החלטות לא פשוטות

yael757

New member
החלטות לא פשוטות

שלום רב, אני חדשה בפורום ואני בטוחה שאוכל להיעזר בכם.
אני אם חד הורית לבן יחיד, מקסים שהוא חייל מזה כ-10 חודשים.
לפני גיוסו לצה"ל היה מאוד ברור שאני לא מתכוונת לחתום לו לקרבי ולא הובעה שום התנגדות או בעייתיות בנושא, מבחינתו.
זמן קצר לאחר גיוסו לצה"ל (לתפקיד נחשק ולא משעמם), החליט בני שהוא מעוניין להיות קרבי. התפקיד שלו לא סיפק אותו (למרות שהוא קודם בצורה מאוד מהירה לתפקיד משמעותי הרבה יותר) ומבחינתו הוא יכול לתרום הרבה יותר לצבא בתפקיד קרבי.
ומאז אנחנו במצב מאוד לא פשוט בינינו, הוא בדרכו המאוד עדינה, אך העקבית והעיקשת, מנסה לשכנע אותי.
ואני מבוהלת וחצויה - מצד אחד, אני פוחדת מאוד לחתום לתפקיד שיסכן אותו (שלא לדבר על הטירוף שאני אלקה בו) ומצד שני, ההחלטה שלי להביא ילד אחד, לא אמורה להוות מכשול בחייו. בתחילה חשבתי שזו גחמה של נער שמנסה "לצאת" גבר (למרות שזה לא אופייני לו), אבל מתברר שהוא מאוד נחוש ומאוד רוצה, וקשה לי לראות אותו כ"כ מתוסכל.
לאחר חודשים רבים של מתח ומערכת יחסים שהתערערה לחלוטין (עד לגיוסו, לא היו שום בעיות במע' בינינו), החלטתי שאני אהיה חייבת לחתום לו כי המחיר שאנחנו משלמים בשלב זה, קשה מידי.
אני אשמח לדעת מה דעתכם בעניין, במיוחד שצריך לקחת בחשבון שההחלטה הזו היא לא רק לסדיר, זה גם להרבה שנים של מילואים - שרק יהיה בריא.

בעיה נוספת, הוא חוזר בסופי שבוע, מותש, עייף, חסר סבלנות - והוא לא נח - כל מה שחשוב לו, הוא לצאת עם החברים לבלות, להיות עם החברה. ואני, כמו כל אמא, מבקשת שינוח, שיאכל טוב, "שיוריד הילוך", מוצאת עצמי מבקשת ואפילו רבה איתו על העניין - אבל תמיד יוצאת מתוסכלת (וגם הוא) - למרות כל הטקטיקות שניסיתי - לא מצליחה להבהיר את עמדתי.
אני מוצאת עצמי במצב ממש בעייתי, אני לא מצליחה להביע את דעתי כראוי ומהר מאוד שנינו מתוחים ומתוסכלים. (לפני מס' ימים עברתי ניתוח ולמרות שהוא מאוד השתדל להיות שם בשבילי, התקשורת הלקויה שקיימת בינינו בזמן האחרון, גרמה לי לריב איתו ואח"כ להצטער על כך מאוד)
וזה כמובן "מוסיף" לא מעט למתח שבינינו.
כואב לי, שבתקופה כה חשובה בשבילו, דווקא שם, שאני מאוד רוצה לתמוך בו, מוצאת עצמי מתרסקת כל פעם מחדש.
אשמח לשמוע דעתכם.
שבת שלום

ל י ת י1

New member
יעל ברוכה הבאה

הדילמה של אם חד הורית האם לחתום לבן לשירות קרבי היא קשה מנשוא.
בכלל לשלוח בן לשירות קרבי, גם אם הוא לא בן יחיד זה עניין לא קל בכלל בלשון המעטה.

דילמה מטבעה אין לה תשובה אחת ברורה וחד משמעית, אחרת היא לא היתה דילמה. לכן אני חושבת שלדעה האישית של כל אחת מאיתנו לא צריכה להיות משמעות מבחינתך.
קיבלת את ההחלטה הנכונה עבורך ועבור בנך וזה מה שחשוב.
מה ילד יום?
מי מאיתנו יודע?
אנחנו פועלים ומחליטים ומאמינים שיהיה טוב

ואחרי שהתקבלה ההחלטה צריך להשתדל לסגור את פרק הלבטים בתוכנו ולהמשיך הלאה.

הילדים של כולנו מגיעים בסופי שבוע עייפים. בדרך כלל הם מנסים לטרוף את העולם בזמן הקצר שיש להם בבית, הרי זה כל כך טבעי בגילם.
זה שהוא לא פועל לפי העצות שלך לא אומר שאת לא מביעה את דעתך כראוי, זה אומר שהוא לא מקבל את דעתך.
וגם זה כל כך טבעי בגיל הזה. אנחנו צריכות להשלים עם כך שהם התבגרו, שאנחנו לא יכולות לתת להם הוראות ולדרוש שהם יבצעו. את זה יש להם די והותר בצבא.
אנחנו יכולות לייעץ וגם זה בתנאי שהם בכלל מעוניינים בעצות שלנו.
מהצד של הילדים קוראים לזה התבגרות, מהצד שלנו זה נקרא ללמוד לשחרר.
מי אמר שפשוט להיות אמא?

המון הצלחה לשניכם, את מוזמנת להשאר איתנו

פולי44

New member
יעל, ברוכה הבאה

אני מסכימה לגמרי עם מילותיה של ליתי
שיהיה בהצלחה!

