החלום ושיברו...

cuybheu

New member
החלום ושיברו...

שלום לכולם. האמת, אני חייב להודות, לא תיכננתי אי פעם להיכנס לפורום הזה. יתרה מזאת, לא ידעתי שהוא בכלל קיים. אבל כשנפרדים, ופתאום צריכים תמיכה, אז כיף לדעת שאתם פה. אני די שבור, ומה שקרה קרה כבר לפני שבוע, אבל רק עכשיו מצאתי את הכוחות לכתוב להוציא את הכל החוצה. הכל התחיל לפני שנתיים וחציץ אני שירתתי בבסיס עורפי והיא הגיעה לשרת בבסיס אחרי שירות בבסיס אחר. אני הייתי חייל והיא הייתה קצינה. עבדנו ביחד. שנה שלמה שלא שמתי לב אליה בכלל. כאילו חולף לידי אוויר או משהו כזה. אחרי שנה פתאום התחלתי לשים לב. "חמודה זאת אה…" תהיתי ביני לבין עצמי. היה לה אז חבר. אני חייתי מסטוצים. התחלנו לדבר קצת יותר, בעיקר שהייתי מקפיץ אותה לתחנת הרכבת (אני גר ע"י הבסיס בו שירתתי, והיא בדרום). אח"כ התחילו שיחות בבסיס, הודעות טקסט, מידי פעם טלפונים. עשינו שבת אחת ביחד, וממש ממש התחלנו להתקרב. ההתקרבות הייתה מהירה. אני התאהבתי בה מעל הראש, והייתי משתגע ממנה. כל הודעה כתובה שלה הייתה מזניקה אותי לעבר הפלאפון. בסוף שיכנעתי אותה שחבר שלה לא בשבילה (אגב – הייתי אינטרסנט אבל הוא באמת לא ראוי לה). היא התחילה להשתכנע, וביום שאני סיימתי איזה קשר עם יזיזה שלי בגללה היא נפרדה מחבר שלה. הקשר היה ברור לי כבר אז. ביום ההולדת שלה קמתי בחמש בבוקר. עוד לא היינו חברים אז. מילאתי את המשרד במלא בלונים, ככה שהיא תיכנס על הבוקר ותשמח. בערב המשכתי עם יום ההולדת, שאחרי שבועיים של הכנות נתתי לה מתנות שגרמו לה לבכות. הכנתי לה במקום מיוחד שער של עיתון שכביכול הסיפור המרכזי שם זה יום ההולדת שלה ומיסגרתי את זה. קניתי לה בושם ב-700 שקל (2 משכורות צבאיות…), הכנתי לה דיסק עם שירי יום הולדת. קניתי נרות. הבאתי פרח. היא הסמיקה. התרגשה. אבל נשיקה? עוד לא. תמשיכו לקרוא. אז נשיקה לא הייתה ודי התבאסתי. אבל ממשיכים הלאה. אחרי יומיים זו הייתה יום ההולדת הרשמית שלה. התקשרתי לאחל לה מזל טוב (יצאנו שבת כל אחד לביתו), והיא נשמע עצובה. היא בכתה ואמרה לי שעצוב לה בגלל שחברות שלה דפקו לה ברז ביום ההולדת. כאב לי ורציתי להיות איתה. עזרתי אומץ והצעתי לה שנצא ביחד. היא דחתה את ההצעה. השיחה התגלגלה למה שוקרה ביננו והבנתי ממנה שאין מצב. נעלבתי והסתגרתי. אח"כ היא כתבהב לי מכתב שהיא מפחדת שנהיה חברים כי היא פוחדת להפסיד ידיד טוב. כתבתי לה מכתב תמיכה בחזרה והשלמנו. החלטתי אז להשתמש בשיטה הישנה והטובה של להתעלם ממנה על מנת שתרצה אותי. כך עשיתי חודש עד שהיא יזמה יציאה בין שנינו. אחרי כמה ימים נהינו חברים. היה מדהים. אושר רב לשנינו. אני הייתי בשנים. השקעתי בקשר הזה את כל מה שיש לי. הכל הכל הכל. חומרית ונפשית. השתנתי למעלה. השתדלתי. הכל. כשהיא השתחררה מהצבא ארגנתי לה מסיבת שיחרור בהפתעה עם כל החברים והחברות. עשיתי לה ספר זיכרונות מכל הבסיס (כולם כתבו לה כמה דברים) ועשיתי גם קולאג' ענק עם תמונות שלה מכל תקופת הצבא. ביום ההולדת שלי היא גם השקיעה, אבל לשיחרור לא עשתה לי כלום. ביום שהשתחררתי טסנו לדרום אמריקה ביחד לתקופה של שלושה חודשים וכששאלתי אותה בחצי צחוק