החלטנו להתגרש

יעל125

New member
החלטנו להתגרש

(יותר נכון אני החלטתי והצד השני סוף סוף הפנים את זה) זה ייקח עוד זמן - לדעתי קרוב לשנה עד שנוכל להרשות לעצמנו להיפרד גם פיזית - 2 דירות,אז בינתיים אנו מנהלים חיים משותפים/נפרדים, מה שקשור לבית - משותף ולכל אחד יש את החיים שלו תוך כדי התחשבות בצד השני עד כמה שניתן. ועכשיו לשאלת מיליון הדולר - איך לספר לילדים? יש לנו ילדה בת 8 שמאוד קשורה לאבא שלה וילד בן שנתיים וחצי שגם כן קשור אבל מן הסתם רמת ההבנה שלו שונה מרמת ההבנה שלה. איך לעזאזל (סליחה - אין לי מילה אחרת) מספרים להם, מה מספרים? אולי כדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי כלשהו כדי להקל? מה שעוד מקשה על העניין הוא שבאזור שלנו אין כמעט הורים גרושים ולבת שלי אין אף חברה עם הורים גרושים. רעיונות ועצות יתקבלו בברכה. מקווה שתהיה שבת שקטה לכולם

קטי30

New member
החלק הכי קשה וכואב

זה לספר לילדים על הפרידה כמובן שהכי "קל" זה לשבת איתם ביחד לשיחה כן, שגם הקטן יהיה נוכח ולהסביר להם שאמא ואבא החליטו שלא לחיות יותר ביחד אתם אומורים להיות מספיק חכמים ולתת להילדה לתת את השאלות שלה ולענות לה בעדינות מה הביא אותכם להחלטה וביחד עם זה להסביר להם וזה מאוד חשוב שאתם אוהבים אותם וביחד עם זה שלא תחזרו להיות ביחד ככה אתם גם נותנים להם את החום והאהבה ומסברים להם שיש להם ותמיד יהיה להם את אמא ואבא אומנם בנפרד אבל שלהם תמיד ביחד ומצד שני מבהירים להם שאין דרך חזרה שאמא לחוד ואבא לחוד. וכמובן שתמיד יש את האופציה הפתוחה לעשות את זה דרך אנשי מקצוע. או שלפני השיחה שניכם תתיעצו איך להגיש להם את זה בצורה הכי נכונה. מאחלת לך הרבה
ושבת שלום לך מתוקה

יעל125

New member
תודה לכם

החלק הקשה היחיד מבחינתי בפרידה הזו זה הילדים שלי. ברור לי שיהיה משבר גדול, ברור לי שתהיה תקופה מסויימת שהם יעדיפו את אבא שלהם שלא יודע להציב גבולות ואצלו הכל מותר וברור לי שלא יהיה פשוט. מצד שני ברור לי שעדיפה להם הפרידה על צעקות, ריבים וקללות שהם שומעים בבית. אני כ"כ מוכנה לפרידה הזו וכ"כ מחכה לה, מודעת לקשיים, מודעת לירידה באיכות החיים, יודעת שאני יכולה להתמודד עם הכל וממש ממש מצפה לשקט של הלבד שיגיע אחרי כ"כ הרבה שנים לא מאושרות. כ"כ מוכנה לפרידה מהצד שלי וכ"כ לא יודעת איך לספר לילדים ואיך להתמודד איתם. אני מקווה שהתובנות יגיעו בהמשך - לצערי יש לי עוד כמה חודשים "לסחוב" ככה.

למעלה