החלום כבסיס לרגש

החלום כבסיס לרגש

לחלום יש נטיה לקלף מהמציאות את כל המסכות המיותרות עד שקשה לנו לזהות אותה, מה שנשאר בידנו הוא הרגש, נקי מהפרעות. הרבה פעמים קרה לי שגלשתי לתוך חלום בעוד חלק ממני נמצא במציאות, מין מצב של נים לא נים, ונדהמתי לגלות איך כל מחשבה שלי הופכת לסמל. המוח, בחלום, חושב מתוך מקום מאוד בסיסי במוח שלנו, מקום קדום הרבה לפני המילה היבשה, הנוטה לעוות את הנשמה האמיתית של המציאות על כל גווניה. המחשבות האלה הן אותן המחשבות שנהגנו לחשוב בטבעיות כשהיינו ילדים מאוד קטנים, לפני שלמדנו לתאר ולנתח במילים יפות, שלרוב יוצרות דפוסי מחשבה מקבעות במוחנו. נדהמתי לגלות איך המוח שלי מתרגם את מחשבותי המציאותיות לכל מיני אוביקטים מוזרים, שלא הייתי מעלה על דעתי לעולם לקשר בין השניים. אכן יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מעצמנו... חלומות פז, רואה בכוכבים.

pf-1

New member
צודק, ובהרחבה

הי. אני רוצה להוסיף משהו מנסיוני האישי לגבי כניסה לשינה ולחלום. מידי פעם, וזה קורה לי כבר המון שנים, מהילדות, כשאני הולכת לישון, אני מרגישה מעין זרמים בכל הגוף ואני מנסה להילחם בהם ולא להרדם, כי אני יודעת שיהיה לי קשה להתעורר מהחלום הזה, ובד``כ הוא מפחיד ומשתק את גופי. הקטע הוא שגם אם בסופו של דבר אני כן נכנעת לזרמים הללו ומתחילה לחלום, אני מרגישה מודעת לכל מה שקורה סביבי, ויודעת שאם אני רק אצליח להזיז חלק בגוף, אני אצליח להתעורר מהחלום הרע.(לא החלום הוא המפחיד, אלא עצם העובדה שאני מרגישה את גופי משותק, ולא מצליחה להזיז שום אבר.) המון פעמים ניסיתי להתיידד עם מצב זה ללא הצלחה ולכן אני ממשיכה להילחם בו. אולי זהו חלק מהמציאות שנכנס לשלב החלום, אין לי מושג למה זה קורה. דרך אגב, מישהו ראה את הסרט בית האימה? כדאי לראות אותו לפני שהולכים לישון. ועוד דבר, אם אתם כאן בשעה כזו, מתי יש לכם זמן לחלום בכלל? המון חלומות של אושר ותקוה לילה טוב

מסע אסטרלי

pf1 ידידתי!!! אני חושבת שלתופעות שאת עוברת ועליהם ספרת לנו יש רק שם אחד. קוראים לזה מסע אסטרלי. פשוט הנשמה יוצאת לה מן הגוף ומטילת לה ברחבי כדור הארץ. החלומות לא חיבים להיות רעים או מפחידים. תחשבי על העיניין. את מסוגלת לטייל בחול ואפילו כרטיס טיסה את לא צריכה לשלם. אני חושבת שזה נפלא. לגבי השיתוק שאת מתארת זוהיא תופעה רגילה. גם אם תרגישי דפיקות לב מואצות תדעי שזה רגע הנחיתה שלך לתוך גופך. אז בלי פחד. תהני מן המתנה. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

pf-1

New member
מיכל היקרה

תודה על הרעיון הנחמד, אבל מעולם לא הרגשתי שאני מטיילת בח``ול. נכון, אני מרגישה את הריחוף מחוץ לגופי, אבל, וזה מה שבעצם מפחיד (לא החלום עצמו, שבד``כ לא מפחיד) השיתוק והזרם המתמשך בגוף כמו מכות חשמל, הם אלו שמפחידים. הפחד שלא אצליח להקיץ מסוג זה של שינה וחלום, זאת מין הרגשה כאילו אני על סף מוות (אולי רוחני). מה דעתך? פיני*

אל פחד :cool: :cool:

pf1 ידידתי!!! כשדברתי על טיולים אסטרלים לחול זו היתה דוגמא בלבד. המציאות שנשמעת דמיונית היא עצם המסע עצמו. הדבר הזה קיים. שווה לך לנסות ולקרוא יותר חומר בעניין דווקא מהנתיבים הרוחניים. ככל שאנחנו מתפתחים ברמות רוחניות כך נשמותנו מגביהות עוף. בזמן שינה התת מודע שלנו שולט. אנחנו פחות שולטים בגופנו הפיסי, מלבד כל הפעולות הפיסיולוגיות מחויבות המציאות: עבודתן של כל מערכות הגוף. לכן זה הזמן שנשמתנו הרוחנית תרצה לשייט בעולמות גבוהים. אז מדוע למנוע זאת ממנה? מדוע להכנס לפחד מן התופעה? אל תדאגי יקירתי נשמתך תמיד תחזור לגופך. לשם היא שיכת כרגע. אין שום סיכוי שלא תצליחי להתעורר. את לא תמותי שום מוות ובטח שלא מוות רוחני. קבלי את היותך בחורה רוחנית תנסי להתפתח בנושא ואז המון תשובות והמון תובנות תהיינה מנת חלקך. את מוזמנת לכתוב לי במייל שלי אם ברצונך לקבל אנפ` אישית. [email protected] הרבה חום ואהבה אין סופית. מיכל

למעלה