החלטות קשות...

shoridan

New member
החלטות קשות...

שלום לכולם, הסיפור שלי מעט מסובך... אני אנסה לפרט אני בן 27, נמצא בקשר עם בחורה בת 22 כמעט 3 שנים. ממש לא מזמן סיימתי את הלימודים, במהלכם גרתי עם ההורים- לצערי העומס הכלכלי וחוסר יכולת לעבוד די מנעה ממני לברוח החוצה. עד לפני קרוב לשנה הקשר שלנו היה במצב סביר, היו מעט ריבים אבל לא משהו משמעותי... לפני כשנה היא עברה לגור לבד, ואני, מכיוון שלא יכלתי להרשות לעצמי לא באמת "עברתי" אליה באופן רשמי, אלא פשוט ביליתי אצלה לא מעט זמן (כמעט כל לילה). אני חייב לציין שהדירה קטנה ודחוסה, ואין באמת מקום לשני אנשים- לי מאוד חשוב הספייס הפרטי שלי והוא לא קיים שם. מאז שאנחנו מתראים הרבה יותר, גם רמת החיכוכים עלתה- יותר ריבים ומחלוקות. בתקופה של החודשים האחרונים אני גם מרגיש שהתקשורת בינינו התדרדרה... אני מאוד אוהב לחלוק דברים, ולמען האמת זה אחד הדברים החשובים לי ביותר בקשר... ועכשיו שאנחנו ביחד הרבה זמן, מפריע לי שבחלק ניכר מהזמן היא עצובה או כועסת כאשר "מדובר בדברים קטנים שאין טעם לדבר עליהם כי זה סתם יגמר בריב"... מעולם עוד לא רבתי איתה על משהו שהיא אמרה שמפריע לה בי. עכשיו שסיימנו את הלימודים והחוזה שלה כמעט נגמר, התכנון הוא לעבור לגור יחד... אם אני מסתכל אחורה אני מפחד שהדברים רק יחמירו... ומפחד שהסיבה ש"בא" לי לגור איתה היא פשוט כי נמאס לי לגור בצל של ההורים שלי (כבר קבעתי שאני יוצא מהבית בכמה חודשים הקרובים, לא אכפת לי לאן). עד כאן מדובר בסיפור די נפוץ... רק שלתמונה נכנסת משוואה בעייתית. אני מאוד מחבב משחקי מחשב, לפני משהו כמו חצי שנה שיחקתי באחד באינטרנט, שם הכרתי מישהי מחו"ל... היינו ידידים מאוד טובים לתקופה לא קצרה- ואז השיחות שלנו התחילו לעבור את הגבול של ה "ידידים" (לא- לא כולל דברים גסים). גם היא במערכת יחסים, ארוכה משלי פי 2. דרך השיחות שלנו הבנו שהמערכות יחסים שלנו בעייתיות, וניסינו לעזור אחד לשני לתקן אותן... כרגע שנינו עומדים בסימן שאלה שרק מעמיק... במהלך הקיץ אני טס לארץ בה היא מתגוררת לטייל- ומן הסתם גם לפגוש אותה. סיכמנו שניפגש כידידים, אבל אי אפשר לדעת מה הולך לקרות. קשה להסביר במילים, אבל אם ה"קליק" יהיה פנים מול פנים כפי שהוא היה ברשת... דברים עלולים לצאת משליטה, לרמה שבה כבר הגיתי תוכנית לעבור לגור בארץ אחרת, לבד... למזלי המקצוע שלי מאפשר גמישות ויש סיכוי שאפילו הפונטציאל הכלכלי שלי שם יהיה גדול יותר מבארץ שבה השוק יחסית רווי. אני בטוח שלא מעט אנשים יחשבו שאני חלאת המין האנושי, ואני אאלץ די להסכים איתם... אני כרגע תקוע, מרגיש בין הפטיש לסדן. הניסיון לתקן את המערכת יחסים הנוכחית עולה לי בהמון כוחות נפשיים... מצד שני להיפרד מחברה שלי מזה 3 שנים יכול לעלות לי ביותר, ואני אפילו לא בטוח שזאת ההחלטה הנכונה. אני אשמח לשאלות... תגובות... כל דבר. המון תודה.

