החלב אוזל???!!!....

ronibarkan

New member
החלב אוזל???!!!....

בני בן 4.5 חודשים, אני מניקה אותו מלא פרט לארוחה אחת ביום שהוא אוכל מטרנה מבקבוק (היה מסרבני הבקבוק). לאחרונה הוא "עושה בעיות" באוכל. הוא יונק 2 דקות בקושי ומחזיק 4 שעות, ככה כל הזמן, רק בלילה ובבוקר הוא אוכל ציצי אחד 10 דקות. (בעבר היה אוכל בין 5-10 דקות מכל ציץ), ואכן שקלתי אותו בטיפת חלב והוא כמעט ולא עלה במשקל במשך חודש (180 גרם) אני חוששת שהחלב מתמעט ולא אוכל להמשיך להניק, ואני מאוד רוצה..... עזרה.....(ולא להציע לשאוב). תודה מראש

1טלטלים

New member
לא נראה לי שהוא אוזל

חלב לא נעלם כל כך מהר...כמה שאלות: *האם נטלת תרופות בזמן אחרון,במיוחד אנטיביוטיקה,היית חולה(חלילה)? * קבלת ווסת? * התחלת ליטול גלולות מניעת הריון? * מה השתנה? ועוד דבר,סתם הצעה,למה את לא מנסה לשאוב ותת לו חלב שאוב בבקבוק? בגילאים כאלו לרוב יניקה באמת מתקצרת ו מתייעלת.בינתיים,המשיכי להניק אותו לפי דרישה שלו ולא לחכות ל"4 שעות" בין ארוחות(הנחיה מטופשת). אמא של טל

ronibarkan

New member
המשך...

דבר לא השתנה, לא קיבלתי וסת ולא התחלתי עם גלולות וגם לא הייתי חולה. ניסיתי לשאוב, אך גם אין לי הרבה סבלנות וגם אני לא מצליחה להגיע לכמויות שהוא אוכל מבקבוק (160 סיסי), אני מניקה אותו לפי דרישה אך הוא אוכל ממש מעט, 2 דקות יניקה אחרי 4 שעות שהוא לא אכל, לפעמים הוא מחזיק עוד 4 שעות ולפעמים הוא מחזיק שעה וחצי ולרוב אני לא מרגישה שהחזה מתמלא... תודה רוני

batLaLeche

New member
האם יש מספיק חלב

הי רוני, בגיל 4 חודשים בדרך כלל העלייה במשקל מתמתנת אצל תינוקות יונקים באופן טבעי, כך שיכול להיות שמדובר בזה. גם יכול להיות שייצור החלב התחיל לרדת אצלך, אם הכמויות מהבקבוק גדלו. האם תוכלי לתת קצת מידע? למשל: - מדוע התחלת לתת בקבוק (האם היתה בעיה בהנקה?) - מה משקל הלידה שלו? כמה שקל בשיחרור מבית החולים? - מה המשקל שלו היום? כמה היתה העליה הממוצעת בחודש עד עכשיו? - האם היתה רק שקילה אחת שבה הוא עלה מעט? זה לא מספיק בשביל לעשות הכללות. - האם הוא היה קצת חולה בחודש האחרון? האם הוא התחיל להיות הרבה יותר פעיל מוטורית? אלה גם סיבות לעלייה קטנה יחסית. אבל שוב, זה גם נורמלי לגיל. בגיל הזה, את לא אמורה להרגיש שהחזה מתמלא. כבר בגיל חודשיים ההנקה אמורה להתייצב ומפסיקים להרגיש גודש. להיפך, חזה "ריק" (הוא אף פעם לא באמת "ריק") מייצר חלב יותר מהר מאשר חזה "גדוש". בגיל הזה את מייצרת כשהוא יונק. יש אפשרות כאמור שירדה אצלך כמות החלב. במקרה כזה את צריכה להגביר אותה בחזרה. או שתוסיפי כמה שאיבות ביום (אפילו קצרות) או שתעשי מאמצים להציע לו לינוק לעתים קרובות, בתקווה שהוא יסכים לינוק יותר וככה ייצר יותר. אגב, שאיבה היא אמנות נלמדת, שונה לגמרי מהנקה. יכול להיות שכדאי לך ללמוד על שאיבה - אולי במפגשי לה לצ'ה באזורך שיכולה לעזור לך? יש הרבה מה ללמוד, ואולי תצליחי יותר בעזרת הטיפים והידע בנושא. לפעמים פשוט המשאבה לא מתאימה לך, ואז אולי משאבה אחרת תצליח יותר.

ronibarkan

New member
קצת פרטים

ראשית תודה רבה על התשובות המעודדות. אז ככה התחלתי לתת בקבוק אחד ביום כי התחלתי אצל מטפלת, משקל לידה 3.075 בשחרור 2.800, כיום המשקל שלו 6.330, לפני חודש שקל 3.150 עד שקילה זו הוא עלה יפה במשקל (ממוצע עפ"י טיפת חלב) וכן היתה רק שקילה אחת שבה הוא עלה מעט.לא היה חולה וכן הוא החל להיות הרבה יותר פעיל מוטורית. לגבי השאיבה יש לי משאבה של יד שרה והיא מעולה פשוט אין לי סבלנות לאופרציה הזו. תודה מראש רוני

