החלטה גורלית!!!

adam33

New member
בידייך

בעצם מי שנתן לו את החופש הוא זה שיקח ממנו את החופש אם בהתחלה לא הית קובעת את החוקים אזיי מין הסתם הוא לא היה מסכים להם בעצם הרשת לו לחגוג בעוד שאת זו שתמיד נתת בסוף דין וחשבון ולמרות השנים לפי דעתי עדיין לא מאוחר קחי את זוגיותך בחזרה קבעי לו את האור האדום שלך אל תתנצלי על כך שכעת את מדברת בעיניים פקוחות והוא זה שיצטרך להחליט האם הוא ממשיך בחגיגה אם לאו ואל תעדני את הדברים כי המצב בכי רע וצריך טיפול שורש דחוף ולכן לפחות אם תפרקי כעת אזיי בלב שלך תהיי עם הרגשה שעשית הכל והוא זה ש" דחף" אותך לכך... בהצלחה..

תגובה לכולם!

קראתי את כל התגובות והחלטתי לענות לכולם. בגדול מאוד תימצתתי את חיי לא רציתי לכתוב מגילה, אז נכון מה שחשבתי בגיל 20 זו לא אותה מחשבה בגיל 40. כוונתי לחיים פתוחים היא לא לחיי מין פרועים בחוץ.אולי תצחקו עליי אך בעלי הראשון שלי ולא בגדתי לעולם מאוד מרובעת ופרימטיבית בנושא. אני מאוד פגועה ממנו נוצר ביננו תהום עמוק שאין דרך לגשר עד כדי ששמונה חודשים לא נתתי לו לגעת בי ובחודש האחרון עברתי לישון עם ילדיי. כך שאני עדיין לא יודעת איפה המחסום שלי לגבי פרוק החבילה, רוצה למצוא אושר להיות נאהבת נחשקת אהודה יש בי הכל לתת לגבר אמיתי. אז תשאלו למה לא איתו זהו שאין כבר שום סיכוי הכעס שלי כלפיו והחוסר אמון שבי לא נותן לי את הדרך להסתכל ולהתייחס אליו. בשבוע הבא אשוחח עימו ואעדכן אתכם. אז תודה על התיחסותכם.

שרית114

New member
חייבת לענות לך על זה....

יקירתי תביני אף אחד לא יצחק עליך שלא בגדת אף פעם,זה בסדר והלואי על כולנו. אבל הוא הבעל שלך לא רוצה להשאר במערכת הזו...תציבי את התנאים שיהיו לך ולילדיך הטובים ביותר בתקווה שהוא הבעל שלך ישתף עמך פעולה. ותתחילי לחיות על פי מה שאת כותבת מגיע לך... והכי טוב להתחיל לחיות שהעניינים מסודרים ואת לא מתחילה לחיות בשקר,כי כמו שאני רואה את הדברים וזה לא בה כביקורת את בסוף תביני שאת רוצה יותר ואז תנסי לקחת יותר גם אם תהיי בתוך המסגרת. בהצלחה עם הכל יקירתי חיים פעם אחת ולכולנו מגיע,אז אם נסית הכל ואין ברירה, קחי לך את החיים קבלי אותם ותהני סוף סוף. אני יודעת זה לא קל ולכן אני מאחלת לך המון אבל המון בהצלחה. זה נורא מעציב שכל כך הרבה נשים נשארות בסוף בנישה הזו שלוותר ולחיות בפשרה אחת גדולה.ויסלחו לי הגברים כאן מאמינה שכולם כאן לא כאלה (מחייכת)אבל העניין מאוד אבל מאוד בולט אצלינו הנשים וכל כך חבל. לילה טוב שרית

blilmilim

New member
אנטומיה שכלתנות או אמוציות?

אם הבעיות נובעות מהיבטים אנטומים הרי אכן שרית צודקת - כל הגברים משאירים את הנשים סובלות..... בגלל מה שיש להם בין הרגלים ולא בגלל שום דבר אחר. אנטומיה גרידא. אם הבעיות נובעות מאופי האדם באשר הוא אדם, שכלתנותו כמו האמוציות הטבועות בו, הרי אי אפשר לטעון ולשייך בעיות להבדלים אנטומיים. ובקצרה- אכן "בשוק" הגרושים גרושות, תמצא מזה הסובל, ואף מזו הסובלת. השיוך האנטומי הוא הליכה אחר סטריאוטיפים שנולדו ומשרתים את הקבוצה שבה נולדו. בברכה.

שרית114

New member
אהבתי את הכינוי שלך...לעצם הענין

אין ספק שמדובר בנורמות חברתיות וסטראוטיפים, אבל העולם שלנו כל כך הפוך ולא הגיוני לפעמים,ישנה עייפות מלשנות וחבל מה שקורה עם הזמן נשים לומדות לקחת לגנוב ולצעוק עוד יותר שדיי וגם אז הנורמות החברתיות מקלקלות לנו. אבל יחד עם הכל גאה בעצם היותי אישה ואת זה למדתי להבין רק בחמש השנים האחרונות. אוהבת את עצם היותכם גברים וכן יש הבדלים מהותיים וטוב שכך,רק שיש כאלה שלא מבינים שגם לנו מותר וגם אנחנו לא חייבות לשאול רשות כדי לתת לעצמינו. אבל זהו דיון ארוך מאוד מאוד מאוד. לילה טוב שרית

seeyou

New member
יש כאלה שלא מבינים שגם לנו מותר ?

