא רק שמעתי שעשה אלא הקשבתי למה שאמר לה. חשבתי תוך כדי וכבר למורה אמרתי שהוא לא כעס עליה אלא עלי! המתוק שלי ילד מקסים. ילד חרוץ. ילד שתמיד מציית ומגיע בזמן. כשאני אומרת לו לגשת למכולת או לזרוק אשפה. הוא רוטן כמו כל ילד אבל ממלא את תפקידו. כשאני חוזרת מהעבודה אני נכנסת לחדר שלי ורואה איך שהוא הכין לי את המיטה מצופה בבגדי הלילה שלי פרוסים בחנניות. לפעמים הוא קצת כעסן, אפילו לפעמים מרדן. פתאום הוא מתפרץ וכועס ..אבל בסוף הוא תמיד כל כך משתדל ומתאמץ. את כל מילות האהבה הוא לא רק כותב אלא אומר לי והמון. ואני כאמא של הילדון יודעת מתי הוא ממש אבל ממש כמו תמיד מוציא מהלב
ואחרי חודשים רבים בשל המצב עם אחיו, גם הוא קצת עייף. קצת נמאס לו שמציקים לו בבוקר ומתערבים לו עד הערב. שלוקחים לו ונוגעים לו ושואלים אותו בלי סוף למעשיו. ואני שתמיד אומרת לו "עזוב אותו אל תענה לו" כבר חושבת שזה בלתי נסבל. אז היום הוא כבר לא כל כך יכל וצעק למורה "תפסיקי לצעוק גם את עלי"!!! הגעתי הביתה וויתרתי על הרעיון ופסעתי לכיון המכולת. כשיצאתי ראיתי את האופניים האלה שהוא כל כך רוצה וממתין להן בסבלנות. אופני הפעלולים שליבו כל כך רוצה זמן רב. במחשבתי לא עלה שום עונש אלא חיבוק. הרגשתי שחיבוק ממני אליו יהיה הכי נכון. בלי לכעוס אלא לדבר. לתת לו להוציא את הכעס אליי כאן ולא אצל המורה. והאופניים האלה הזכירו לי שמגיע לו לקבל אותם כ"עונש" עונש על היותו הבן שלי המקסים והמיוחד. התקשרתי אליו וביקשתי שיבוא לבד למכולת. הוא חשב שאני רוצה שיעזור לי כמו איזו זקנה עיפה עם שקיות
והניצוץ שלו בעיניים למראה המוכר שמסביר לי על האופניים השיב לי מיליון ניצוצות בלב. טוב, הסוף עוד לא הגיע
פרץ הצרחות והדמעות והמהלומות מחדרו של אחיו לא פסק עד לפני דקות אחדות. "את לא צודקת" "למה מגיע לו" "החדשות שלי כבר לא טובות" "לא רוצה ממך כלום" "קחי את כל מה שיש לי ממך" כן, רק רציתי להמשיך להיות אמא קצת יותר רגישה. לבן שלי שמחכה זמן רב לעומת אחיו שקיבל חדשות לפני שנה (אלה שכבר לא טובות), הוא לא כעס ולא צעק ולא בכה. רק ביקש ושאל מתי אקנה לו אותם ולא החזרתי תשובה. פשוט חיכיתי לזמן הנכון. ועכשו אחרי שאראה לחונך שלו את האופניים הם נסעו לטייל. ואילו הבן השני שהחליט שגם הבית שלי אז לא בא לו להיות בו..הלך ואני סתם עיפה וחבל שלא יצא לי לראות רק ניצוץ של אושר ושמחה אלא גם של כאב כעס ושנאה. על שאינני תמיד האמא המשולמת לאחד כזה או אחר. כמה מעיף לפעמים

a n a t i 3 3

New member
ילדים... זה שמחה../images/Emo168.gif

זה ינחם אותך אם אומר לך שזה קורה במשפחות הכי טובות?
תיתחדשו

מזל חי

New member
זה קורה וזה עצוב לפעמים

במיוחד כשזה מגיע מילד מפונק שמקבל מהר יותר ולא פחות.
תארי לך שנמשיך לגדול ככה לעתיד אחר ולתקופות אחרות תארי לך שחלילה נצטרך להגיע עם אחנו למריבות על ירושות ומהיכן הכל מתחיל? "הוא קיבל אדום יותר" "הוא קיבל יקר יותר" "הוא קיבל גדול יותר"

רות 2

New member
אני גילתי ש אני "חוסכת "

בקינאת אחים כאשר אני משתפת בהפתעה שאני רוצה ש"אנכנו" נעשה לאח... תשתמשי בתרגיל הזה הוא יחסוך קינאת אחים.. אבל בטח שבטח לא יעלים אותם .. ולפעמים אי תגובה לרגשות קינאה וכעס הם..גם תגובה. (יחי הספונטניות האימהית שיוצאת לנו מתי שבא לה ככה בכיף)

מזל חי

New member
היום לא הרמתי ידיים

גם לא הגבתי גם למדתי לשים אטמים וירטואלים על האוזניים ספרתי עד אלף ואחת .. הם מקבלים שווה אבל צריכים לדעת שלא תמיד הם יקבלו בדיוק אותו דבר ובאותו הזמן. בזה הרגע עשיתי את המעשה היותר נכון והגיוני. למרות שריגשית קשה מידי. סימתי את השיחה עם מנהלת בית הספר. בהמשך לשיחה לאורך כל השנה (מעבר הבן לאב). היתה שתיקה בחודשים האחרונים, ובריחה שלי. גם אני חשבתי שהנה זה מסתדר והנה הוא מפסיק והנה הוא לא עובר. אבל הפסקתי לעבוד על עצמי והחלטתי להמשיך הלאה למען כולם בבית הזה!