1טלטלים

New member
רוני

היי, נראה שהכל בסדר אצלכם.מלבד פעיולת מוטורית מוגברת ,תינוק בגיל מתחיל להתעניין בסביבה ולעתים זה בא על חשבון היניקה.מה שניתן לעשות זה למזער גירויים בזמן הנקה,לקחת אותו לחדר שקט יותר,מעניין פחות,אולי אז הוא יקדיש זמן רב יותר ליניקה,עוד דבר בגיל זה יניקה של תינוק התעלה באופן כזה שביניקה קצרה מאוד הוא מסוגל לרוקן שד.בנוסף,לא הייתי סופרת שעות או מסמנת מרווחים בין האכלה להאכלה,מפני יש שוני בין האכלה אחת לשניה,לא רק באורך הזמן,יעילות,רמת רעב של תינוק ולשם מה הייתה יניקה,לספק רעב או לספק "צורך אמא".תעכבי אחרי התפתחויות,משקל והתפתחותו,כל עוד שני אלה תקינים אין מה לדאוג ועוד דבר,עקומות גדילה ומשקל שנמצאים בשימוש ט"ח נבנו ע"פי תינוקות הניזונים מתמ"ל.יש שוני ברור בין אלו ואלו,לכן קיים שלב שבו תינוק יונק אינו מתאים את עצמו לעקומה.הרי תינוקות תמ"ל עולים קבוע במשקל,בגלל שאין שינוי בפורמולה ,היא תמיד אותו הדבר,רק מעלים את הכמות שלה,בעוד שחלב שלך משתנה כל הזמן ומתאים את עצמו לתינוק,לצרכים שלו.תמשיכי להניק ולהנות מאמהות. אההה...שאלה לי אלייך,מה שם של המשאבה ? אמא ששל טל

ronibarkan

New member
תודה רבה

אני לא זוכרת את השם של המשאבה, היום בבוקר בעלי החזיר אותה.מצטערת. רוני

batLaLeche

New member
האם החלב מתמעט

הי רוני, טוב שבעלך החזיר את המשאבה... בדרך כלל המשאבות של יד שרה ממש לא מתאימות לשאיבה, ואנחנו לא ממליצות להשתמש בהן. היחידה הטובה שהם משאילים היא לקטינה של מדלה, אבל היא מושאלת רק באישור רופא, לאמהות לפגים או מקרים חמורים אחרים. לפי המשקלים שתיארת, התינוק שלך עלה מדהים! בדרך כלל אנחנו מדברים על הכפלת משקל הלידה עד גיל חצי שנה - והוא כבר הכפיל מזמן, ורק בן 4.5 חודשים! לא פלא שהוא מאט עכשיו את הגדילה. זה לגמרי נורמלי ותקין - הוא רץ רץ רץ, הגיע ל"מטרה" (-; מוקדם מאוד, ועכשיו הוא נח קצת... אני ממש לא הייתי דואגת, והעצות של טלטלים מצויינות. אגב, לגבי העקומות של טיפת חלב - ראי בדף הזה קישורים למאמרים.

גורגי 05

New member
גם החלב שלי אוזל

שלום לאמא של טל (בחרת שם מאוד יפה) בתי בת 4 חודשים עד לפני 3 שבועות ינקה הנקה מלאה כל 3-4 שעות ואפילו אחרי ההנקה האחרונה בעשר בלילה הייתה ישנה 8 שעות ברצף!! אבל במשך חודש שלם לא עלתה במשקל ונשקלה כל שבוע בסה"כ עלתה 150 גרם בחודש ולכן לפני שלושה שבועות אמרו לי בטיפת חלב לתת לה תוספת אחרי כל הנקה. ובאמת אחרי כל הנקה (7 דקות מכל צד) הייתה אוכלת סימילאק בערך 80. עכשיו ההנקה התקצרה ל-2 דקות מכל צד והיא גם נורא מתרגזת. שמתי לב בשבוע האחרון כשיצאנו מהבית ולא יכולתי להניק אותה שהיא בכל מקרה אוכלת רק 80 מהבקבוק. אז מה זה אומר שאין לי חלב בכלל? זה נורא מתסכל. ניסיתי לשאוב במהלך היום אבל יוצא לי בערך 40 בשאיבה של 10 דקות מכל צד. וביומיים האחרונים אני מניקה אותנ רק בבוקר ובערב בגלל התסכול. מה שאני לא מבינה זה איך עד לפני 3 שבועות היא לא הייתה בכיינית כלומר היא הייתה שבעה ואפילו ישנה טוב בלילה. אשמח לקבל את עצתך לפני שאפסיק להניק לגמרי ובכלל אשמח לקבל עצות מהבנות בפורום. תודה על הסבלנות וההתייחסות מראש טל אמא של מיכל ...

למעלה