חצי אמת למה לא עשתה לי כלום (לאו דווקא משהו שעולה כסף, אפילו סתם לכתוב ברכה) היא אמרה שלא היה לה זמו. המעניין הוא שלי היה זמן לכתוב לה מכתב ארוך ולקנות לה ספר מתנה לטיסה של שנינו. טסנו. הטיול היה לא קל. שלושה חודשים בדרום אמריקה – אפילו עם עצמך אתה יכול לריב. היו רגעים של ריבים והיו רגענים מדהימים של אושר מדהים ואהבה שנוגעת בפסגות שרק יש בעולם. בסופו של דבר, אחרי שלושה חודשים של דרום אמריקה חזרנו לארץ. למרות הריבים בטיול, שנינו הסכמנו על כך ש"עמדנו במבחן בהצלחה". זאת אומרת, שבמבחן התוצאה, הצלחנו להתמודד שם שלושה חודשים אחד שתחת של השני ולחזור לארץ בתחושה שיש עתיד רציני לקשר הזה. זה היה לפני שבועיים. נחתנו. אני קיבלתי בשורה רעה מאוד בשדה התעופה: בעת שהותי בחו"ל אבי קיבל אירוע מוחי. אני הייתי בהלם. אבא? שלי? בקושי הולך? בקושי מדבר? הריב הראשון שלנו בארץ התחיל בזה שנעלבתי שהיא לא באה לתמוך בי מיד. אמנם אבא שלי כבר היה בשיקום בבית והוא אפילו הלך קצת לעבודה, ונכון שהיא לא ראתה את ההורים שלה שלושה חודשים – ולמרות ולמרות – ציפיתי שהיא תהיה בשעות הקשות האלה עבורי לצידי. אבל היא הייתה בבית, צמודה להוריה. ככה הכל התחיל או בעצם הכל התחיל להיגמר. במהלך השבועיים שעברו מאז רבנו המון. אני מודה שהייתי לחוץ ועצבני ואני אשם בלפחות 60-70 אחוז מהריבים, אבל יש לזה סיבה. לא סתם הייתי עצבני. קרה לי משהו בבית שהפר את השקט הנפשי שלי. ובמקום לתמוך היא עזבה. אחרי שבועיים וחצי בארץ, בליל שבת אחד, בדרך לסרט היא התחילה לבכות וסירבה לדבר. לפני שהגענו לקניון היא הודיעה לי על הפרידה. הייתי בהלם. שוק טוטאלי. ככה לזרוק לפח? שבעה חודשים שלמים. במחי יד, בלי להודיע… בלי להראות סימנים. אחרי יומיים התקשרתי אליה לשאול אם היא שלמה עם זה והיא אמרה שכן. עוד כמה עובדות חשובות: אני טיפוס קצת יותר קנאי מהרגיל כשמדובר בחברים שלה לשעבר. אני טיפוס שלא הכי קל להסתדר איתו, אבל יש לי המון פלוסים אחרים. אני הענקתי לה במהלך הקשר את נשמתי. היא גם הייתה טובה אלי רוב הזמן, אבל לא הייתה מוכנה להתפשר הרבה. עכשיו אני לא יודע מה לעשות. אני יותר כועס מאשר פגוע. כועס שככה היא הלכה במפתיע בלי להגיד מילה. חושש שמא הוריה מעורבים בדבר שכן אמא שלה לא כל כך מסמפתת אותי. ובשיחת טלפון שהתקשרתי להגיד לה תודה על הכל אחרי שנפרדנו היא אמרה "אנחנו לא כועסים עליך", לא הבנתי בדיוק על מה יש להם לכעוס כי לא עשיתי שום דבר רע, אבל כנראה שמאחורי המשפט הזה מסתתר המון. אני לא יודע מ ה לעשות עכשיו. מצד אחד אני נורא אוהב אותה, נורא. מצד שני אני נורא פגוע, ומרגיש שהיא בגדה באמוני כאשר כמה והלכה בלי לתת סימן מוקדם. אם היא תרצה שנחזור איך אוכל להיות איתה במחשבה שאולי יום אחד היא תקום שוב ותלך. כואב לי גם שברגעים שהיה לי קשה והייתי במשבר (בגלל מה שקרה לאבא שלי) היא לא הייתה שם בשבילי, ועוד נפרדה ממני בגלל שהייתי קצת יותר עצבני מהרגיל. ככה קמים והולכים? זורקים הכל? אם את אוהבת אותי אז תתמכי בי, מה את עוזבת? מה את זורקת? מה לעשות? להתקשר? לחכות שהיא תתקשר? לא לעשות כלום? איך מתגברים על שברון כזה? זקוק לתמיכה…