סליחה לה הבנתי את כוונתך... מה מותר? כול דבר מותר במסגרת "ההסכם" או לפי כללי המשחק...

שרית114

New member
לקח לי יום וחצי לענות לך אבל...

"מותר" הוא אכן מושג יחסי כמו מה טוב או לא טוב... והוא מתייחס בדרך כלל למצבים מסויימים,אני התכוונתי שמותר לנו לעשות הכל כמוכם במידה ואנו יכולות. הבעיה היא כמובן לא רק בצד הגברי אלא גם בנו הנשים,חונכו הורגלנו למשהו אחר ואנחנו לעיתים לא מבינות יכולות להרשות לעצמינו...ולעיתים אנחנו לא מבינות שכן אנחנו חייבות להאמין בעצמינו... טוב אבל,עם כל זאת שאני מאוד מעריכה את דברייך תמיד כאן,מדובר בדיון מאוד ארוך ואולי כדי לא להכנס לזה כאן... לילה טוב מצטערת שלקח לי הרבה זמן לענות שרית

מותר- כמילת ערך- הכושים באפריקה

המילה "מותר" איננה כלל וכלל מילת ערך כמו "טוב" "רע" "יפה" "מהר" וכן הלאה, כך שאין היא מושג יחסי כלל וכלל, היא הקוטב הנגדי של "אסור", כאשר אפשר לדבר על המסגרת שעליה המונחים "אסור" ו- "מותר" חלים כמסגרת יחסית למסגרות אחרות. ובכן- כדי להביט על מה שאת כותבת, על "מותר בחברה הנשית" מול "המותר בחברה הגברית", צריך לגעת במרכיבי המוסכמות מה שלא עשית כלל וכלל. בעיקרון אין מדובר כאן בהכוונה חברתית, אלא בתוצאה של התנהלות טבעית שאנו , בני הבינה, מפרשנים אותה כמוסכמות מבדילות בין שני המינים. קשה להגיב על דבריך באופן ממוקד, משום שההכללה בהם רחבה עד מאוד, בבחינת " כל הכושים באפריקה שחורים" , כלומר- המשפט הזה נכון מעצם מהותו, ואין צורך לנסוע לאפריקה כדי לבחון אותו. אך הוא עוסק בהכללה רחבה, וככזה אינו ממוקד ואינו תורם דבר בהבנת מה שביקש מחברו להעביר. אסכם זאת כך- גברים ונשים הולכים לאותה מערכת רפואית משום שפיזיולוגית יש להם מן המשותף. גברים ונשים נשפטים במערכת באותה מערכת משפטית, משמעו שווים מול החוק גברים ונשים אוכלים את אותם מאכלים משום שהם בעלי אותם צרכים פיזיולוגיים ובמילים אחרות- אין הבדל חברתי שבין שני המינים, ישנם הבדלים פיסיולוגיים היוצרים דינמיקות יחודיות לכל קבוצה וזה אך טבעי.

שרית114

New member
מקבלת את טיעוניך...אבל

אתה בטח מבין שאני לא התכוונתי לאסור ומותר מבחינת החוק...אלא רק מבחינת הנורמות והמוסכמות החברתיות ואז שם אכן מדובר ביחסיות ואכן מדובר על הפרוש לעניין בעיניי המתבונן... אתה אכן צודק נגעתי בעניין בהרחבה ובכלליות משום שזהו דיון עמוק הנוגע בתחושות אישיות לא מעט... "שווים בפני החוק"עובדה ונכון,אבל בדיון שבין גברים ונשים יש כל כך הרבה באמצע וכל כך לא שחור ולבן יש המון המון אפור. תראה אני אשמח תמיד לשמוע תגובות בנושא ולהחכים מהן ונשים מוזמנות להשמיע את קולן. להיות אנשים חושבים בכל דעה ובכל נושא זה נפלא וכן אוהבת לדעת מה אחרים חושבים ולנסות להבין בעצמי קצת יותר,כל יום הוא יום של למידה בעיניי. מיתבנון יקר בוקר טוב ויום נפלא שרית

