החלטה גורלית..

נשואה 435

New member
החלטה גורלית..

כתבתי כבר בעבר כאן..והנה כחמישה חודשים אחריי מאוד רוצה תגובות לפני החלטה סופית....
היחסים ביני ובין בעלי גרועים ביותר כבר שנה... אנו נשואים 21 שנים וביחד כ-25 שנים. יש לנו ארבעה ילדים ואנו בני 45.
בקצרה, הרקע... לפני כשנה קיבלתי טלפון מבעל של מישהי (ושהתארחה מספר פעמים בביתי ושהיה ידוע לי שלה ולבעלי יחסים חבריים, מעולם לא האמנתי שזוגיות היא היא סוהר..) שעובדת עם בעלי שיש ביניהם משהו מעבר ליחסים של עבודה. לאחר בדיקה מעמיקה הגעתי למסקנות כי הם תיקשרו באופן לא מקובל ב=SMS וטלפונים שנמחקו באופן שיטתי כדי להסתיר בכמויות חריגות ובשעות לא מקובלות וכנראה שהיה שם משהו רגשי אך ללא סקס. עשיתי בלגן\ בעלי הודה אך טען שזה היה חברי בלבד והוא מחק את השיחות./הSMS רק בשל כך שהוא הבין שזה מוגזם ויכול להתפרש לא נכון. הקשר הופסק, הבחורה התגרשה ועד כמה שבדקתי אין ביניהם קשר מאז.
במקביל, בדיוק באותה תקופה(חודשיים לפני הטלפון מהבחור), בעלי עזב את עבודתו והתחיל עבודה אחרת.... אבל מאז, חיינו הפכו גיהינום, הוא קבר את עצמו בעבודה...לדעתי סוג של בריחה,, תקופה מסוימת נלחמתי ללא חת על חיינו המשותפים, ביקשתי ממנו בוא ניסע קצת לחו"ל לבד..ננסה להתקרב..הוא לא הסכים ואמר : חו"ל לא מעניין אותי. הזמנתי הופעות וארוחות משותפות רק לשנינו, אפילו יד הוא לא היה מסוגל לתת לי , למרות שדיברתי על כך שזה מאוד פוגע בי...(בעלי טוען שהוא לא כזה שמפגין אינטימיות בציבור- ראשית זה לא נכון, זה לא היה רק, ואמנם בשנים האחרונות התבגרנו וכבר לא היו הפגנות אינטימיות בחוץ, אך דווקא בגלל הפגיעה בנשיות שלי כל כך הייתי זקוקה לזה והסברתי לו את זה..ולא קרה כלום. וחוץ מזה, לא ביקשתי חרמנות ארוטית ציבורית..רק לתת יד, חיבוק, משהו...) לפני הסיפור , הוא היה מתקשר אליי אינספור פעמים ביום...היום בקושי פעם ביום שיחה קצרה ועניינית . הוא טוען שזה קשור לעבודה החדשה ואין לו זמו, שוב, אני חושבת שזה הריחוק והבריחה שגורמים לו לכל זה. הלכתי לייעוץ זוגי (שאגב מפורשות אמרה לו שאם הוא לא יתחיל לתרום קצת לזוגיות אפילו קצת...זה יגמר) פעלתי בכל הדרכים כדי שהוא יחזור להיות האדם שהיה... אך הוא כל הזמן אמר שהוא בתקופה כזו של "רוצה שקט" "רוצה להיות לבד" אני הייתי זקוקה לתשומת לב ממנו אחרי הבגידה האפלטונית שלו והוא לא שם עליי...דיברתי והסברתי לו שאני זקוקה לתשומת הלב שלו אני חייבת יחס ממנו כדי להתגבר על חוסר ביטחון שלי כאישה בגלל הסיפור ההוא.... באיזשהו שלב הרמתי ידיים, נמאס לי להילחם..(תרתי משמע) הביטחון שלי חזר ובגדול גם בלעדיו...נסעתי לבד לחו"ל, יצאתי לבד, הלכתי להופעות לבד..ואז טעמתי ממה שנקרא לבד. ווואו...זה לא נורא, אפילו טוב. ונסגרתי אליו רגשית, פשוט נסגרתי.