זו לא בדיוק זוגיות במשבר

זה יותר "חיזור במשבר". רציתי להציע לך לפנות לפורום "בינו לבינה" וראיתי שפרסמת גם שם את אותה הודעה, עם תגובות שאני מאמץ בשתי ידי. בגדול - לך יש ציפיות ואתה פועל כדי להגשימן. מטבע הדברים אינך יכול להבטיח שהתוצאה, כאשר מדובר ברגשות של אדם אחר, תהיה בדיוק לפי החלומות שלך. נסיון לדרוש "יחס גורר יחס" ומחויבות עמוקה כלפיך בגלל שאתה השקעת איננו הוגן. קח איתך את החוויות החיוביות מהקשר, קבל שמבחינתה זה לא יתפתח למחוייבות לכל החיים והמשך את חייך בהוקרה על מה שאתה יודע ומסוגל לתת - האמן לי שזו תכונה שאין להרבה. אגב - בכרטיסך כתוב שאתה בן 45. אתה במילואים?

כיסו,כעסו,כוסו

מסכים הסכמה מלאה עם איש המערות, התיאור שאתה מתאר הוא תהליך של חיזור מתמשך אשר לא בשל לכדי חברות יציבה. כל אשר העלת ואשר ממנו אתה מבקש להפיק על כוונותיה, לא נוגע בדברים מהותיים אשר מצביעים אל זוגיות בתחילת דרכה. לעולם אל תייחס חשיבות במדרג ראשוני, לחומריות אשר מתנהלת בתוך זוגיות, היא חשובה, היא לעיתים מעוררת, נעימה ומשובבת, אך בבסיסו של "הביחד" החומר לא הכרחי, הוא לא יותר מאשר אמצעי לקיום "הביחד" אך לא, ובשום אופן לא, הסיבה לקיומו. אני מבקש להאיר נקודה זו כי נדמה שבדבריך התרכזת בכל הצעדים שנקטת אשר ברובו עוסק "בחומר". והנה לך מטאפורה- כל כלה , יהא לבושה אשר יהא, יהא יופיה אשר יהא, תהא חכמה אשר תהא, בסופו של דבר פושטת מעליה את לבושה ואז בן זוגה למד על מבנה גופה בלי שום קשר למה שראה תחת החופה. (הדברים אמורים גם לגבי החתן כמובן) כך הוא תהליך בנית "הביחד", בתחילתו אנו מקלפים ומתקלפים, חושפים ונחשפים. בסולם הערכים של זוגיות המדרג הראשון הוא אותו "קליק של הרצון להיות ביחד" די לקרוא בדבריך שקליק שכזה לא היה אצל בת זוגתך, ועל כן הייתי אומר כי יותר משהיית ה-סביבה הטובה שלה, היית סביבה טובה. ולסיום- היית טוב בתנאים מסויימים, משהסתיימו אלו, פסקה תחושת "הטוב", במושגי ה-"קליק" אין שום תנאים, הרצון מניע בכל זמן ובכל מקום. ואסגור בכך ש- בשרשרת החיים שלנו, אנו נפגשים ונפרדים ממערכות יחסים, זה תהליך טבעי, וכפי שכתב לך איש המערות-השתדל להפיק את הטוב המירבי מן המקרה לטובת המקרה הבא. בהצלחה. האהבה מייסרת אך גם מחשלת.

adam33

New member
קשר

לפי מה שקראתי בעצם היא לא היתה איתך אף פעם וכל מה שהיא עשתה איתך היה רק בכדי להעביר עוד יום איתך כי אוליי בעצם לא היה נעים לה אתה התקדמת בצעדי ענק בעוד שהיא עשתה הכל כמו ידידה או יזיזה היא לא היתה פתוחה כלפיך אף פעם וכנראה בכל פעם שהיא היתה איתך זה היה מכורח המציאות בגלל שלא היה לי מישהו באותו זמן אלא " טוב לא נורא" מצד שני אתה ציפית ממנה המון ותמיד שאלת את עצמך בכל שניה למה היא לא כמוך והתשובה בגלל שהיא לא אהבה אותך מהלב זו היתה אהבה של ידידות שנמתחה בגללך ואיני מאשים אותך אתה כל כך רצית שזה ילך עד שגם כשראית דברים היתה לך תקווה שעם הזמן זה ישתפר והם יעלמו אבל זה לא היה כך ולכן כעת עליך לאזור כח ולומר לעצמך שהיא לא היתה ראויה לך כי אתה בעצם עם לב ענק ומוכן לתת למי שאיתך מעבר למה שהוא נותן רק שאצלה זה כבר לא ילך ועדיף כן לנתק את הקשר ולא להתקשר כי אם תתקשר היא כבר תראה את זה במסכת של לחץ שבעצם היא רצתה תמיד לרדת מכך צא ותכיר אל תחשוב עליה יותר מדיי ותוציא הכל כמו שאתה עושה כעת זה רק עוזר ...אל תחכה לישחות ממנה ומבחינתך ניתקת את הקשר זכור שאתה חזק והפרדה לא תשבור אותך כי בעצם אינך זקוק שהיא " תרחם עליך" אתה תכיר ותצא כי אתה רוצה לקשור קשרים ומי שמרגישה לא נוח איתך אז היא לא ראויה להיות איתך.. בהצלחה ושבוע טוב..