"הצריך" כגורם מניע מול המציאות

האם ישנה חברה אשר מנהיגיה יאמרו- "צריך שיהיו לנו שודדים וגנבים"? חד וחלק - לא. אך האם, המציאות היא מה "שצריך" להיות? גם כאן התשובה היא לא, ובנחרצות. על כן יש לנו שוטרים, יש לנו שופטים, בתי כלא וכן הלאה. לאמור, החברה עם כל זה שהיא מציגה לנו "מה צריך להיות" היא גם מתמודדת עם מה שבפועל מתרחש. ובכן- אמרתי שווים בפני החוק- ובנחרצות אני עומד מאחורי מילותיי, די להיכנס לכמה בתי משפט ולראות כי אין חוק האומר - "משום שאת אישה כך וכך..." ובכן- החוק בפועל מייצג את השוויוניות ש"צריכה להיות" , בעוד המציאות התפתחה באופן שונה. איך היא התפתחה? היא היא מתנהלת מול מה שצריך להיות? וכן הלאה, אלו הם מגוונים רחבים, שונים ולעיתים אף משונים. הדיון בכל אותם מרכיבים, חסר תוחלת ברמת הכלליות, כי הוא נמשך אל הסגנון האקדמי, והגישה האקדמית לזאת יכולה להתבטא בקצרה למדיי בכל מה שקשור ל-"צריך להיות" ובעוד יותר בקצרה לכל מה "שמתרחש". אסכם זאת כך- כאשר נשארים ברמת "הכלליות" בדיון, הרי גם עומקו נשאר באותה רמה- קרי חסר מיקוד, חסר יכולת הנבעה.

seeyou

New member
אין הבדל חברתי שבין שני המינים?

בין שני המינים יש הבדל חברתי יותר מאשר פיזיולוגי... גברים ונשים נשפטים במערכת באותה מערכת משפטית? כן בע"מ אבל הצדק לטובת הגברים(רבנות) יוסי

שרית 114

New member
כל כך צודק...

"שווים בפני החוק"... צודק יוסי אין במשפט הזה שום דבר שמעיד על שוויון בין המינים,מלבד עצם החוק היבש.

אין בכך כל רבותא

אין שום רבותא בדבריך אלו שרית, שהרי רק חוקיות בטבע חוזרת על עצמה אלפי שנים, ואילו כל אשר האדם יוצר, משתנה בלי הרף, כי יצירתו יכולה להיות נכונה ל"זמן" היצירה, ול"מקום" של היצירה. השאלה במה רוצים לעסוק? בחוק הטבעי? או בחוק שהאדם יצר? נסי להשיב על השאלה הזו ואולי דרכה להזרים את הדיון. אולי כך נמוסס את ההכללות הרבות שבדברים

seeyou

New member
כול הכבוד על העברית שלך!

אני מאוד מקנא באנשים שיודעים את השפה ברמה גבוה יותר מהרמה של שוק-כמו שלי... ניסיתי לא הלך.... לגופו של עיניין סליחה מה פרוש "אין שום רבותא בדבריך אלו שרית, "... לגבי הטענה שלך "רק חוקיות בטבע חוזרת על עצמה אלפי שנים" יש מקום לויכוח יוסי

רבותא- בארמית

רבותא בארמית- המשמעות היא - חדש. אין כל רבותא- אין כל חדש. חוקיות בטבע אומרת כך- " בכל פעם ש-א' ו-ב' נפגשים, התוצאה היא ג'" די ש-א' יקבל שינוי ולו הקטן ביותר כדי שיהיה אפשר לאמר - זוהי לא אותה חוקיות. אני כותב זאת , עוד לפני שניכנס לדיון בכך, כדי להבהיר כוונתי, ובריזולוציה הבסיסית ביותר. על השפה- תודות על הערתך, אך צריך לזכור כי השפה היא כלי להעברת אינפורמציה שבין המוען לבין הנמען, לא צריך להשקיע בה מעבר לכך בשיחה, גם כשישנן שגיאות, לזרום עם השיחה.

seeyou

New member
מדובר בדיון מאוד ארוך ?

דיון בכול נושה ללא אקיצות או התקפות במסגרת הפורום נעים לי יותר מאשר הדיונים בממשלה או במסגרת אחרת... אם יש לך נושה ומעונינת לפתח אותו בבקשה... keep smiling יוסי

שרית114

New member
היי יוסי...

נדמה לי שהרגע בדיוק נפתח נושא...מיתבונן ואני כנראה שפתחנו אותו... יום טוב וכן לחייך זה חשוב...

אופיין של ההכללות בדיון

אופיין הוא כמו "ההצעה לדיון", עדיין לא החילונו אותו.

seeyou

New member
ששמונה חודשים לא נתת לו לגעת בך ?

זאת גם דרך לחנך בעל....או "למצוא אושר להיות נאהבת נחשקת אהודה ".. אני חושש שיש לך טעות מה שאת חושבת שנותנת לו הוא יכול לקבל מאחרות את לא מודעת למה שקורה בחוץ! "הכעס שלי כלפיו והחוסר אמון שבי לא נותן לי את הדרך להסתכל ולהתייחס אליו." "המחלה" בשלב מתקדם בימינו אין ניסים... יוסי

מסכים הסכמה מלאה

המונח "נותנת" צורם עד מאוד בכל מערכת שוויונית, ובדבריו של יוסי יש דיוק נפלא- הנתינה שלך זהה לחלוטין לנתינת האחרת...... החוכמה היא לעשות כך שאותה "נתינה" תהיה יחודית לך ורק לך.... כאן נדרשת מלאכת מחשבת...... הניחו למונח "נותנת", די לקרוא אותו כדי לרמוז על מהות "הביחד".

למעלה