ברצוני לציין כי הזוגיות שלנו הייתה ממש לקנאה, היו ביננו יחסים נפלאים , אני כל השנים אפשרתי לבעלי נסיעות לחו"ל עם חברים לקזינו וכו'.. מעולם לא סגרתי אותו, אירחתי חברים ומשפחה וקיבלתי זאת כי הילדים היו קטנים ולא היה לנו אפשרות להשאיר אותם ולנסוע לבד. אבל היה לנו טוב ולא היה איכפת לי שהוא יהנה ...אני מעולם לא נסעתי לחו"ל מלבד חופשה משפחתית בטורקיה.
לפני כשלושה חודשים פתחתי תיק בקשה לגירושין ברבנות מאחר והבנתי שאין לנו מה לעשות יחד יותר. ניסיתי להגיע איתו להבנות אך הוא לא מעוניין להתגרש. מיותר לציין כי במשך השנה הזו החיים בבית בלתי נסבלים, ביקשתי ממנו אינספור פעמים לעזוב את הבית אפילו לתקופת ניסיון. היו לי המון שיחות כנות איתו כשבד"כ רק אני מדברת אבל הכי פתוח שבעולם והוא שותק. כל הזמן שותק...
הערב, אחרי חמישה חודשים שלא שכבנו, נוצר סוג של קליק ואמרתי וואלה מה יכול להיות ניצן עוד צ'אנס, ושכבנו... , אחריי...הייתה לנו שיחה שהפעם הוא פתח ונפתח...ונאמר שם שהוא חושב שזו טעות להתחתן עדיף להיות לבד ושאם הוא היה יכול להחליט היום הוא היה רווק אבל אי אפשר לחזור אחורה בזמן.....ושהוא איבד את החשק המיני ואפילו אם הוא רואה אישה חתיכה בחוץ זה לא מעניין אותו. אז פיתחנו את השיחה שוב אמרתי לו אם אני לא מאושרת וגם אתה לא..אז למה צריך להישאר יחד? אפשר להיפרד יפה כחברים ... אמר :כי זה לא נכון , אין מה לעשות זה לא פשוט לפרק חבילה... הסברתי לו כי המון דברים לא פשוטים בחיים ובכל זאת אנו עושים אותם... הכי חשוב שנהיה מאושרים כל אחד בדרכו הוא. והוא מתעקש עדיין לא לפרק..סוג של יהיה בסדר..
קיבלתי הרבה עצות כאלו של..אל תפרקי, פשוט תמצאי לך מישהו מהצד ותהני ...אבל זוגיות זה לא רק סקס זה הכל...ואני רוצה להיות עם ראש מורם ולא לחיות בשקר וביחד אבל בעצם לבד.
יש לנו דיון ברבנות בעוד חודש בדיוק. אני לא רוצה להמשיך את זה.. אני רוצה שהוא יהיה מאושר וגם אני...ואנחנו לא מאושרים!
אני רוצה להגיע איתו להבנות ולא לאלץ אותו להתגרש כי אחרת זה יהיה מכוער...
אני יודעת שזה ארוך...ומי שהיה לו סבלנות לקרוא עד הסוף ...בבקשה שיגיד את דעתו , מה עושים? כיצד עלי לנהוג?