cuybheu

New member
היי

כתבת דברים מעניינים. באמת לא לחכות לטלפון? באמת יכול להיות ששבעה חודשים והיא לא אהבה אותי? גם אני חשבתי את זה, אבל כואב... כואב...

adam33

New member
אנשים

אנשים הם מורכבים לפעמים איננו יודעים מה הכוונות שלהם ומה הולך להם בראש עד שזה קורה אבל מעבר לכך מאחר ואנחנו כל כך רוצים בקשר הזה אנחנו לא רואים את נורות האזהרה שמאותתות לנו שזה שונה ממה שהינו רוצים לקבל לדוג' תביט על עצמך אני בטוח שאתה טוב בלתת עצות לאנשים עם בעיות שקשורות לרגש כי אתה אדם כזה מצד שני אתה אומר על אותו מצב שאתה רואה אצל אחר איך זה קרה אצלי!!! וזה קורה אצלך כי מערכות ההגנה שלך שעומדות יפה במקרים אחרים אינן פועלות כאשר זה נוגע לך וזה נכון להמון מצבים ולכן אל תחכה לשיחה אם היא תגיע ביום מין הימים גם אז אל תצפה כי יכול להיות שזה יהיה מתוך געגוע לידיד ולא בכדי לפתוח את החברות שוב ולכן כשזה יגיע מתוך אהבה עם כל הסמנים שאי פעם ציפית ממנה?..לא חושב אבל ימים יגידו.. ואתה צא למרחב ..בטוחני שתכיר ותאהב שוב..

פטי בר

New member
מצטערת

קראתי את ההודעה שלך ומאוד הצטערתי לשמוע שבסוף נפרדתם, נכון שפרידה זה דבר קשה, אבל בסוף מתגברים על זה אתה מכיר את המשפט יש הרבה דגים בים אז הוא נכון גם לגביך. אתה בסך הכל בן 22 החיים עוד לפנייך נכוןשכל ההתחלות הן קשות ובמיוחד כשאתה מתחיל לבד ושאין לך כתף להניח את הראש. אני חושבת שלכל סיר יש את המכסה שלו וכל דבר בחיים לוקח זמן ולחברה שלך לקח 7 חודשים עד שהיא אמרה לך שזה הסוף אני מאמינה שבסוף תמצא את החצי השני שלך וכשתחשוב על זמנים עברו תגיד לעצמך שזה היה קשר מצויין אבל מצאתי אחד יותר טוב. אתן לך דוגמא מחיי אני בת 22 ויש לי חבר כבר 3 וחצי שנים ועד היום אני עדיין לא בטוחה שזה הגבר שאני אבלה איתו את שארית חיי נכון זה חצוף מצדי להגיד דבר כזה אחרי תקופה ארוכה אבל תמיד יש עליות וירידות במערכות יחסים. צריך המון כוח להתגבר וכמובן הרבה חברים שיעזרו לשכוח, תצא לבלות תהנה מהחיים. נכון שהשקעת המון ואני מתארת לעצמי שכול בחורה שקוראת את ההודעה הזו אומרת לעצמה למה זו לא אני גם אני הייתי רוצה יחס וחום ואהבה ומי לא אוהב לקבל מתנות וכמובן הרבה מתנות כמו שציינת. ההפסד כולו שלה. בהצלחה ....

cuybheu

New member
תראי,

קודם כל אני חושב באמת שאת עושה טעות. אם זה זה אז זאת אומרת שאת לוקחת בחשבון שהוא יהיה הגבר של חייך. ואם לא תחתכי את זה - תחשבי לפני כן טוב שלא תצטערי אחר כך - בכל אופן, גיל 22 זה כבר לא גיל 16. לגבי - אני בדיכאון...

אתה קצת אובססיבי

רצת מהר מדי, השקעת יותר מדי לפני שבדקת אם היא בכלל מוכנה לקשר. לדעתי, היא נכנסה לקשר מלכתחילה בלי רצון אלא שההתקפות של תשומת לב ומתנות גררו אותה לשם. בסוף היא החליטה שחייבים לחתוך מתישהו ומוטב מוקדם... הקשר הזה מת וטוב שכך. בכל אופן, בפעם הבאה take it easy, אל תשקיע את כל כולך באופן חד צדדי, לך צעד אתה , צעד היא...

למעלה