החלטה חשובה

Mist2

New member
החלטה חשובה

אם אדם מחליט להתחיל לעבוד על עצמו ולהצטרף לבית-ספר, הרי שהחלטה זו אמורה לבוא ממקום בוגר ואחראי.
יש כאן צורך בהבנה והכרה בסיסית במצבו הנוכחי (השינה שלו), הכרה באפסותו, באי היכולת שלו להשתנות בעצמו ובחוסר האונים שלו.
רק ממקום זה יכול האדם להבין, שהוא זקוק לעזרה כדי להתעורר.
רק ממקום זה יכול האדם לוותר על העדפות, טינות, דעות, הרגלים והזדהויות, שעד כה מנעו ממנו להתקדם.
כמובן שלא ניתן לוותר ולהבין כל זאת ברגע אחד והדבר מצריך עבודה ארוכה.
אך ההכרה בכך, פותחת את הצוהר לקבלת העזרה.
מאוחר יותר מגיעה גם ההבנה של הצורך בציות לחוקים והוראות ישירות.

הי מיסט. ברוך השב. אתה ושנטי חזרתם כזה יחד

האם יכול אדם להצטרף לבית ספר, רק משום שהוא מרגיש שבה לו להתנסות במשהו, להיות חלק מקבוצה, ללמוד כמה דברים? כן.
ההחלטה להצטרף לבית ספר חייבת להיות ממקום כל כך מוחלט כפי שתיארת? לא.
היא יכולה לבוא מתוך "כיף"? כן - טוב לי ואני רוצה ללמוד לפתח את הטוב הזה, להגדיל אותו.
אני מכיר אנשים שנולדו שטוב להם, וכל מה שהם עושים זה לחיות טוב. הם לא מתחילים מ - 0 ומשינה מוחלטת.
אני מסכים איתך, שאדם שנמצא במצוקה, בערפל, צריך לבוא ממקום בוגר של דף ריק ולקבל עזרה, אבל לא כולם כאלו. יש כאלו שבאים בשביל שקודם כל ינקו אותם, בגלל שהם מלאים ואינם 0. הם באים בשביל שיגלו להם את הריקות, למרות שהם לא יודעים כי זו הדרך ושבשבילה באו.
אני לא מאמין במשפטים שמתחילים ב - "רק......." הם סגורים ומגבילים אפשרות אחרת. הם נכונים כשבאמת אין אפשרות אחרת - נגיד - רק מי שיש לו ילדים יודע מה זה לגדל ילדים. או רק מי שעלה לזירה יודע מה זה לעלות לזירה.

מרבית הילדים הנזירים הטיבטים מואלצים ללכת לנזירות, היכן המקום שלהם בדרך לחופש. החליטו בשבילם שלהיות נזיר זה טוב להם. כך הם מגיעים למסלול המוארות, כשהם בכלל לא מבינים מה רוצים מהם. בסוף הם פשוט מקבלים על עצמם את הדרך. אולי חלקם באמת אוהבים אותה.
שלא יהיה לא מובן - אני לא חושב שזה מעשה שלילי, אני רק נותן דוגמא אחרת. אני מאמין שאם הם אולצו ללכת למנזר, הרי זו הדרך שלהם - לא המנזר עצמו, אלא האילוץ ללכת למנזר.

או שאני לא ממש מבין אותך.....אתה זוכר זאת.

neophile

New member
כמישהו שהצטרף לבית ספר שכזה

ראיתי במו עיני איך האנשים שבאו רק להתנסות או להשמיע דעות פשוט עזבו ברגע שנכנסו מעט לעומק .

אז אין שום מניעה לבוא רק להתנסות אבל חבל שמישהו בא לא מוכן ואז מגבש כל מני דעות שליליות לגבי העבודה כך שבפועל הוא חוסם את עצמו מהתקדמות עתידית , אלה אם איזה זעזוע רציני בחיים שלו יביא אותו להביט מחדש על הדעות האלו שהוא גיבש .

אם אתה מלכתחילה לא בא בגישה שהדעות שלך לא משנות יותר מדי והן למעשה מיכשול שצריך להתמודד איתו בצורה כלשהיא , אז התהליך הזה של גיבוש דעה שלילית הוא בלתי נמנע , זה כמו חוק טבע .

neophile

New member
עלול להתפרש מזה

שכביכול דרושה איזה שהיא "נחיתות" וכאילו להחשיב את הדעות של המורים יותר משלך אבל זאת ראייה שגוייה מפני שדעות באופן כללי הן פעילות מאוד שטחית .

הצופה.

New member
כאשר אדם מבין את השינה

את היותו מכאני, את היותו כפוף לחוקי המציאות,שבו רצונו מחשבותיו ותחושותיו הם לא שונים מתופעות טבע אחרות, בו הוא בובה על חוט שבתיכנות שלה אומרת , אני, אני, רוצה לא רוצה וכו,ואין לה מושג מדוע
כאשר הוא מבין את זה הוא יודע שהצטרפות לבית ספר זה עיניין של תופעת טבע , ומה שהוא יבין שם זו תופעת טבע או אפשרות מכאנית,...וכדי לוותר על העדפות כאלו ואחרות זה גם קשור מכאניות ולפקודות
המוטבעות בו...והצוהר לקבלת עזרה הוא גם מכאני וכל הבנה מכל סוג שהו היא כלולה בתוך המכאניות והאדם לכוד בתוך מכונה ומתוכנת לכל אלו........

ואם יבין זאת בדרך נס שהוא מכאני במאה אחוז ואין לו זכות בחירה-דבר זה יובל לכניעה מוחלטת , וויתור על זכות הבחירה דבר שישחרר את התתנגדויות למה שקורה ולאיחוד של הרובוט עם רצונו של הגבוה
של המתכנת ללא ספקות ללא מחשבות לא לו...ידע שריגשותיו מחשבותיו תחושותיו הם רצונו של המתכנת שהוא רצונו , וללא קונפליקט הרובוט מתאחד עם רצון יוצרו---ופה נגמר הבית ספר.....

השאלה היא מה זה בדרך נס? שכן הכל אתה יכול להכניס תחת ההכותרת של מכאניות..כי גם התנגדות למכאניות, וכל שנגדיר תחת המסלול להתעוררות למה שהוא יהיה נפרד ולא מכאני? והאם אפשר לדעת את זה?

(לא!!!!)

ינוקא1

New member
עניין של אישיות

רוב מה שלמדתי בתחום המדיטציה , למדתי לבד - דרך התנסויות או מספרים.

אינני חושב שבהכרח צריך מורה , בית ספר או להכיר באפסותינו.

כן צריך הרבה הרבה חשק ורצון להשתנות ולהתפתח , ולחקור כל הזמן.

בהתחלה זה יכול להיות באמת מהסיבה שהחיים ג'יפה ורוצים שינוי , אבל אני מאמין שבהמשך הסיבות להתפתחות נהיות אחרות.

neophile

New member
אתה תמיד לומד לבד

כי כל אחד הוא לבד בסופו של דבר .

השאלה היא אם למדת מבני אדם אחרים שגם לומדים לבד

ינוקא1

New member
התברכתי במורים מעולים

בכל תחום שלמדתי , ולמדתי המון מהמורים שלי.

גם היום אני עדיין לוקח קורסים בכל מיני נושאים שמענינים אותי (בדיוק היום נרשמתי לקורס טארוט).

אבל מורה טוב יכול לקחת אותך עד למקום מסוים , ממקום מסוים אתה צריך ללכת לבד.

ומורה טוב גם ידגיש לך את זה - ולשמחתי היו לי מורים כאלו.

למעלה