יעל ברוכה הבאה

אני גם אם חד הורית לבן יחיד בני היקר במשך די זמן לחץ שיגיע זמנו להתגייס הוא רוצה קרבי ואני ניסיתי להסביר לו את סיבותי למה לא ממהרת לחתום לקרבי עבורו
אבל הילד התעקש ועמד על שלו וכן בסוף נכנעתי וחתמתי אבל במהלך הטירונות הוא הבין היכן ישרת בסיום הטירונות ולא רצה בזאת ולכן נתבקשתי על ידו שאעשה הכל בכדי לבטל חתימה זו
כמובן כאמא רציתי רק מה שטוב לו ובקצין העיר בוטל החתימה כיום בני הוא הוא תומך לחימה בשנה האחרונה לשרות שלו אבל גם הקושי הזה להבין מצדו שהוא בא שחשוב שינוח ויאגור כוחות לא אמר לו דבר הוא בשלו היה רק חוזר מאוחר העיקר להיות עם החברה או עם החברים

שויו

New member
יעל יקרה,

משתתפץ בכל מילותיה של ליתי.
בדילמה הראשונה, קטונתי מלייעץ לך . מאד מבינה את הדאגה והחרדה שלך בעניין הקרביות. כולנו חשות את זה ולא משנה כמה ילדים יש לנו . רק שלמזלנו, מי שיש לה יותר מאחד, לא צריכה לחתום לו ואף אחד לא שואל אותה .

בעניין השני, יכולה לומר לך שהילד פועל הכי טבעי שבעולם. חברותא זה הדבר הכי חשוב בגיל הזה.. בעיקר בתחילת השירות הם מגיעים ומנסים להשלים את כל מה שפיספסו בזמן שלא היו בבית. לחטוף הכל מהכל לפני שחוזרים לבסיס. זה הכי נורמלי וטוב שכך ! אני בטוחה שאם היה נשכב במיטה או נמרח על הספה במשך כל סופשבוע שיוצא, אחרי כמה שבתות כאלו, היית מתחילה לדאג ...
הרבה פעמים, מתישהו בהמשך , הם נרגעים קצת. ומאפשרים לעצמם יותר מנוחה וסטלבט בבית. אבל זה צרך לבוא מהם .

יחד עם זה, אני מבינה את רגשותיך ומכירה אותם מעצמי... כאן אנחנו נדרשות לשחרר . וזה קשה וכואב !
אבל חייבות לעשות את זה ולעבור את זה..
מה שיכול לעזור הוא שתקבעו איזו מסגרת שבה גם את תרגישי נוח. למשל: תחליטו על ארוחה אחת משותפת לפחות באחד מהימים. או בילוי אחר משותף...
בפעם הבאה שיגיע , תנסי לנשום עמוק לפני שבא לך לעצור אותו מיציאה או "התשה עצמית". תחשבי עלינו ועל המתכון שנתנו לך כאן, שמגיע ממקום מאד אישי של כל אחת ואחת מאיתנו שכבר חוותה את הסרט הזה...
לאט לאט את תתרגלי. הוא ירגיש שאת לא שופטת אותו ושאת גאה בו . והחיוך יחזור לשניכם.

חוץ מזה, הישארי עימנו .
בהצלחה !

רבקה6

New member
לנשום עמוק...ולשחרר.

אני ממקום אחר - משפחה שכולה. לאמא שלי לא היה קל אבל היה לה ברור שהבן שלה ילך לאן שהלב שלו יוביל אותו. היה לה ברור שהיא לא תישן שלוש שנים. אבל היא חתמה. כמוה חתמו גם שתי חברות (שלוש משפחות שכולות). הילדים (היום בני חמישים פלוס) הלכו לגולני צנחנים ושיריון (בהתאמה...) שלושתן בילו שלוש שנים בשיחות לילה...
אני מאמינה גדולה בגורל. מה שכתוב לו....אם הייתי בנעלייך??? מעדיפה ללכת יחפה! כל כך שמחתי כשאמרו לי שאני לא צריכה לחתום (אני כולה אחות...). שחר הלך לשיריון. אם הייתי צריכה לחתום? מן הסתם הייתי חותמת ומתה כל יום קצת במשך שלוש שנים.
בהצלחה עם ההחלטה הכל כך לא אנושית! (למה בכלל ההורים הם אלו שצריכים לעמוד בפני ההחלטות הללו????)
ר/

מי

New member
אשמח לשוחח

בני אמנם צעיר עדיין. אבל הוא בן יחיד.
טני עצמי מאמץ מוצבים באזור שבו אני נמצא ושומע את כל סוגי הספורים. ישנם דברים שאני מנסה לפתור.
פגשתי גם כאלה שחתמו להם, כאלה שלא והם רק במפקדה.
יש דרכי ביניים.
באמת אשמח לסייע במה שניתן.

katam

New member
בקשר לסוף שבוע , גם האחיין שלי כזה

הוא בצנחנים, ההגבלה היחידה של גיסי וגיסתי היא שהם לא נותנים לו את הרכב ביום שישי כדי שלא ינהג. זה הגיל אין מה לעשות.

חבל להרוס את הקשר, אל תשכחי שמדובר במתבגר לכל דבר

ברוכה הבאה אלינו

yael757

New member
תודה רבה רבה לכולן - חיזקתן אותי

לגבי השחרור - כבר בסופ"ש הזה תירגלתי את העניין, וזה עובד, אומנם יש לי עוד עבודה רבה על עצמי, אבל כל מהלך גדול מתחיל מצעד קטן...

לעניין הצבא - אם להודות על האמת, אני גאה בו שהוא מעוניין לתרום יותר (גידלתי אותו על ערכים אלה אז למה אני מתפלאה?)
ובכלל אני מקווה שתמיד תמיד ישאף למצות את יכולותיו במקסימום.

ושוב, תודה רבה רבה, ומאחלת לכולם שבוע טוב

למעלה