החכם מכל אדם

החכם מכל אדם

אומרים על שלמה המלך שהוא היה החכם מכל אדם, הוא גם כתב את שיר השירים שמלא בשירת אהבה וארוטיקה (ברובה כתובה בלשון נקבה), גם את משלי שהוא צרור המלצות ואמרי שפר, וגם מגילת קהלת שכולה פסימיות. כאילו שלושה אנשים שונים בגוף אחד: הראשון מאוהב וחרמן, השני יושב בארמון עם כל משרתיו ומספר לאנשים הפשוטים איך לטפל בבית ובמשפחה, והשלישי טוען שהבל הבלים הכל הבל. הפרשנות הדתית אומרת שזה נכתב בפרקי חיים שונים: בתחילה בחור מאוהב, אחר כך איש מבוגר ופרקטי ובסוף זקן מריר, ואני תוהה, אם הוא היה כזה חכם איך זה שבסוף חייו אחרי שהוא עשה תמיד את הדבר הנכון הכל נראה לו הבל הבלים?

Mastul4u

New member
הכל תלוי איך אתה מפרש הבל הבלים...

אם תחשוב שהפרוש להבל הבלים הוא בסתלבט.... תבין למה שלמה היה חכם..... אולי........

כאילו....

זה שיר אהבה לאלוהים!!! לא לבחורה. כל השיר הוא שיר אהבה לאלוהים על חיפושיו אחר האלוהים חרמנות אין שם החרמנות רק בראש שלך

אני מכיר את הפרשנות הזאת

ואני תוהה היכן נכנסת האהבה לאלוהים בפסוק "דודי שלח ידו מן החור ומעיי המו עליו"

Mastul4u

New member
שחרר לו עצירות......

אני על כזה דבר מוקיר לאלוהים בלי בעיה

בקלות

דודי שלח ידו מן החור חור=חור הדלת (עינית) כאילו רק דלת הפרידה בניהם ובטן (מעיי) התהפכה לי

בעיה אחת קטנה

בדלתות של תקופת התנך לא היו עיניות וגם לא היה חור למפתח. ובכן חור בדלת אין אבל חור באישה יש, אז לאיזה מהם התכוון החכם מכל אדם?

N D R

New member
שכבר לא עומד לבנאדם

מה כבר הוא יכול להגיד?

רות 2

New member
כי לקח לו הרבה זמן.....

שגם הוא בר חלוף.... לכן אמר בין היתר הבל הבלים .... הטעות היחידה שלו היתה לחשוב שהגיגיו שיריו וספריו הם הבל .....

רות 2

New member
כי ....

לקח לו דיי הרבה זמן להבין שגם הוא ... בר חלוף... לכן אמר בין היתר הבל הבלים..... הטעות שלו היתה לחשוב ששיריו סיפוריו ודבריו...יהפכו להבל.... וא יהיו ברי חלוף..

אמת ../images/Emo63.gif :

ההתייחסות של הספרים היא לפי הגיל ובזיקנתו הגיע למסקנה שאנחנו מבזבזים הרבה אנרגיה על שטויות ואז אנו נמוגים

d a n i e l s 5

New member
"אדם כהבל דמה - ימיו כצל עברו"

ודווקא זה הספר הכי חכם בכל ספריו של שלמה , בספר הזה הוא כותב על כל התובנות שהגיע אליהם לעת זיקנה. שלמה כתב שהידיעה כי החיים הם דבר חולף והסוף ידוע לכל אחד, מחייב אותנו להכיר בערך של כל רגע בחיים. והוא בעצם אומר שצריך לדעת למלא אותם בשמחה ובתוכן, שלא יעברו עליך כמו צל. את זה הוא כתב עוד הרבה לפני בודהה , אושו ועוד כמה אחרים ואחרים. -:) הבל = רוח (רוח שיוצאת מהפה).

מה שתמיד הטריד אותי זה הפסוק

כִּי בְּרֹב חָכְמָה, רָב-כָּעַס; וְיוֹסִיף דַּעַת, יוֹסִיף מַכְאוֹב.

לא יודע למה מטריד אותך המשפט הזה

הרי זו נבואה שהתגשמה לחלוטין העולם מתקדם קדימה אנשים לומדים יותר מחכימים יותר מגלים מחלות חדשות (הן היו רק שבגלל חוסר ידע כאילו לא היו) כמו איידס למשל סרטן

מחלות חדשות למשל

פעם למשל היה נהוג סחר חליפין הגיע הכסף הגיעו הרבה תחלואים חדשים הרבה צרות זה ממש פשוט

טלה..המכאוב של המחלות

היה שם עוד לפני הידע עליהם.. השאלה כאן היא מתי ידע .. מתי הוספת ידע גורמת לתוספת של מכאוב שלא היה קיים אם לא היית יודע.. זו השאלה.

אם

היית חושד שאישתך בוגדת בך או שהיית רואה סרט שמנציח את הבגידה הכאב היה שונה?

למעלה