מזל חי

New member
../images/Emo8.gif ../images/Emo6.gif "לא הרמתי ידיים"

מקוה מאוד שאני לא צריכה להסביר אה

../images/Emo24.gifקיים דבר כזה אמא מושלמת?!

אם קיים אני חושבת שאת כן בדרך לשם. את ראית בדיוק את הצורך של הבן שלך בחיבוק ומילה טובה - מה שנקרא עידוד ותגמלת אותו באופניים שהוא כל כך חיכה להם וכנראה גם מגיע לו. וכן , זה לא מוצא חן בעיני השותפים ל"אמא" כולם רוצים הכל רק בשבילם ואלו הם החיים. חשוב להזכיר לשותפים ל"אמא" שיש לכל אחד את הצרכים שלו ואמא משתדלת לענות וכמובן לרצות כל אחד לצרכיו הוא. אל תקלקלי לך , העידוד שלך והאפשרות שלך לראות את הקושי של הבן שלך וכן לתגמל אותו זה פשוט נ ה ד ר.

מזל חי

New member
משתדלת להסביר זאת תמיד

עובדה שהיום לא הצלחתי אולי עם הגיל הם יתבגרו ויראו את הדברים אחרת. תודה

מורה לא אמורה לצעוק,

זה איבוד שליטה בפני עצמו, אז מה היא מתפלאת שהילד צעק עליה? לא תמיד זה מהבית ואם כן אז מה? הילד צעק! מותר לו, להביע כעס. הבן שלי חזר מבית הספר ואמר לי: "אמא חטפתי מכות" אני עוד שניה מתפוצצת שואלת אותו "למה?" והוא - " המורה אמרה לי לשבת במקום בו מונח תיק, אז הורדתי את התיק, והתיישבתי, ציון שישב לידי נתן לי בוקסים בצלעות, ספגתי" אני בהלם מוחלט "מה זאת אומרת? יוני קיבלת מכות ושתקת?" והוא ענה לי "כן, זאת שיטה להימנע מאלימות" אררררררררר הלכתי לבית הספר למחרת לברר:- איך זה שהבן שלי החליט לספוג ולשתוק! התברר שמדובר בילד אתיופי, אלים, וכדי שזה לא יכה את יוני בהפסקה יוני החליט לשתוק. עוד מוסיף יוני " אם הייתי מחזיר לו הייתי גורר אותו לאלימות נוספת, אם הייתי מלשין הייתי חוטף בהפסקה" ורק אז אני צעקתי "למה לא צעקת מהמכה הראשונה?" והוא ענה לי "כי אני לא נוהג לצעוק" הלוואי שהבן שלי היה צועק כמו הבן שלך, מזל חי יקירה, את רואה... אני מקווה שהבנת שעדיף שהילד יצעק!!!

מזל חי

New member
הוא ילד שלא צועק

וכשהוא צועק זה מצחיק בדיוק כמו שאמא שלו צועקת
אני לא ממש בטוחה שהמילה היתה "תצעקי" ולא "תכעסי" כי לא כאן היתה ההתעמקות שלי בהקשבה למורה. מהכרות עם הכיתה של בני (שלא הולכת להתפרק סוף סוף השנה) יודעת שאם המורה הזאת הרימה את קולה או כעסה היתה סיבה (והיתה סיבה מהסבר על מעשיו לפני).

יקירתי

גם אצל הילדים שלי "לא ינום ולא ישן מד הסימטריה"... אל תהרגי את עצמך בנסיון להגיע למצב שבו שניהם יהיו מרוצים כי סביר להניח שתמיד אחד יהיה לא מרוצה. תהני מהעובדה שהצלחת לשם שינוי לנהוג אחרת ודעי שאין, אין אמהות מושלמת. }{

מזל חי

New member
אלוהים עדי שאינני מושלמת

אבל משתדלת תמיד זה בהחלט. והנה אפילו לא הצליח להוציא אותי מגידרי. הוא התקשר שהוא בדרך הביתה, אז נחסך ממני להתחיל לחפש אותו. הראתי לו את העובדות והכוונות. כנראה שהוא יפנים גם את הרגעים המאושרים של אחיו וילמד להעריך בעתיד את הרגעים המאושרים שלו.

שנטו

New member
כמה נכון עשית

כשהראית לבניך שכול אחד מקבל את הדבר לו הוא זקוק כרגע. אין צורך להתיאש, חישבי על דבר פצפון שהבן האחר היה רוצה, חכי שבוע שבועים, מצאי את "הרגע" ותני לו אותו. בהצלחה

Kטלנית

New member
../images/Emo24.gif מזל וברכה ...

קראתי כל מילה כל שנותר לי זה לא לתת עיצה או תובנה פשוט לשלוח לך מכאן
מעודד וחם ולסיום סיומת רצתי לומר לך:
את אחלה אמא

למעלה