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

הדבר העיקרי כאן הוא שבמידה שדברייך נכונים ומדויקים, יש כאן מישהו שויתר על הזוגיות, וגם לא מוכן לנסות לתקן. הוא בעצם לא משאיר לך שום תקווה.

לכן אני חושב שאם כל כך חשוב לך להתגרש - לכי עם זה עד הסוף, למרות שיהיו לזה מחירים. הזמן הנכון הוא עכשיו, לא בעוד 10 שנים.

נראה שאין סיכוי לרעיון של לשכנע אותו ושזה יהיה בהסכמה הדדית, ולכן הייתי יורד מזה.

מה שיקרה בסופו של דבר במהלך גירושין נגד רצונו זה אחת מהשתיים:
- או שהוא יתיישר עם המציאות, יקבל אותה בלית ברירה ותוכלו לעשות את זה יפה
- או שהוא יילחם בך, וינסה "לקחת בני ערובה". זו האפשרות ממנה את חוששת.

אז אני טוען שאם הוא יילך בדרך השניה, משמעות הדבר היא שכבר היום את בת ערובה שלו, וזה מצב שאני בחיים לא הייתי מסכים לו! לכן אני מציע להמשיך במהלך בצורה עניינית, לא לפתוח במלחמה, אבל אם היא תיכפה עליך, לא לפחד ממנה.

סטנגה Joe

New member
קודם כל

יש לך כבר את הפתרון.
להתגרש.
בינתיים ,עד שזה קורה טכנית את כנראה בכוון הנכון.
תהני מהחיים.
אל תהיי תלויה בו.
תתארגני כלכלית ואולי אפילו תכירי מישהו שיעשה לך טוב.

נשואה 435

New member
חג שמח ..כן או לא

אז למה בעצם הילדים כועסים עליי? למה בעצם אחים שלי מבקשים ממני כל הזמן לחכות ולא למהר... אף אחד לא מבין את הסיוט שאני חיה בו..
האם כולם חושבים על הנוחות שלהם? אין מישהו שחושב כמה רע לי כמה מתוסכלת וחסרת חשיבות אני מרגישה....?
כמה הייתי רוצה להיות רחוקה מהכול ..כמה הייתי רוצה לרחף מעל כל הסיטואציה הזו ולהרגיש שזה לא קשור אליי.
כמה מאכזב כשהוא אפילו לא מבין מה אני רוצה ומה לא בסדר...
חג שמח...מאחלים לי עשרות טלפונים...ואני מתפללת שהחג הזה יעבור בשקט ויגמר כבר...
המשחק הזה על הבמה לא בשבילי!

אייבורי

New member
הכדור כבר מתגלגל

אני מניח שהוא יודע שיש דיון ברבנות
פשוט תגיעי לדיון
ההכרה שהחלטת על גירושים תגיעה בסופו של דבר להכרה שלו.

אני מניח שאז יגיע שלב המו"מ על מזונות, הסדרי ראיה וחלוקת רכוש
ואם תהיי הוגנת וישרה, זה בתקווה יסתדר.

נשואה 435

New member
מו"מ...

הוא יודע היטב והבהרתי לו זאת בכתוב...אין לי כוונה לעשוק אותו משום כיוון...כסף לא מעניין אותי כלל אני רק רוצה את החיים שלי ותו לא.
הסכמתי לחלוקת הבית, למזונות מינימליסטיים של 1000 ש"ח לילד. אני באמת לא בקטע של למתוח את החבל בשביל כסף, ממש לא.. אני רוצה את חיי ולהם אין כל מחיר!!!

Hermineh

New member
נשמע שהוא עובר איזשהו משבר גיל המעבר

אני לא חושבת שנתת מספיק פרטים כדי באמת להבין מה קורה בינכם. הרי אי אפשר לספר הכל הכל בפןסט בפורום..
אבל דעתי הכנה היא לתמוך בו גם אם הוא אומר דברים קשים. בסך הכל גם אני מרגישה היום שאם הייתי נשארת רווקה ולא עושה ילדים אז הייתי מאושרת יותר. זה לגיטימי בעיקר עם 4 ילדים כשהשנים עוברות ואין רגע של מנוחה, עבודה קשה וטיפול בילדים רבים - זה שוחק רגשית ונפשית (אני מניחה שיש לך גם ילדים צעירים וגם בני עשרה בבית וזו לא תקופה קלה).