בוא תשמע סיפור -

בזמנו הייתי מפקד מוצב מחלקתי בגזרה המזרחית בלבנון והיה לי צוות מרגמות 80 מ"מ של המסייעת תחת סמל אחד, בחור חמד צנום, רני (נדמה לי, ככה קראו לו). עכשיו, הצוות היה בכוננות קבועה משמע אין שמירות, אין טווסים רק אוכלים וישנים - שיעמום גדול. מפה לשם נוצר קשר בינו לבין איזו חמ"ליסטית עם קול מתוק במטולה - שעות היו מקשקשים בקשר (באיזשהו שלב הייתי צריך לזרוק אותו מהחמ"ל על הקשקוש הזה). הבנאדם הסתובב לי שבועות במוצב סהרורי ומאוהב, מתכנן בפרטי פרטים מה יעשה לה ואיתה כשייפגשו. בוקר אחד היה יום ראשון, הגיע תורו של רני לצאת בסבב, חוזר ביום רביעי מבואס רצח - מתברר שבדרך חזרה לעגל הוא עוצר בחמ"ל במטולה, מת מהתרגשות, שואל מי זו מיטל, הבנות מצביעות על בחורה בצד השני של החדר, תופסת שני כסאות. הבחור אפילו לא אמר שלום - הסתובב, עלה לסאפארי וחזר למוצב. שבוע אחרי זה הייתי צריך לסבול את הבכי והנהי שלו. מוסר השכל - תיסע, תפגוש את הגברת, תחזור הביתה לחברה שלך, הכל יהיה בסדר - לא בגלל הקשקוש הזה תיפרדו.

shoridan

New member
כבר לא אותו עידן

מאז עברו כמה שנים... אני יודע איך היא נראית, ובלשון המעטה זה לא מפריע לי. אפשר לומר שהמראה בטח לא יהיה מה שיבריח אותי. הבעיה היא שגם אם לא קורה שם כלום ואני חוזר לארץ... אני לא בטוח שהמערכת יחסים שלי הולכת להחזיק לטווח ארוך. יש סיכוי לא קטן שבאיזשהו שלב יישבר לי להקריב את כל הכוח והאנרגיה שאני משקיע בלנסות להישאר ולתקן, אני עכשיו מרגיש על הסף. שכחתי לציין שזאת המערכת יחסים הראשונה שלי שעברה את תחום החודש-חודשיים... לא שזה קריטי כרגע, אבל תמיד יש את אלה שאוהבים לומר "אז תמשיך הלאה, אתה עוד צעיר, אל תנעל את עצמך על הבחורה הראשונה שאתה רואה".

newlywed

New member
אחזור על המנטרה הבסיסית בזוגיות

relationships are supposed to be fun אם אתה לא נשוי ואב לילדים אני ממש לא מבינה למה אתה צריך "לתקן את מערכת היחסים" לא טוב לך, אתה אפילו שוקל מערכת יחסים עם אישה אחרת, אז תניח לחברתך הנוכחית תכבד לפחות את הקשר שהיה ותשחרר אותה למצוא גבר שיאהב אותה באמת

shoridan

New member
מסכים...

תודה על התגובה, אני ממש מסכים עם המשפט... העניין הוא שלא יהיה לי פשוט "לשחרר אותה". לפני מספר חודשים עברנו מעין "פרידה", שנגמרה בזה שחזרנו להיות ביחד, כשהרעיון היה ללמוד מהטעויות ולנסות להמשיך הלאה... אני למדתי, אני לא רואה הרבה שינוי מהצד השני, ואני מרגיש שאני מחזיק את רוב הקשר על הכתפיים... כל הזמן מנסה לעודד, לתמוך... להיות שם. העניין הוא שבמקרה שלה אני מרגיש כאילו היא סוג של "תלויה בי"- יש לה בערך חברה אחת טובה, היא כמעט ולא בקשר עם המשפחה, וב 95% מהזמן- או שהיא איתי, או שהיא בעבודה, או שהיא לבד... מצד אחד אני חושב שאם אני אפרד ממנה אולי יהיה לה הדחף ליצור קשרים חדשים, אבל אני מכיר אותה מספיק והיא לא טיפוס שיוצר קשרים, ואני ארגיש זוועה אם אני אעזוב אותה לבד בידיעה שאין לה כמעט אף אחד אחר שיתמוך בה, וכמה שזה יפגע בה. אני גם חייב לציין שכשזה נוגע להחלטות... אני לא אדם החלטי מאוד (כאילו שזה לא היה ברור עד עכשיו). אני אוהב לבחון מכל הכיוונים- במקרה שנפרדתי ממנה אז היא פשוט ישבה לי על כל העצבים ביום גרוע מבוקר ועד לילה עד שנשבר לי ופרקתי את הכל החוצה. גם אם אני נפרד ממנה אני לא רוצה שזה יהיה ממקום של כעס, מה שגם יהפוך את כל האירוע להרבה יותר קשה וגם יגרום לי לא לרצות להגיע להחלטה הזאת בכלל.

