החלטתי לחשוף

yuvalb9

New member
החלטתי לחשוף

את עצמי והטירונות שלי בפניכם... מי אמר שהצבא הוא לא חוויה? מה שאתם רואים בתמונה פה (אני מצד ימין) זה תירגול של מה עושים במקרה ויש אירוע כלשהו. מה שעושים הוא שכל הטירונים בורחים לאהלים, מורידים יריעות שוכבים על הרצפה (מתחת למיטות) חוץ מ 2 ששומרים על הדלת... (תנחשו מי נבחר באהל)... עכשיו זה היה התירגול. שבוע אח"כ הייתה הקפצת אמת כשאיזה מטורף מפלוגה ג' החליט לרוקן מחסנית ב M16 שלו. אז היינו כבר בלי נשק והיסטרים למדי. יש לציין שזה כיף לא נורמלי כל המשחקי נדמה לי שעושים בטירונות 02. ועוד דבר אחד, לומדים להעריך את הקרביים רק בטירונות.

yuvalb9

New member
ועוד אחת

אומרים שבטירונות 02 אין חברות, ואם זה גיוס מודיעין ומאותרים אז בכלל כולם סנובים. טעות. שני האנשים שאתם רואים בתמונה (מאחורה ומלפנים) הם שני החברים הטובים ביותר שלי בטירונות. אנחנו עוד בקשר ואנחנו אפילו נפגשים. החברויות שנרקמו בטירונות הן מסוג מיוחד, כשסוחבים אותך כאתה פצוע, כשמשתפים אותך בדילמות אישיות, שצוחקים על המפקדים, וכששרים ואוכלים ושומרים ביחד. הדברים הכי אינטימיים כמו ... לתת למישהו שעון\כספומט\ארנק\תחתונים נראים כל כך קטנים ולא חשובים, שזה ממש מדהים. ועוד לחשוב שהחברות שנרקמה בינינו היא בת חודש אחד... תחשבו איזה חברות יש בין קרביים.

TTB

New member
לא תמיד מדויק

אני גם הייתי במודעין ואני עברתי טירונות ומסלול קשה ומפורך וממש לא יצרתי חברים שם.. אחרי פציעה עברתי לבסיס קבע "גובניקי" של מודעין ויש לי משם חברים טובים עד היום. תומר.

_alon_

New member
אותי הרבה יותר מדאיג המשפט

"מה שעושים הוא שכל הטירונים בורחים לאהלים, מורידים יריעות שוכבים על הרצפה (מתחת למיטות)". לטירונים היום אין נשק? לא לומדים לטווח? האם יש תרגולות בצה"ל של לרוץ ולהתחבא מתחת למיטה? מה קורה בקורס קצינים לומדים בתו"ל הגנה: רוץ והתחבא מתחת למיטה? נראה לי שלא הייתם בטירונות אלא בתוכנית מתיחות של יגאל שילון. אפי להיכן הידרדרנו?

yuvalb9

New member
כשאתה טירון מושתן בטירונות 02

אתה לא ממש קצין נכון? אתה אפילו לא ממש צוער. בשביל זה יש מ"כים וסגל שעשה טירונות 03 ויודע להגיב יותר טוב מטירון.

_alon_

New member
שאתה טירון 02 אתה עדין

יוצא הביתה עם נשק -כך שאתה אמור לדעת איך לתפעל אותו. עדין חייל בצבא הגנה לישראל וככזה אמור לשקף נורמות מסוימות של הצבא. למיטב ידיעותי לאחר טירונות 02 יכולים לשמור עם נשק ולכן גם להגן על עצמם ואחרים ברמה כזו או אחרת. בכל מקרה התלונה היא לא אליך אישית, אלא למפקדיך שהיו יכולים לעשות איתם מלא דברים אחרים במקום להבריח אותכם מתחת למיטות.

למעלה