אני חושבת שאת עושה נכון שאת נותנת לו חופש לצאת ולהיות חופשי ואני מקווה שאת מרגישה שהוא נותן לך את אותו חופש. נישואים באמת לא צריכים להיות בית סוהר.
או שהמשבר הזה יעבור או שבאמת תצטרכי להגיע לגרושים אבל אני ממליצה להבהיר לו שוב ושוב שחייבים להשאיר כל הזמן את התקשורת פתוחה למען כולם. תני לא לדבר ונסי להקשיב. בלי להעביר ביקורת, בלי להפסיק אותו באמצע עם הערות. רק להיות שם בשבילו ולתמוך בו. תני לו ולעצמך תקופה מסויימת, נניח עד סוף השנה או כל דדליין אחר שנח לך איתו.
דברי איתו בגלוי על זה שאת צריכה ורוצה להגיע להחלטה עד אותו תאריך, ושאת רוצה ששניכם תהיו מאושרים.
אבל עד אותו תאריך יעד תסבירי לו שאת תומכת בו , מבינה אותו ובאמת רוצה לעבוד על הדברים ולפי התגובה וההתנהגות שלו אולי יהיה לך יותר ברור לאן הדברים מתקדמים.

נשואה 435

New member
אני כבר שנה במצב הזה...

אני כבר שנה במצב הזה...זהו שבדיוק נתתי לזה זמו..והזמן הסתיים. היום בדיעבד אני אומרת אם הייתי חותכת את הקשר מיד לא הייתי צריכה להיות בסיוט הזה שנה שלמה. אין לי את הכוחות הנפשיים להמשיך ולסבול. אני כבר בקצה קצהו של הצוק, נפלתי וקמתי כבר מספר פעמים. אני לא מאמינה שיהיה לי עוד צ'אנס לקום. לו לעומת זאת אין כבר את הלוקסוס הזה של להמשיך ולשבת בפינה ולומר "זה מה שאני יכול לתת לך"...(מבחינה רגשית וזוגית) אני כבר לא שם, אל תתן לי כלום, תן לי ללכת ולהמשיך הלאה...
תאמיני לי שניסיתי בכל הדרכים שיכולתי/ידעתי... ממש כמו לביאה . זה לא עזר לי, חטפתי "סטירות לחי" האחת אחרי השניה. אני חייבת לצאת לדרך חדשה לבד, למען ילדיי..ולמעני.

Hermineh

New member
אוי איזה סיוט. כל הכבוד לך שיש לך את הכח

לעזוב ולהתחיל חיים חדשים! מערכת יחסים לא תומכת ולא אוהבת זה כל כך שוחק ומקום רע להיות בו.
אם את מרגישה שנגמר ואין מה לתקן אז נגמר. לפעמים באמת מערכת יחסים נגמרת ואין בשביל מה להתאמץ.
אני מאחלת לך הרבה כח ושדברים יסתדרו לך בקלות ובמהירות.

roeyco1

New member
להמשיך באותו כיוון עקבי שנהגת בו עד כה

כלומר, לכיון של גירושין. ברוב המקרים אני חושב שמסוכן להיות חד משמעי כאורח שמציץ מהצד על סיפורים קצרים שאנשים כותבים כאן, אבל מכל מה שכתבת בכל השרשורים בגלגול הקודם ובנוכחי, אין הרבה ברירה אלא להבין שאתם כנראה צריכים להפרד וזו רק שאלה של עוד קצת זמן עד שגם הוא יבין את זה בעצמו. את צריכה לא מעט סבלנות, ועקביות - לטעמי עוד כמה שיחות כאלה איתו יקרבו אותך למטרה. אין הגיון להמשיך עם הכלא הרגשי הזה. לא טוב לשניכם ואני שמח שגם הוא מבין את זה גם אם מפחד עדיין להגיע למסקנה המתבקשת.

למעלה