רפסודיה

New member
תפרד מחברתך ועשה מה שאתה רוצה

חושבת שאתה לא תקוע אלא תוקע. מה שאתה עושה כרגע זה מתכונן להתחמק מאחורי גבה של חברתך. וזה דומה למה שעשית עם הוריך- מבית ההורים לא "ברחת" כי היה יותר נוח לך להתנחל שם מאשר להתאמץ ולפרנס את עצמך תוך כדי לימודים. אבל זה לא מונע ממך לדבר על הבית שיש לך אצל הוריך כמקום שאתה רוצה לברוח ממנו. לפני שנה כשחברתך עברה לגור לבד בדירה שמתאימה לה, פתחת בהתנחלות שקטה אצלה- לא ממש עברת לגור, אבל לדבריך אתה לן שם כל לילה, בדירה הפצפונת שלה ועדיין זה לא מונע ממך להתלונן שאין לך מספיק ספייס שם ושהיא רוב הזמן עצובה או כועסת? לא רבת איתה לדבריך, על משהו שהיא אמרה שמפריע לה בך- אך גם אל ממש הבחנת שאולי היא כועסת ועצובה על מה שמפריע לה בך,והיא מפחדת לריב איתך על זה ולכן לא אומרת? אין טעם להמשיך ולדבר גם על הגורם הנוסף שאתה מוסיף למשוואה. כדאי לך לפתור את המשוואה הזו כבר כעת ולא לתקוע את החברה שלך זמן מיותר כאשר בראשך אתה כבר לא איתה, וכשכבר הגית תוכנית סדורה שלמה שכמובן אינה כוללת אותה, ושאפשר רק לנחש כאן שהיא עדיין לא יודעת עליה, לפחות לא כמה רחבה התוכנית. לבדך כבר הגעת למסקנה על מערכת היחסים שלך עם חברתך (ולא משנה אם הקשר עם ההיא מחו"ל עזר לך להגיע להבנה הזו), שזו מערכת בעייתית. ממילא כבר תכננת לטוס בקיץ לחו"ל לארץ בה ההיא מהרשת גרה. ממילא יש לך בראש פנטזיה על כך שאי אפשר לדעת מה הולך לקרות ביניכם, אבל הקליק ברשת כבר כה הדליק אותך שכבר הגית תוכנית לעבור לגור בארץ אחרת, לבד. ובפנטזיה שלך זה גם מתחבר לפוטנציאל כלכלי טוב מאשר קיים עבורך כאן. הכול ברור כבר, לא? השורה היחידה שנשארה לא כל כך ברורה לי כאן היא: אמרת שלתקן את מערכת היחסים עם חברתך עולה לך המון כוחות נפשיים ומצד שני להפרד מחברתך מזה 3 שנים יכול לעלות לך ביותר? לא בדיוק הבנתי איך באותו משפט אתה אומר שלהפרד ממנה יעלה לך יותר מאשר לנסות לתקן איתה. אם אכן יש לך איזה שהן כוונות אמיתיות לשפר משהו עם חברתך, איך זה מתיישב אצלך על רקע תוכנית ה"לבד" הנ"ל שלך, לנסוע לחו"ל לפגוש את הבחורה האחרת ולהתגלגל משם? זה לגיטימי אם אתה עדיין לא סגור עם עצמך לגבי מה שנכון לך לעשות וכנראה שאתה עוד צריך להתלבט אבל במקרה כזה לפחות תעשה בינך לבין עצמך מיון בין המציאות לבין פנטזיה. כשתהיה החלטי וברור לגבי הבחירות שלך יהיה לך גם יותר קל להיות ברור כלפי החברה שלך, בלי לסחוב אותה סתם.

גניפר14

New member
אתה יכול לצאת קרח מכאן ומכאן

יכול להיות שמאוד תתאכזב מקשר אינטרנטי מישהי שאתה הכרת דרך האינטרנט תראה זה ממש פנטזיה בהתגלמותה כייף לדמיין שישנה המישהי המיוחדת והיחידה איי שם בחו"ל ואתה עומד לפגוש את המישהיא וכבר מפנטז שאולי יהיה קליק וכו למעשה אתה יכול להגיע לשם ואז פיתאום תתגעגע לחברתך כאן ואז באמת תהיה מבולבל. תפסת מרובה לא תפסת. מעניין הגברים זה עם שאף פעם לא שבע תמיד מחפשים משהו יותר טוב אפילו שלפעמים יש להם את המשהו הטוב מתחת לאף שלהם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אחד משנינו חושב יותר מדי...

...וזה לא אני. אתה מסבך את עצמך במחשבות יתר. מישהו כנראה לימד אותך (כמו רבים וטובים כמוך) שאם יש בעיה, צריך לחשוב עליה הרבה וחזק, ואם היא עדיין לא נפתרת, לחשוב עוד קצת. אז מסתבר שזו טעות. לחשוב זה טוב, במידה. במקרה שלך עברת את המידה לפני כמה חודשים טובים. החלו]ה היא: לעשות את מה שבא לך (קרי: להיפרד מהאהבה הראשונה וללכת אחרי השניה). אבל יש גם catch: על החלטות כאלה צריך לקחת אחריות! חשיבת היתר באה מפחד ומרצון להמנע מאחריות. אני אומר: כעשה, מקסימום טעית. לא יעמידו אותך אל הקיר בגלל זה. Snap out of it!

מריוס יקירנו you under estimate us

אתה לא חייב לתקן כל שגיאת הקלדה, תסמוך עלינו שנסתדר

למעלה