החלום ופשרו...

גילית.

New member
החלום ופשרו...

הלילה חלמתי שאני עומדת בתור בחנות הבשר.ביקשתי מן המוכר בשר טחון.מסביבי עמדו אנשים ושלא כהרגלי, המתנתי בשקט ולא פתחתי עימם בשיחה. אמי היתה אומרת לי שכאשר חולמים בליה על אוכל, סימן שפשוט רעבים, אבל אני הייתי שבעה,שכן אכלתי ארוחת ערב מלאה. לאחר המתנה די ארוכה קיבלתי את הבשר הטחון. צבעו היה אדום וטרי. לפתיע קפץ משום מקום כלב קטן וחום, והחל לנבוח ולתקוף אותי ואת שקית השבר שבידי. כעסתי מאוד על הכלב החוצפן שטורף בלהט את הבשר, וזכור לי שדי נידהמתי לחשוב שבעל חנות בשר מאפשר לכלב להיכנס לחנותו. אולי חשבתי בחלומי, אולי הכלב טורף את הבשר, ואז שוב האנשים נאלצים לעמוד בתור כדי לקנות בשר. יש אנשים ההולכים לאנשים אחרים כדי לברר פשרי חלומותיהם, אבל לי החלום די ברור. הכלב שטורף את הבשר, זו הרגשתי בתת מודע שכולם מצפים ממני למשהו:המשפחה, המשפחה המורחבת, האנשים בעבודה, החברים. כולם מבקשים ממני משהו,ומצפים ממני לעיתים מפעילים לחץ מתון, ולעיתים לחץ מאסיבי. ואם נתרגם זאת לשפת החלום, יש לעיתים שהכלב יצליח רק לקרוע את שקית הניילון עם הבשר, אך הדבר לא ימנע ממנו להמשיך ולהסתובב סביבי לחשוף שיניו, או שלעיתים ינסה להשיג את מנת הבשר שלו ויהי מה. אני בטוחה שההרגשה הזו שעברה אצלי בחלום גם הייתה מנת חלקם של רבים,עצם זה שאנו חלק מקהילה, ואנשים מצפים מאיתנו ולעיתים אנו מרגישים די מותשים וחסרי כוחות. הייתי שמחה אילו חברי הפורום החדש הזה, היו משתפים אותי ואת כולנו לגבי הרגשה זו. גילית

מזל טוב !!

פעם ראשונה בפרוזה וכבר הודעה נבחרת???-כל הכבוד!!! לפחות ברור לי שאני לא הכלב,הרי את מכנה אותי שטן שלך. :cool:

neomi

New member
כלב=ידיד

היי גילית אני אוהבת חלומות ואוהבת מאוד לחלום, זה עוזר לי להבין כל מיני דברים, לכן תרשי לי לנסות, רק לנסות להגיד משהו, בדרך כלל כלב מסמל ידידות כי הוא נאמן לבעליו ואוהב את הבעלים שלו, במקרה שלך הכלב אוכל לך את הבשר הטחון, אולי יש לך ידיד או ידידה שבתוך תוכך את קצת פוחדת ומאמינה כי יקחו לך את האוכל הטחון? סתם חומר למחשבה, נעמי

חלום ``הבשר והכלב``

הי גילית ושוב ברוכה הבאה לפורום החלומות! לפי דעתי חלומך מתמקד בפיך, הדברים שאת מכניסה פנימה ומה שאת מוציאה החוצה.(שימי לב לשתיקתך בחנות, מה שלא אופיני לך...) מכניסה פנימה, כלומר, מזינה את עצמך. מעבר לתזונה זה יכול להעיד על אמונות, שאת מאמצת אל קירבך, מחשבות, דעות חדשות. כל מה שמפתח את אישיותך. בחנות הבשר באת לקנות בשר לאכול, להזין עצמך. בעצם באת למקום שלך, בו את רוכשת את ידיעותיך. הכלב מיצג את פחדיך שהם כנראה מתנגדיך(לפי פרושך יכול להיות שמתנגדיך הם בני משפחתך חבריך וכו`)שלא רוצים שתזיני עצמך באמונות שגויות ולא בריאות לך. בשלב מסוים את מרגישה שמתנגדיך וזה שמספק לך את המידע חברו יחדיו, ושיש פה שיתוף פעולה שמטרתו להתיש אותך עד שתתיאשי. את לא בוטחת כל כך במקורותיך, כאילו והסביבה מכתיבה לך במה להאמין. דעותיך מנסות להתגבש מצד אחד ומצד שני מתנגדיך טורפים את דבריך ללא רחמים. תחושת יאוש מסוימת מלווה אותך בעקבות אותם מתנגדים, אני הייתי ממליץ לשמור קצת יותר טוב על הבשר שלך, כלומר עיניניך הפרטים, מחשבות אישיות ועוד כל מיני דעות שלפעמים חשוב לשקול, כמו את הבשר, לפני שמוציאים החוצה לכלבים הטורפים(אגב, לפי תאורך הכלב לא היה מפחיד במיוחד כלומר תוכלי להשתלט עליו בלי הרבה מאמץ אם תרצי)

למעלה